
Spaghetti carbonara of een andere pasta carbonara maak je zo [recept]
Pasta carbonara maken is supersimpel met dit recept. Maak deze Italiaanse klassieker met spaghetti, of elke andere pasta die je in huis hebt.
Ik houd er echt niet van om twee keer in de week (of misschien zelfs twee keer per maand) hetzelfde te eten. Het liefst haal ik op zaterdag alle boodschappen in huis. En als ik nog even tijd heb, zet ik dezelfde dag vast een stoofpot of soep op, voor een drukke doordeweekse avond.
Super fijn om achter de hand te hebben.
Mijn zaterdagochtend ritueel ziet er inmiddels al jaren hetzelfde uit; goeie koffie, mijn laptop en ik, op zoek naar fijne recepten. Ik heb zo mijn favorieten en staan er ook een heleboel recepten op deze site. Tijd om daar een beetje overzicht in te scheppen en waarschijnlijk hebben jullie er ook nog wat aan, dacht ik zo.
Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen?
En bekijk alle recepten. Wat eet jij vandaag?
Perfect voor een drukke dag, maar ook voor wanneer je geen zin hebt in een hoop gedoe. Meer tijd voor Netflix, een goed gesprek of andere activiteiten. Ook staan er een aantal recepten in deze lijst die wel wat tijd kosten, maar super makkelijk te maken zijn, zodat je ondertussen een beetje kunt dagdromen. Op zoek naar recepten die niet veel tijd kosten – of gewoon makkelijk zijn? Je vindt ze hier!
Pasta carbonara maken is supersimpel met dit recept. Maak deze Italiaanse klassieker met spaghetti, of elke andere pasta die je in huis hebt.
Pastasalade met pesto is een combinatie heel erg lekker ruikt én smaakt. Niet te lang over praten, maar gewoon maken dus.
Broccolisoep is lekker als lunch, voor- of hoofdgerecht. Yvette van Boven geeft er een bijzondere twist aan door avocado aan haar recept toe te voegen. Haar romige broccolisoep proberen? Hier lees je het recept.
Pasta carbonara maken is supersimpel met dit recept. Maak deze Italiaanse klassieker met spaghetti, of elke andere pasta die je in huis hebt.
Hier vind je recepten bomvol groenten, eiwitten, mineralen en granen.
Volwaardige gerechten, snelle salades of soepen waar de hele familie ongemerkt z'n aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten mee naar binnen slurpt. Wat gezond, is ook heel erg lekker.
Dit is hoe salade niçoise écht gemaakt moet worden, zoals ze in de Provence dat doen. Dit is het recept!
Deze vegetarische couscous is een echte verwennerij! Met dit recept breng je de rijke smaken uit het Midden Oosten bij jou op tafel.
Schelvis is een echte wintervis die in dit recept helemaal tot zijn recht komt. Volgens kenners zelfs lekkerder dan kabeljauw!
Schelvis is een echte wintervis die in dit recept helemaal tot zijn recht komt. Volgens kenners zelfs lekkerder dan kabeljauw!
Meatless Monday is ook bij ons thuis heel normaal, en al zal ik mezelf nog geen flexitariër noemen, zeker drie keer in de week staan vegetarische gerechten bij mij op tafel. Hier vind je allerlei vegetarische recepten, waarin je vlees of vis niet zult missen.
Vegetarisch gerecht uit de Iraanse keuken met pompoen. pomelo en koriander uit het nieuwe kookboek de Gastvrije keuken van het Midden Oosten.
Jamie Oliver laat zien hoe makkelijk en snel – en vegetarisch – lekker eten kan zijn. Zijn Pad Thai maak je dus zonder kip of zelfs vegan!
Gnudi is luchtig, smaakvol en in een handomdraai gemaakt. Vicky Bennison deelt het recept voor deze ‘naakte’ pasta met ons, uit haar boek ‘Pasta Grannies’.
