0

WijnSpijs Wijnreizen

Klik op de onderstaande wijnreizen voor meer informatie!

Klik op de onderstaande wijnreizen voor meer informatie!

Amarone 2017

Op 13 oktober 2017 vliegen wij naar het beroemde Valpolicella wijngebied en...jij kunt mee! Deze Amarone WijnSpijs Reis is een dikke aanrader voor al onze WijnSpijs vrienden. Fantastische wijnen uit een geweldig wijngebied, heerlijk eten, een perfecte organisatie en cultuur snuiven in Italië: wat wil je nog meer? Oh ja! Er gaat ook een sommelier mee die alles van Italiaanse wijnen weet!

Bourgogne 2017

Je wijnbrevet halen in het epicentrum van de wijnwereld? Ga mee naar hartje Bourgogne! Tijdens deze fantastische 6 dagen durende wijnreis word je totaal ondergedompeld in de prachtige wijnindustrie! Onze zeer ervaren wijndocent neemt je mee naar de mooiste wijndomeinen, waar je natuurlijke de beroemde Bourgogne wijnen zelf gaat proeven! Picknick-lunches, wijnen van het hoogste niveau, een internationaal erkend diploma (WSET2) en natuurlijk elke avond een fantastisch diner... Van 30 juli tot 5 augustus 2017 zijn wij in de Bourgogne. Ga mee!

Piemonte 2017

Piemonte Wijn én Spijs Reis Dit is een wijnreis voor de échte lekkerbekken! Van 27 tot 30 oktober geniet je een heerlijke lang weekend van het allerbeste van de Italiaanse streek Piemonte. Deze streek heeft nogal wat te bieden. Want dit is de gebeid van Barolo, Barbera en Barberesco! Maar ook Vermouth, Martini en andere bitters en amaro’s! Tijdens deze bijzondere reis in het Noorden van Italië staat ‘wijn’ niet alleen in de spotlight. Zo ga je ook witte truffels zoeken (én eten!) en staat er een uitgebreide kookcursus op het programma! Foodie Paradise!

Valencia Druivenoogst-tour 2017

Op 14 september gaan we! Een 4 nachten city break in Valencia! Een kennismaking met Valenciaanse wijnen, keuken, historie én de toekomst van deze prachtige stad. Je leert de traditionele paëlla maken en helpt mee met de druivenoogst. Past dit in 4 dagen ...... JA :)

Napels & Amalfi Kust 2018

In februari 2018 gaan we naar Napels voor Pizza en Caffe. Dus Wijn en Spijs op hoog niveau. :) Limoncello, Lacryma Christi, italiaanse caffe, pizza..... GENIETEN met hoofdletters. En als kersen op de taart eh... pizza; we gaan de prachtige Amalfi Kust bekijken.

Meer in de toekomst..

WijnSpijs Wijnreizen

Een wijnreis is meer dan een wijngaard bezoeken. Het wordt een unieke ervaring.

Wie graag een glaasje wijn drinkt, weet hoe verschillend de smaken kunnen zijn. Per land, per streek en zeker per wijngaard. Iedere wijnmaker wil graag zijn stempel op zijn wijn drukken. Hoe hij dat doet en op welke wijze dat de wijn ten goede komt, is een studie op zich.
 
Tijdens een wijnreis ervaar je hoe een heerlijke wijn gemaakt wordt. Welke geheimen de wijn verbergt en hoe je die kunt ontdekken. Leer het verschil tussen de druivensoorten die gebruikt worden en het waarom van de eiken vaten. Proef niet alleen, maar geniet van een culinaire vakantie waarin wijn en spijs elke dag de hoofdrol speelt. Je vindt bij ons prachtige culinaire rondreizen door typische wijnlanden, zoals Frankrijk en Italië. Neem de kans om de wijnmaker te vragen of het inderdaad klopt dat een Valpolicella koud gedronken moet worden (iets wat sommigen als een zonde beschouwen bij een rode wijn). En toch kan een jonge Valpolicella dat verdragen. Geniet van de lekkernijen die Bourgondië biedt. Hoe men het rijke van de heerlijke wijnen uit die streek verbindt met de smaak van met zorg bereid voedsel. Kortom genieten van het leven.

wijnreizen

Culinaire reis


Misschien heb je nog nooit over een culinaire vakantie nagedacht. Of heb je bij een wijnreis meer een idee van een groep vrienden die een weekend wijnen gaan proeven. De culinaire reizen bieden meer dan dat. In zo'n reis kan een workshop wijn maken een onderdeel zijn en ga je op verschillende locaties genieten van wat de streek te bieden heeft. Je leert wijn proeven, zoals de meesters het doen. Natuurlijk is het zonde om een goede wijn uit te spugen, maar het is deel van het proces waarbij je ontdekt dat wijn meer is dan gefermenteerd druivensap. De wijnreizen zijn met zorg samengesteld. Dat begint met een uitstekend hotel. Er kan een picknick bij zijn, waar je, samen met de reisgenoten, verrast wordt op de beste streekproducten in combinatie met de fijnste wijnen. Zo komen er een 50-tal wijnen op tafel tijdens de week in de Bourgondië.

Diploma


Ga op wijnvakantie en kom naar huis in het bezit van het officiële Internationale Wijnbrevet, geheel volgens de regels van het WSET-2 lesboek. Maak vrienden jaloers door jullie kennis van de specifieke wijnen uit de regio rondom Turijn, zoals de wereldberoemde Barolo. Of vertel bij een etentje over de uit Bourgondië stammende Meursault, die door sommigen gezien wordt als een van de beste witte wijnen ter wereld. Je leert alles over het lezen van de etiketten, over de wijnrassen en de grond waarin ze wortelen. Over de wijze van bereiding van de wijn en de basis om een goede wijn te combineren met lekkere gerechten. En je legt, aan het eind van de week in Frankrijk, het officiële WSET examen af. 50 multiple choice vragen die je in het bezit van dit felbegeerde internatrionale wijndiploma kunnen brengen.

Wijnvakantie


Een vakantie is meer dan een lekker glas wijn. Daarom voert de wijnreis je naar prachtige gebieden zoals de Piemonte. Hier komen de kersen vandaan die gebruikt worden voor de beroemde kersenbonbons van Ferrero Rocher. Hier groeien de hazelnoten die voor Nutella gebruikt worden. In deze streek maakt men beroemde kazen en houdt men er van de smaak van eten volop tot zijn recht te laten komen. De slow food beweging heeft hier zijn basis gevonden. Al deze zaken hebben hun invloed op de wijnen uit de Piemonte, de streek rondom Turijn. Dezelfde kersen, hazelnoten en andere vruchten worden ook voor de bereiding van wijn gebruikt. De smaak van de bijzondere kazen, van natuurlijke producten, zoals de witte truffels en van heerlijke vleeswaren combineren perfect met de Barolo wijnen. Deze reis is meer dan het leren kennen van zo'n zestien DCOP wijnen. Hier houdt men van het leven en van chocolade. Misschien is dit wel een onderdeel van jouw culinaire reis, een workshop chocolade maken. Het kan allemaal tijdens een wijnreis.

Rondreis


Een deel van de Piemonte is werelderfgoed en staat dus op de Unesco lijst. Het spreekt voor zich dat in de reis een bezoek aan de dorpjes en heuvels vol wijngaarden is opgenomen. Evenals een kookworkshop waarbij een Italiaanse chef je leert hoe je een typisch Italiaans diner kunt samenstellen rondom verschillende Barolo wijnen. Misschien wel gebruik makend van de truffels die je hebt leren kennen tijdens de truffelworkshop. Gedurende de hele reis staat er een bus ter beschikking, zodat niemand de BOB hoeft te zijn. Je bent vrij om, tijdens deze culinaire rondreis, volop van al het lekkers te genieten. Dat is in oktober extra belangrijk, aangezien dan de wijnfeesten georganiseerd worden. Wie die eenmaal meegemaakt heeft, is normaliter verloren. Uniek, gezellig, vol levensvreugde en onder het genot van de nieuwe wijn. Wie laat zoiets aan zich voorbij gaan?

Zin in een glaasje wijn?


Nou is de ene wijnreis de andere niet. Veel hangt af van wat je tijdens de reis mag verwachten. Gezien de Carpe Diem levenswijze die je zowel in de Bourgondië als ook in Italië terug vindt, kun je er van uitgaan dat de keuze die je kunt maken uit de verschillende culinaire reizen er voor zorgt dat je volop zult genieten, met vol plezier eraan terug zult denken en, niet onbelangrijk, met nieuwe ervaringen thuis komt. Wijn drinken is meer dan een glaasje met jouw partner of vrienden nuttigen, hoe leuk dat op zichzelf ook is. Na de reis ga je meer letten op wat je koopt. Op de verschillen in smaak. Op de flavours die een wijn zo kenmerken. Op de kennis die je opgedaan hebt. Je hebt de kans om een internationaal brevet te behalen of om te leren hoe je een echt Italiaans topgerecht maakt, gebruikmakend van prachtige producten en lekkere wijnen. Nodig je nu vrienden uit, dan kan het op meer dan dat glaasje wijn zijn. Denk aan een foto- of filmavond, vooraf gegaan door een diner, samengesteld en bereid door twee wijnkenners. De afsluiter van zo'n diner is uiteraard de zo typische Italiaanse espresso. Gemaakt, zoals je hem tijdens de reis zelf beleefd hebt. Vol aroma, smaak en energie.
wijnreis

Tanken


De culinaire reizen zijn zo samengesteld dat ze geen energie kosten, maar geven. De opzet is om de deelnemers in alle rust te laten genieten van het leven. Alsof ze zelf in de regio wonen. Het is meer dan kennismaken met verschillenden wijnen. De reis is gebaseerd op dat wat men in ons land Bourgondisch noemt. Zoals over het zuiden van Nederland gesproken wordt. Aanvaarden wat de natuur ons biedt en beleven wat je daarmee alles kunt doen. Want achter iedere wijn, ieder gerecht, steekt werk, inzet en een idee. Dat geldt eens te meer voor gerespecteerde wijnen zoals de Barolo, Bourgondische wijnen, zoals een Beaujolais, een Chablis of een Côtes des Nuits. Dat geldt dus ook voor een Valpolicella, die vaak onder gewaardeerd wordt. Ontstaan in de regio waar het verhaal van de liefde van Romeo en Julia speelt. Hier kun je energie tanken, kun je het beroemde balkon in Verona bezoeken, de regio bewonderen en van de beroemde tortellini genieten. In het plaatsje Borghetto chique en authentiek lunchen in restaurant La Vecchia Bottega maakt daar deel van uit. Evenals een avondje stappen in het prachtige Verona. Beleef het tijdens een wijnvakantie, waarover jullie nog lang zullen praten. Uniek, verrassend en vol levensgenot. Wat wil een mens nog meer?