Wat eten we vandaag? De vraag waar ik eigenlijk 's ochtends al mee opsta. Eten we vanavond pasta, AVG (aardappels, vlees, groenten), of gaan we voor een frisse salade? Wat heb ik nog in huis en kom ik langs die ene visboer vandaag?
Ik houd er echt niet van om twee keer in de week (of misschien zelfs twee keer per maand) hetzelfde te eten. Het liefst haal ik op zaterdag alle boodschappen in huis. En als ik nog even tijd heb, zet ik dezelfde dag vast een stoofpot of soep op, voor een drukke doordeweekse avond.
Super fijn om achter de hand te hebben.
Mijn zaterdagochtend ritueel ziet er inmiddels al jaren hetzelfde uit; goeie koffie, mijn laptop en ik, op zoek naar fijne recepten. Ik heb zo mijn favorieten en staan er ook een heleboel recepten op deze site. Tijd om daar een beetje overzicht in te scheppen en waarschijnlijk hebben jullie er ook nog wat aan, dacht ik zo.
Laura Lemmers
Wat eten we vandaag, snel klaar
Je hebt natuurlijk niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Soms heb je een drukke dag achter de rug, of misschien komt er nog een hectische avond aan. Recepten die je hier vindt zijn niet zo veel werk, makkelijk en snel.
Perfect voor een drukke dag, maar ook voor wanneer je geen zin hebt in een hoop gedoe. Meer tijd voor Netflix, een goed gesprek of andere activiteiten. Ook staan er een aantal recepten in deze lijst die wel wat tijd kosten, maar super makkelijk te maken zijn, zodat je ondertussen een beetje kunt dagdromen. Op zoek naar recepten die niet veel tijd kosten – of gewoon makkelijk zijn? Je vindt ze hier!
Kun je wel wat vitamientjes gebruiken en ben je op zoek naar gezonde gerechten? Dan zit je hier goed. Hier vind je recepten bomvol groenten, eiwitten, mineralen en granen.
Volwaardige gerechten, snelle salades of soepen waar de hele familie ongemerkt z'n aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten mee naar binnen slurpt. Wat gezond, is ook heel erg lekker.
Steeds meer mensen eten een deel van de week – of helemaal vegetarisch. Helemaal geen gek idee!
Meatless Monday is ook bij ons thuis heel normaal, en al zal ik mezelf nog geen flexitariër noemen, zeker drie keer in de week staan vegetarische gerechten bij mij op tafel. Hier vind je allerlei vegetarische recepten, waarin je vlees of vis niet zult missen.
Ik heb een zwak voor pasta. Lasagne, cannelloni, pastasalades, orzo, carbonara, het maakt mij eigenlijk niet eens zoveel uit in welke vorm of soort. Wat mij dan weer wel uitmaakt ... is de kwaliteit van de pasta. Merken die ik blind meepak (inmiddels mijn keukenkast heeft voor een Italiaanse restaurant aan pasta in stock) zijn de gedroogde pasta's van De Cecco en Barilla, die je gewoon bij de supermarkt koopt.
Nog een paar tips voor het koken van pasta;
kook je pasta in ruim water voeg wél zout, maar geen olie toe kook je pasta de laatste paar minuten af ín de saus en voeg een paar eetlepels kookvocht toe aan de saus, voor de binding
Eindelijk zomer en dus tijd om aan de slag te gaan met BBQ recepten! Het leek ons zelf wel handig om ze handig en overzichtelijk bij elkaar te zetten. Hier vind je dus alles voor de barbecue dus; visrecepten, koele drankjes, mooie vegetarische recepten voor op je Green Egg en de allerlekkerste side dishes en meer.
Ben je dus op zoek naar fijne recepten voor de barbecue dan zit je hier goed. Stook dat vuurtje maar vast op. Het wordt een heerlijke zomer!
Ovenschotels (en andere gerechten uit de oven) zijn in drukke tijden je beste vriend. Je maakt ze handig van te voren en ze zijn nooit heel moeilijk om te maken. En, eenmaal in de oven kan er weinig misgaan. Terwijl jij de was ophangt of nog een aflevering Netflix meepakt, staat die ovenschotel met pasta bijna als vanzelf heel erg lekker te worden.
Net als soepen en sauzen, worden de meeste ovenschotels alleen maar lekkerder als ze een dagje staan. Je maakt ze dus makkelijk van te voren. Misschien maak je zelfs wel een dubbel recept! Want sommige recepten zijn perfect om in te vriezen.
Wraps zet je gemakkelijk iedere week op het menu, zonder dat het gaat vervelen. Je kan met wraps namelijk eindeloos variëren. Niet alleen met de wrap zelf, maar ook met de vulling. Of je nu zin hebt in vlees, vis, vegetarisch of vegan, met een wrap kan het allemaal! De meeste wrap recepten heb je ook nog eens gemakkelijk en snel gemaakt, waardoor ze geschikt zijn als lunch en om te maken als je in korte tijd iets lekkers op tafel wil zetten na een lange dag werken.
Er zijn dus veel meer opties dan alleen de Mexicaanse versie: wraps recepten zijn te vinden uit keukens van over de hele wereld. Experimenteer er op los!
Ongeveer elk jaar wel een van mijn goede voornemens, meer vis eten! Want vis is supergezond, vol eiwitten en andere gezonde stoffen. Nog steeds vind ik het inplannen van meer vis in m'n menu een opgave, maar het gaat steeds beter.
Een van de redenen dat wij nu wél meer vis eten is de viswijzer. Hierop is duidelijk te zien welke vis je met een gerust hart kunt eten. Ook maak ik elke week een mealplan waarin de vis recepten op zaterdag en zondag plan. Dan gaan die visjes van mijn visboer direct van de markt, mijn bord op.
Oh ja, nog een side note. Jonnie Boer had laatst een mooie. Meer kweekvis, op een mooie manier gekweekt, is the way to go, willen we de zeeën niet helemaal leegvissen. Iets om over na te denken. toch?
Kip. Het is inderdaad een nogal veelzijdig stukje vlees. Ha! Bij ons thuis dan ook regelmatig op het menu. (Klik op het plusje om verder te lezen.) Kipgerechten zijn heel geschikt om te eten als je veel sport, maar ook als je wat milieu bewuster wilt eten. Kip is bijvoorbeeld een veel betere keuze dan rundvlees. En je kunt er alle kanten mee op.
Klik op de button voor alle kiprecepten, van pasteitjes van Estée, tot waanzinnige ramen en snelle pastasalades met kip.
Maar mijn meest favoriete kiprecept vind je hier en is een Marokkaanse tajine recept met kip, gezouten citroenen en heel veel kruiden. Moet je echt een keer maken!
Wat eten we vandaag? Misschien een salade? Lekker als lunch, voorgerecht en vooral zomers kun je er eigenlijk elke dag wel blij van worden.
Vergeet deze recepten vooral ook niet als bijgerechten als je een etentje geeft. Zo’n luxe en gevulde salade die je normaal als hoofdgerecht eet, is naast, of zelfs in plaats van je bijgerechten een hele mooie optie. Je kunt hoeveelheden makkelijk verdubbelen en restjes uit de koelkast opmaken.
Zoet moet! Ik ben dol op het bakken van taart en het maken van toetjes. Je vindt dan ook behoorlijk wat zoete recepten in het magazine.
Klik op de button voor simpele desserts, prachtige taarten, snel snoepgoed, traktaties en ingewikkelde zoete kunstwerken. Van bakken met kinderen tot 'Heel-Holland-Bakt-Kandidaat' - iedereen vindt hier iets leuks om te bakken. Zelfs fitgirls en health freaks, want bakken kan ook gezond!