Jamie Oliver laat zien hoe makkelijk en snel – en vegetarisch – lekker eten kan zijn. Zijn Pad Thai maak je dus zonder kip of zelfs vegan!
is de kwaliteit van de pasta. Merken die ik blind meepak (inmiddels mijn keukenkast heeft voor een Italiaanse restaurant aan pasta in stock) zijn de gedroogde pasta's van De Cecco en Barilla, die je gewoon bij de supermarkt koopt.
Nog een paar tips voor het koken van pasta;
Eet smakelijk!
Deze mafaldina pasta kan altijd en is makkelijk om te maken. Maar zoals geldt voor elk simpel gerecht: het moet met zorg en nauwgezet bereid worden. Lekker!
Cannelloni! Onzettend leuk om zelf te maken (ook met kinderen) en helemaal niet moeilijk. Welke cannelloni vulling is jouw favoriet?
Pastasalade met kip, pijnboompitten en rucola. Supersnel gemaakt en heerlijk! Deze pastasalade is origineel en gezond, maak hem ook!
Deze mafaldina pasta kan altijd en is makkelijk om te maken. Maar zoals geldt voor elk simpel gerecht: het moet met zorg en nauwgezet bereid worden. Lekker!
Het leek ons zelf wel handig om ze handig en overzichtelijk bij elkaar te zetten. Hier vind je dus alles voor de barbecue dus; visrecepten, koele drankjes, mooie vegetarische recepten voor op je Green Egg en de allerlekkerste side dishes en meer.
Ben je dus op zoek naar fijne recepten voor de barbecue dan zit je hier goed. Stook dat vuurtje maar vast op. Het wordt een heerlijke zomer!
Wil je binnenkort een BBQ kopen? Bekijk dan hier onze favoriete bbq's van 2020!
Een lekkere maïskolf op de BBQ mag met mooi weer niet ontbreken! Maar hoe moet je het bereiden en wat is het lekkerste recept voor maïs op de BBQ?
Echte saté van sappige kippendijen! Hier vind je het recept voor die typische streetfood style saté | Saté Ayam
Dol op de zomerse smaken van Thaise mosselen? Met dit recept maak je ze zelfs op de BBQ! Al kan het natuurlijk ook gewoon in een wok.[tip!]
De forel is een iets vettige vis met een neutrale smaak. Door dit recept blijft de vis sappig en krijgt het een heerlijke smaak!
En, eenmaal in de oven kan er weinig misgaan. Terwijl jij de was ophangt of nog een aflevering Netflix meepakt, staat die ovenschotel met pasta bijna als vanzelf heel erg lekker te worden.
Net als soepen en sauzen, worden de meeste ovenschotels alleen maar lekkerder als ze een dagje staan. Je maakt ze dus makkelijk van te voren. Misschien maak je zelfs wel een dubbel recept! Want sommige recepten zijn perfect om in te vriezen.
Cannelloni! Onzettend leuk om zelf te maken (ook met kinderen) en helemaal niet moeilijk. Welke cannelloni vulling is jouw favoriet?
Eva Posthuma de Boer helpt jou en je vrienden deze Kerst uit de brand met een stressvrij kerstmenu -> dit is haar lievelingskostje waar je niet veel werk aan hebt.
Een gerecht uit het nieuwe kookboek van Sergio Herman voor de gevorderde thuiskok! Deze Arabische pittige ratatouille is rijk en vol van smaak. [recept]
Cannelloni! Onzettend leuk om zelf te maken (ook met kinderen) en helemaal niet moeilijk. Welke cannelloni vulling is jouw favoriet?
Of je nu zin hebt in vlees, vis, vegetarisch of vegan, met een wrap kan het allemaal! De meeste wrap recepten heb je ook nog eens gemakkelijk en snel gemaakt, waardoor ze geschikt zijn als lunch en om te maken als je in korte tijd iets lekkers op tafel wil zetten na een lange dag werken.
Er zijn dus veel meer opties dan alleen de Mexicaanse versie: wraps recepten zijn te vinden uit keukens van over de hele wereld. Experimenteer er op los!
