WijnSpijs Magazine Logo

Aardappel recepten | Frituur, kook of bak jij mee?

De aardappel. De pieper. Het staat op de derde plaats van dingen die wij wereldwijd het meest eten. En samen met rijst is de aardappel het meest veelzijdige eten dat er is. Koken, bakken, stomen, frituren, roosteren, poffen, geprakt, in schijfjes, in staafjes, gepureerd. Je kunt er van alles mee doen. En het zit in veel dingen omdat aardappels zetmeel bevatten. 

Hoe eet jij je aardappel het liefst? Gefrituurd met een stuk kip?Als stamppot met een lekkere jus? Als gratin Dauphinois uit de oven? Er zijn zoveel recepten om uit te kiezen...

Tip: zoek de juiste aardappel voor het bijpassende gerecht! Een kruimige aardappel is anders dan een vastkokende, en ook weer anders dan jonge krieltjes.

Hieronder staan lekker veel aardappel recepten. Kijk maar welke het vanavond wordt!

Alle 49 Aardappel recepten op een rij

Potatoe, potato...

We hebben de aardappel omarmd en een beetje geclaimd. Maar aardappels kwamen pas voor het eerst in Europa toen de Spanjaarden ze in de zeventiende eeuw uit Zuid-Amerika meenamen. Doordat monniken het geloof door heel Europa en de rest van de wereld verspreidden , deden ze dat ook met aardappels. Monniken groeiden dit plantje in hun kloosters. En zodoende ging de aardappel nooit meer weg.

Vreemd om te bedenken dat wij nu genieten van 'onze' pieper dankzij monniken en een tachtig jaar durende oorlog. 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram