gezonde recepten voor elke dag

WAT ETEN WE VANDAAG?

Gezonde recepten

Gezonde recepten voor elk moment van de dag vind je hier: van gezond ontbijt, gezond broodbeleg tot gezond avondeten! Recepten met veel groenten, goede vetten, rijk aan eiwitten of juist low carb? De gezonde recepten die je op deze pagina kan vinden bewijzen dat gezond óók lekker is!  

Het is soms best moeilijk om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten te komen, snoep te laten staan en matig met alcohol om te gaan. Door er in elk geval voor te zorgen dat je voeding vol goede stoffen zit, zet je al een stap in de goede richting. 

Ben je op zoek naar recepten voor een gezonde maaltijdsalade? Bekijk ze hier! 

Onder de recepten kan je ook nog 10 tips vinden die je helpen om gezonder te eten. Lees ze hier

We zijn benieuwd wat je gaat maken. Eet smakelijk! 

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

Gezond eten, hoe doe je dat? 10 tips

We willen allemaal gezonder eten. Maar dat is makkelijker gezegd, dan gedaan. Met onze gezonde recepten ben je halverwege. Je kunt natuurlijk nog veel meer doen om zo gezond mogelijk te worden. Met deze 10 tips ben je al een heel eind!

#1 Kook zelf

Kook zelf! Dan weet je precies wat er in je gerecht zit. Gebruik voor je gerechten geen kant- en klare pakjes en zakjes uit de supermarkt, die zitten vol met onnodige toegevoegde smaakstoffen en vaak ook met veel suiker. Daarbij is zelf maken veel lekkerder!

#2 80/20 regel

Met de 80/20 regel geef je jezelf een fijn handvat om gezond te eten. Eet bijvoorbeeld doordeweeks gezond, en zondig een beetje in het weekend.

#3 Matig met suiker 

Wees matig met (alle) suiker. Vermijd vooral toegevoegde (geraffineerde) suikers. In fruit zit ook suiker, maar wel veel gezonde voedingsstoffen. Eet vanwege het suikergehalte in fruit niet meer dan 2 stuks per dag. 

#4 Water drinken

Dit heeft niet met gezond eten te maken, maar is wel belangrijk. Drink ruim water. Het blijkt dat veel mensen te weinig drinken en vaak zelfs dorst met honger verwarren. Geen gek idee om voor elke maaltijd een glas water te drinken. 

#5 Eet producten van kwaliteit

Geen witte kadetten, maar stevig volkorenbrood. Verse, onbewerkte producten zonder toegevoegde kleur- geur en smaakstoffen. Koop je vis bij de visboer en je vlees biologisch of bij de slager. Kwaliteit voor kwantiteit! 

#6 Minder vlees eten

Eet minder vlees, niet alleen goed voor jou, maar ook voor het milieu. Eet meer vegetarische maaltijden en kies vaker voor groenten als hoofdbestanddeel. 

# 7 Eet gevarieerd

Door gevarieerd te eten krijg je veel verschillende voedingsstoffen binnen. Experimenteer dus met nieuwe recepten, dat is ook nog eens hartstikke lekker!

#8 Maak een mealplan

Zelf vind ik het lastig om gezonde keuzes te maken als ik moe ben, honger of haast heb. Door een mealplan te maken inclusief gezonde tussendoortjes, kom ik minder snel ‘in de problemen’. Je kan ook in het weekend koken voor de hele week en maaltijden invriezen, dat scheelt je uiteindelijk superveel tijd en je weet zeker dat je gezond eet. 

#9 Blijf genieten

Je kan echt heerlijk gezond eten, dus het is nergens voor nodig om jezelf te ‘straffen’ met gezonde, maar onsmakelijke gerechten. Vind je die gezonde salade net wat lekkerder met wat mayo? Ga ervoor! Gebruik ingrediënten die je lekker vind en breng ze goed op smaak met verse kruiden, olijfolie en peper- en zout. Zo kan je gezond blijven genieten van je eten, en houd je het vol!

#10 Eet veel groente

Hoeveel groente moet je eten op een dag? 250 gram! Dat lijkt veel, maar als je slim kookt heb je het zo binnen! Je kan bijvoorbeeld soepen helemaal vol gooien met groente, zonder dat je er bergen van hoeft weg te werken. 

 
Heb je zelf een tip om gezonder te eten? Laat van je horen in een comment hieronder. 
gezond recept

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk gezond recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je gerecht op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij! 

TOCH IETS ANDERS ETEN?

Summary
Gezonde recepten
Article Name
Gezonde recepten
Description
Gezond leven is een uitdaging. Je kan beginnen door gezond te eten, en dat mag zeker lekker zijn. Lees hier heerlijke gezonde recepten voor elke dag!
Author
Publisher Name
WijnSpijs
Publisher Logo