Vegetarische wraps zijn supergezond en gemakkelijk te maken. Laat je verrassen door deze 6 recepten voor de lekkerste vegetarische wraps.
Wraps met kip, het ideale zomervoer en lunchgerecht. Gezond, goed voor te bereiden en makkelijk mee te nemen als lunch, picknick of avondmaaltje op het strand.
Wraps met zalm: je weet wel, dat heerlijke borrelhapje dat je ongetwijfeld wel eens at op een feestje. In dit artikel delen we de recepten voor 3 verschillende zalm wraps, ook heerlijk als lunch!
de lekkerste stamppot recepten Vandaag eten we stamppot met Direct naar recepten Nu de temperaturen steeds verder omlaag gaan, rijst het verlangen naar echte Hollandse
Nog steeds vind ik het inplannen van meer vis in m'n menu een opgave, maar het gaat steeds beter.
Een van de redenen dat wij nu wél meer vis eten is de viswijzer. Hierop is duidelijk te zien welke vis je met een gerust hart kunt eten. Ook maak ik elke week een mealplan waarin de vis recepten op zaterdag en zondag plan. Dan gaan die visjes van mijn visboer direct van de markt, mijn bord op.
Oh ja, nog een side note. Jonnie Boer had laatst een mooie. Meer kweekvis, op een mooie manier gekweekt, is the way to go, willen we de zeeën niet helemaal leegvissen. Iets om over na te denken. toch?
Schelvis is een echte wintervis die in dit recept helemaal tot zijn recht komt. Volgens kenners zelfs lekkerder dan kabeljauw!
Dit recept uit het kookboek Zes Seizoenen is een regelrechte hit. Het is origineel, maar niet moeilijk. Gezond en voedzaam maar vrolijk en feestelijk. (+ wijntip)
Deze pittige pesto met gember en bieslook contrasteert mooi met de vette makreel. het recept komt uit Poke! Een prachtig kookboekje vol met verse vis.
Courgettesoep met zalm is altijd lekker. De romige soep komt perfect samen met het rokerige van de zalm. Het is eenvoudig en snel te maken.
Kipgerechten zijn heel geschikt om te eten als je veel sport, maar ook als je wat milieu bewuster wilt eten. Kip is bijvoorbeeld een veel betere keuze dan rundvlees. En je kunt er alle kanten mee op.
Klik op de button voor alle kiprecepten, van pasteitjes van Estée, tot waanzinnige ramen en snelle pastasalades met kip.
Maar mijn meest favoriete kiprecept vind je hier en is een Marokkaanse tajine recept met kip, gezouten citroenen en heel veel kruiden. Moet je echt een keer maken!
De Aziatische keuken is niet meer weg te denken. Maak deze spicy kipramen! Lekker, verrassend en makkelijker te maken dan je denkt!
Pasteitjes met kippenragout zijn misschien wel mijn lievelingseten. Niet omdat het culinair zo spannend is, maar om het nostalgisch gevoel.
Mega smaakdrager ‘rijst’ komt extra goed uit de verf in dit mooie Japanse gerecht. Lekker veel smaak en boordevol groenten. Lekker man!
Pastasalade met kip, pijnboompitten en rucola. Supersnel gemaakt en heerlijk! Deze pastasalade is origineel en gezond, maak hem ook!
Vergeet deze recepten vooral ook niet als bijgerechten als je een etentje geeft. Zo’n luxe en gevulde salade die je normaal als hoofdgerecht eet, is naast, of zelfs in plaats van je bijgerechten een hele mooie optie. Je kunt hoeveelheden makkelijk verdubbelen en restjes uit de koelkast opmaken.
Maak deze prachtige salade op een goed moment en je kunt niet meer stuk. Belachelijk lekker!
Dit is hoe salade niçoise écht gemaakt moet worden, zoals ze in de Provence dat doen. Dit is het recept!
Caesar Salade is onze favoriete salade allertijden. Hoe je de allerlekkerste versie maakt lees je hier. Het verschil zit ‘m in de dressing.
Dit is hoe salade niçoise écht gemaakt moet worden, zoals ze in de Provence dat doen. Dit is het recept!
Klik op de button voor simpele desserts, prachtige taarten, snel snoepgoed, traktaties en ingewikkelde zoete kunstwerken. Van bakken met kinderen tot 'Heel-Holland-Bakt-Kandidaat' - iedereen vindt hier iets leuks om te bakken. Zelfs fitgirls en health freaks, want bakken kan ook gezond!
Dessertlovers opgelet! Dit recept voor Zuid-Franse Clafoutis kan je niet missen. Met heerlijke zoete kersen en super makkelijk te maken.
Ottolenghi; ‘Dit is een schitterend dessert voor een bijzondere gelegenheid. Hij is in combinatie met de pralinécrème en de verse vijgen verrukkelijk!’
De lekkerste cheesecake maak je voortaan zelf met dit basisrecept voor cheesecake. Van bodem, vulling en topping – tot heerlijke variaties!
Ottolenghi; ‘Dit is een schitterend dessert voor een bijzondere gelegenheid. Hij is in combinatie met de pralinécrème en de verse vijgen verrukkelijk!’
Waanzinnige recepten voor limonades, iced tea’s, gemberbier en hoe maak je zelf tonic? Je leest het hier! Liever een cocktail? Van Moscow Mule, tot Mojito. Of liever een alcoholvrije variatie? Klik op de button voor alle recepten.
De Margarita is één van de meest bekende cocktails ter wereld. Lekker eenvoudig en complex van smaak. Lees hoe je de beste Margarita’s maakt.
De Moscow Mule vind je bijna in elke cocktailbar op het menu. Maar hoe maak je hem zelf? Bekijk hier het recept en leer alles over deze cocktail!
Als aperitief, spoom of dessert. Scroppino is altijd lekker. Lees hier hoe je deze cocktail zelf maakt, variaties én alcoholvrij recept!
Ook dol op Limonade? Met het nieuwe boek van Tove Nilsson kun je helemaal los gaan. Haal wat fruit in huis en tovert de ene na de andere beauty op tafel!
Van risotto met citroen, tot een van de beste paella recepten die je online zult vinden en een heleboel Aziatisch getinte rijst gerechten, rijst is fantastisch.
Naast recepten waar daadwerkelijk rijst in zit, zijn er natuurlijk ook een heleboel recepten waar rijst goed bij past. Zoals rendang, goulash, yakitori, sate ayam (kip), babi pangang. Die recepten vind je ook hier.
Serveer rijst eens op een andere manier! Hier wordt heel veel vrolijk gekleurde groenten toegevoegd, wat het een ideaal bijgerecht maakt voor de feestdagen!
Nasi Goreng staat bij ons elke maand wel een keer op tafel. Maak ook je groentelade leeg en zet binnen no time deze hemelse gebakken rijst op tafel.
Pollo Arroz – kip en rijst – in een heerlijke geurige en smaakvol saus gaar gemaakt. Koop mooie rijst en je weet niet wat je meemaakt.
Nasi Goreng staat bij ons elke maand wel een keer op tafel. Maak ook je groentelade leeg en zet binnen no time deze hemelse gebakken rijst op tafel.
Daarnaast kan het ook geen kwaad voor het milieu om af en toe vlees, vis of eieren over te slaan in je recept. Inspiratie nodig? Neem hier een kijkje;)"
Kaas, kunnen wij als kaaskoppen moeilijk missen. Daarom voor de vegans onder ons: Vegan ‘Kaas’ Balletjes uit het Funky Vegan Bakboek. Hoe?
Broccolisoep is lekker als lunch, voor- of hoofdgerecht. Yvette van Boven geeft er een bijzondere twist aan door avocado aan haar recept toe te voegen. Haar romige broccolisoep proberen? Hier lees je het recept.
