WijnSpijs Magazine Logo

Leuke tapas recepten voor een top-avond

Tapas recepten zijn geweldig. Tapas is zo gezellig!

Het woord 'tapas' wordt gebruikt wordt als verzamelnaam voor alle kleine hapjes die je gezellig met je tafelgenoten deelt. De echte oorspronkelijke tapas komen uit Spanje.

Tapas zijn ooit in het hete zuiden bedacht. Omdat de levensgenietende Andalusiërs graag buiten eten, bedacht een kastelein lang geleden om een schaaltje met olijven op de drankjes te zetten. Deze dekseltjes (tapas) moesten vervelende vliegjes en wespen uit je drankje houden.

Zo gezegd, zo gedaan. 

 

Alle 12 tapas recepten op een rij

Hierboven hebben we een prachtige verzameling tapas voor je om zelf te maken. Tapas zijn over het algemeen makkelijk om te maken. Denk er wel aan dat hoe meer verschillende tapas je wilt serveren, des te bewerkelijker het is. Voordeel is wel dat je de meeste dingen vooruit kan maken.

Nodig wat gezellige mensen uit en leef je uit. A disfrutar!

Tapas - een eeuwenoude traditie

Wist je dat er in Spanje duizenden verschillende soorten tapas zijn? In Madrid en Andalusië staan ze bekend om de klassieke tapas die ze al lang op dezelfde manier bereiden. Langs de kust wordt juist veel met vis gewerkt.

In het Baskenland staan ze bekend om hun moderne smaakcombinaties. Daar noemen ze tapas pinxtos. Niet voor niets is San Sebastian tegenwoordig het culinaire middelpunt van Europa.

Maar ook al zijn de tapas een Spaans verschijnsel, betekent het niet dat je uitsluitend Spaanse recepten hoeft te gebruiken.

Wat dacht je van tatziki, pesto of köfte? Perfect om te smeren en te delen. Of probeer eens tapas te maken met lokale Nederlandse ingrediënten, waarom niet!

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram