gezonde recepten voor elke dag

WAT ETEN WE VANDAAG?

Gezonde recepten

Gezonde recepten vind je hier.

Recepten met veel groenten, goede vetten, rijk aan eiwitten of juist low carb? De gezonde recepten die je op deze pagina vindt bewijzen dat gezond ook lekker is!  

Het is soms best moeilijk om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te komen, snoep te laten staan en matig met alcohol om te gaan. Door er in elk geval voor te zorgen dat je avondeten vol goede stoffen zit, ben je al een stap in de goede richting. En als het lekker is, is goed eten meteen een stuk minder lastig, toch?! 

We zijn benieuwd wat je gaat maken! Eet smakelijk. 

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

Gezond eten, hoe doe je dat?

We willen allemaal gezonder eten. Maar dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Met onze gezonde recepten ben je halverwege.

Maar je kunt natuurlijk nog veel meer doen om zo gezond mogelijk te worden. Alle beetjes helpen! 

  • Kook zelf! Dan weet je precies wat er in je gerecht zit. In pakjes en zakjes zitten veel smaakversterkers, zout en andere stoffen die niet perse heel goed voor je zijn. 
  • Met de 80/20 regel geef je jezelf een fijn handvat om gezond te eten. Eet bijvoorbeeld doordeweeks gezond, en zondig een beetje in het weekend.
  • Wees matig met (alle) suiker. 
  • Drink ruim water. Het blijkt dat veel mensen te weinig drinken en vaak zelfs dorst met honger verwarren. Geen gek idee om voor elke maaltijd een glas water te drinken. 
  • Ook zo’n goed motto, ‘niet vullen maar voeden’. In het boek van Wilfred Genee wordt gewezen op het belang van de juiste voeding. Dus geen witte kadetten, maar stevig volkorenbrood. Kwaliteit voor kwantiteit! 
  • Eet minder vlees, niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Eet meer vegetarische maaltijden en kies vaker voor groenten als hoofdbestanddeel. 
  • Eet gevarieerd.  
  • Zelf vind ik het lastig om gezonde keuzes te maken als ik moe ben, honger of haast heb. Door een mealplan te maken inclusief gezonde tussendoortjes, kom ik minder snel ‘in de problemen’. 😉
 
Heb je zelf een tip om gezonder te eten? Laat van je horen in een comment hieronder. 
Geroosterde Vietnamese bloemkool van Melissa Hemsley.

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij! 

TOCH IETS ANDERS ETEN?