Weer een fantastisch recept van Jamie, perfect voor meatless maaltijd! Een heerlijke groente tajine met couscous, heel veel groenten en smaakvolle kruiden.
Weer een fantastisch recept van Jamie, perfect voor meatless maaltijd! Een heerlijke groente tajine met couscous, heel veel groenten en smaakvolle kruiden.
Wil je meer tips voor het geven van een feestje, kijk dan ook hier even bij onze tips voor een kerstborrel. Want ook wanneer je geen kerstborrel geeft, maar bijvoorbeeld gewoon je verjaardagsfeestje of zoiets, staat dat artikel vol met tips voor muziek, thema's en de schoonmaak achteraf.
Originele en verrassend snack voor de zomer, niet te geloven hoe makkelijk en lekker. Fris en romig tegelijkertijd. Probeer het ook!
Wat zijn dumplings of wontons, hoe maak je ze en wat zit erin? + recept voor garnalendumplings met Spicy Szechuansaus!
Geef je een feestje? Gevulde eieren zijn een klassieke en geliefde partysnack. Hier vind je een eenvoudig recept, met spannende variaties.
Pan con tomate staat of valt met een smakelijke, zeer rijpe tomaat, dus kun je dit hapje het best laat in de zomer maken. Nu dus!
Natuurlijk kan een salade als voorgerecht altijd. Kijk hier voor alle salades op een rij.
Maak je liever wat feestelijkers, of een voorgerecht wat niet zou misstaan in een fancy restaurant? Klik dan even op de button, want daar staan - naast recepten voor voorgerechten die daadwerkelijk van restaurants komen - ook een heleboel prachtige fijne gerechtjes die jouw diner helemaal in de juiste sfeer brengen.
Vitello tonnato is een heerlijk en feestelijk voorgerecht wat je eigenlijk elke dag wel wil eten. Zo bereid je deze echt Italiaanse klassieker!
Zonnig recept voor zalmcarpaccio wat je een vakantiegevoel geeft. Recept komt uit het nieuwe kookboek De Keukens Van De Middellandse Zee!
Deze pannenkoeken van lenteui zijn heerlijke Koreaans snack! Makkelijk te maken en heerlijk om op te eten. Klik hier voor het bijzondere recept!
Denk aan iets simpels als een mandje brood met mooie boter, of een simpele groene salade. Wil je iets anders als bijgerecht en heb je inspiratie nodig? Hier vind je al onze bijgerechten op een rijtje.
Deze spiraal ratatouille ziet er super indrukwekkend uit. Kijk hoe makkelijk je hem zelf kan maken met deze simpele ingrediëntenlijst!
Dit is lekker! Een van de bijgerechten in ons Midden-Oosterse kerstmenu. De saffraan geeft de gewone aardappel een onweerstaanbaar feestelijke tintje!
Smaakvolle kruidige linzen, warme groenten en verfrissende kurkumayoghurt. Dit recept van Adja Mehmet is er eentje om te onthouden. Maar 15 minuten echt werk!
Dit is lekker! Een van de bijgerechten in ons Midden-Oosterse kerstmenu. De saffraan geeft de gewone aardappel een onweerstaanbaar feestelijke tintje!
Het is zelfs zo geregeld dat groenten die bijvoorbeeld in de winter groeien – zoals kool – juist de vitamines bevatten die je in dat seizoen nodig hebt – in dit geval vitamine D.
Als je groenten uit het seizoen eet, ben je ook heel milieubewust, want het invliegen van sperziebonen is natuurlijk geen pretje voor je carbon footprint. Worstel je net als ik vaak met de vraag, ‘Wat eten we vandaag?’ en wil je met de seizoenen eten? Neem dan hieronder een kijkje.
Dit is de tijd van bladgroenten, lamsvlees, bosui, asperges, raapstelen, en misschien stiekem al een keertje in de tuin eten? Bekijk onze lente recepten hieronder als je graag met de seizoen mee eet of gewoon zin hebt in lekker fris eten om de lente mee te vieren!
Lasagneliefhebber? Ja? Dan hier het perfecte recept voor op de zonnige lentedag! Namelijk verse lasagne met lentegroenten en waterkerspesto uit het boek Aan Tafel Met Floorabella.
George Calombaris – de bedenker van dit gerechtje – noemt het een salade, maar dat vind ik te bescheiden. Mij maak je hier elke dag blij mee.
Dit is een salade voor op de grens van lente en zomer, het seizoen voor asperges! Je kunt hem buiten het aspergeseizoen met sperziebonen of broccoli maken. De salade is koud geserveerd lekker als lunch of een picknick, maar ook warm heerlijk met asperges en spek die rechtstreeks uit de oven komen en nog warme eieren.
Deze pastasalade met gerookte zalm, avocado en groene asperges zit boordevol groenten. Het is de ideale pastasalade voor een picknick!
In deze categorie vind je uiteraard heel veel recepten met zomergroenten, frisse gerechten, kleurrijk eten uit je favoriete vakantieland en recepten voor de BBQ.
Een lekkere maïskolf op de BBQ mag met mooi weer niet ontbreken! Maar hoe moet je het bereiden en wat is het lekkerste recept voor maïs op de BBQ?
Dol op de zomerse smaken van Thaise mosselen? Met dit recept maak je ze zelfs op de BBQ! Al kan het natuurlijk ook gewoon in een wok.[tip!]
Er zijn veel versies van vistartaar. Ik ben dol op deze omdat de combinatie groene olijf, citroen, vuletta, venkel heel goed werkt. Probeer ‘m ook!
Sardientjes van de BBQ zijn altijd een succes. Makkelijk om te maken en hoeveel je ook haalt, het gaat altijd op.
De herfst loopt officieel van 21 september tot 20 december en dit is het moment voor paddenstoelen, boerenkool, knolselderij, pompoen, winterpostelein en spruiten. Perfecte seizoensgroenten om soepen, stamppot, stoofpotten en ander lekkers mee te maken.
Qua wild is dit de tijd voor patrijs, haas, fazant, wild zwijn en hert.
Ook René Redzepi is fan van het mooie kookboek Gather waarin Gill Meyer van River Cottage je 120 recepten voorschotelt. Wij delen vast één heerlijk en makkelijk pompoenrecept met je.
Ook René Redzepi is fan van het mooie kookboek Gather waarin Gill Meyer van River Cottage je 120 recepten voorschotelt. Wij delen vast één heerlijk en makkelijk pompoenrecept met je.
Stoofvlees recept wat heerlijk past bij allerlei soorten stamppot en hutspot. Naast dit recept voor stoofvlees geven we je ook handige tips!
Superleuk recept met wilde eend! Eend is een soort wild voor dummies, mild van smaak en niet zo ingewikkeld om klaar te maken. Sjiek hoor!
Hieronder vind je uiteraard recepten die je lekker warm maken, comfortfood om van te snoepen onder een dekentje en recepten voor gerechten gemaakt met seizoensproducten.
Kokkels, schelvis, schar, heilbot, hert, zwijn, fazant, patrijs, konijn, boerenkool – allerlei soorten kool – spruiten, witlof, winterpostelein, prei het is nu allemaal goed verkrijgbaar! Maak er soep, ovenschotels en rijke pasta’s en risotto’s mee. Recepten voor de winter vind je hier.
Op zoek naar een recept voor Franse uiensoep met een dakje van perfect gesmolten blauwe of belegen kaas? Klik hier voor comfortfood!
Dit kwartel recept is heel makkelijk te maken en heb je zo in de oven gezet. Een heel smakelijk, en bijzonder hoofdgerecht voor je kerstmenu!
Met dit vernieuwde recept voor Coq au Vin maak je een heerlijke en feestelijk hoofdgerecht voor zo’n acht personen. Perfect voor een dinertje!
Bij ons thuis met stip op één, andijviestamppot! Deze simpele stamppot maak je makkelijk zelf. Helemaal met dit recept.