Recept | Courgettesoep met Zalm

Yvo Nafzger
Yvo Nafzger

Courgettesoep met zalmsnippers?

Ja! Super lekker, makkelijk te maken en heel gezond. De combinatie van zalm en courgette werkt heel goed.

Wil je liever een vegetarische versie maken? Deze courgettesoep met pesto en oude kaas is ook heel lekker!

courgettesoep met zalm

Zalmsnippers | Gezond en duurzaam

Als je kiest voor de snippertjes, maak je een duurzame keuze. Je koopt iets dat eigenlijk al voor de afvalbak was bestemd. In veel landen wordt bijvoorbeeld het orgaanvlees van de kip, gewoon in kippensoep gebruikt. De zalmsnippers moet je zien als een smakelijke en gezonde variant hiervan. 

Kies wanneer je kunt voor wilde zalm. Wilde zalm is wél wat duurder, maar dan heb je ook wat. Wilde zalm heeft veel meer smaak en wordt niet bewerkt met kleurstof, antibiotica en groeihormonen.  

Courgettesoep-zalm

Courgettesoep met Zalm

Lunch, voorgerecht of maaltijdsoep | 4 tot 6 personen
Ingrediënten:
  • 2 el. olie (rijstolie is een gezonde keuze)
  • 2 uien
  • 2 aardappelen
  • 4 courgettes
  • 200 gr. zalmsnippers (maar meer mag ook, kies als het kan voor wilde zalm!)
  • 4 takjes tijm
  • 2 (of 3) knoflookteentjes
  • ½ tl. gemalen peper
  • 1 liter kippenbouillon
  • 120 ml. kookroom
  • 100 gr. kruidenroomkaas
  • ​een handje blaadjes basilicum (ter garnering)

Ben je ook benieuwd naar de andere recepten die wij hebben voor heerlijke soep? Probeer een andere variatie: Courgettesoep met spekjes.

Aan de slag met de courgettesoep!

Giet in een grote soeppan de 2 eetlepels olie en laat dit rustig op temperatuur komen. Versnipper intussen de uien. Bak de uien glazig op laag vuur. Na een minuut of tien, zodra de uien lekker zoet zijn, pers je de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg ook twee snufjes zout toe. Bak dit samen met de uien, terwijl je het geheel nog even goed doorroert.

Boen de aardappelschil en snijd deze met schil en al in blokjes. 
Daarna zijn de courgettes aan de beurt. Je mag zelf weten hoe je deze snijd; in blokjes of plakjes, de wereld is je speeltuinVoeg de aardappel- en courgettestukjes, samen met de rozemarijn, tijm en peper, in de pan. Laat het geheel gedurende vijf minuten bakken.

Blus de groenten af met kippenbouillon en breng rustig aan de kook. Temper de warmtebron en laat de courgettesoep een kwartiertje pruttelen.

Courgettesoep

Haal nu de pan van de warmtebron en bewerk de inhoud met een staafmixer. Je mag de soep ook in delen blenden, maar meestal gaat het makkelijker met de staafmixer. Dit geeft ook meestal minder troep. Als je klaar bent, voeg je de kookroom en de kruidenroomkaas toe. Zet nu de pan weer op laag vuur en laat de roomkaas smelten door rustig in de pan te roeren. Het is belangrijk dat je de courgettesoep nu niet meer laat koken. 

Kruidenkaas1

Kruidenroomkaas?

Ja, kruidenroomkaas. Niet bepaald het eerste ingrediënt waar je aan denkt als je soep gaat maken. Vergis je niet! Deze toevoeging geeft jouw soep net dat beetje extra. Het gerecht wordt er niet alleen romiger van, het zout en de verschillende kruiden geeft veel smaak en diepgang. Bovendien heeft elke kok – professioneel of amateur – altijd een geheim ingrediënt. Kruidenroomkaas in dit geval.

Wanneer roomkaas en room goed door de soep is verdeeld en de soep goed warm is kun je gaan opdienen. Verdeel de zalmsnippers over de soepkommen en schep de courgettesoep op de zalmsnippers. Maak de soep af met wat blaadjes basilicum en dille. 

Tip | Als je wilt kun je de soep wat extra flair meegeven door deze te garneren met een scheutje room. 

Eet smakelijk, en geniet van je courgettesoep met zalm!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!