Wat eten we vandaag? | 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag? De vraag waar ik eigenlijk ‘s ochtends al mee opsta.

Eten we vanavond pasta, AVG (aardappels, vlees, groenten), of gaan we voor een frisse salade? Wat heb ik nog in huis en kom ik langs die ene visboer vandaag? Ik houd er echt niet van om twee keer in de week (of misschien zelfs twee keer per maand) hetzelfde te eten.

Het liefst haal ik op zaterdag alle boodschappen in huis. En als ik nog even tijd heb, zet ik dezelfde dag vast een stoofpot of soep op voor een drukke doordeweekse avond.

Super fijn om achter de hand te hebben.

Wat eten we vandaag?

Mijn zaterdagochtend ritueel ziet er inmiddels al jaren hetzelfde uit; goeie koffie, mijn laptop en ik, op zoek naar fijne recepten. Ik heb zo mijn favorieten en staan er ook een heleboel recepten op deze site. Tijd om daar een beetje overzicht in te scheppen en waarschijnlijk hebben jullie er ook nog wat aan, dacht ik zo.

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Nieuwe recepten zal ik telkens toevoegen aan deze lijsten zodat je hier altijd de nieuwste recepten overzichtelijk bij elkaar vindt. Handig als je net als ik aan mealprepping zou willen/wilt doen of een weekkalender aan het maken bent.

TIP || Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen maak er dan een bladwijzer van.

Spring snel naar je favoriete recepten

Omdat dit een mega lange tekst is geworden, heb ik het je makkelijk gemaakt met shortcuts en kun je hieronder snel naar de categorie van jouw keuze springen. Heb je een recept gemaakt? Laat dan in een comment onderin weten wat je ervan vond! Of laat je eigen recept achter voor andere foodies die worstelen met de vraag, ‘Wat eten we vandaag?’

Shortcuts naar jouw favoriete recepten

Klik op de categorie van jouw keuze om snel door de tekst te springen

Recepten gesorteerd op seizoen

De voordelen van seizoensgroenten

Met de seizoenen mee eten heeft heel veel voordelen. Niet alleen zijn deze veel goedkoper, ook bevatten groenten die rechtstreeks, of in elk geval snel, op je bord liggen veel meer vitamines. Het is zelfs zo geregeld dat groenten die bijvoorbeeld in de winter groeien – zoals kool – juist de vitamines bevatten die je in dat seizoen nodig hebt – in dit geval vitamine D.

Als je groenten uit het seizoen eet, ben je ook heel milieubewust, want het invliegen van sperziebonen is natuurlijk geen pretje voor je carbon footprint. Worstel je net als ik vaak met de vraag, ‘Wat eten we vandaag?’ en wil je met de seizoenen eten? Neem dan hieronder een kijkje. Klik op het seizoen van jouw keuze – zomer, herfst, winter of lente – om extra snel door te tekst te gaan.

Zomergerechten

Salades zijn natuurlijk een van de eerste gerechten waar je aan denkt in de zomer. Verkoelend, vaak snel klaar en je hoeft (meestal) niet achter de oven of het fornuis te staan zweten. Ben je op zoek naar recepten voor salades? Die staan hier op een rijtje. Verder vind je in deze categorie uiteraard heel veel recepten met zomergroenten, frisse gerechten, kleurrijk eten uit je favoriete vakantieland en recepten voor de BBQ.

Klik hier voor alle zomergerechten
  • Recept | Sterwaardige hotdogs met een Turks tintje van Nick Bril
    Deze luxe hotdogs zijn goed voor te bereiden en dus ideaal als je een je BBQ een upgrade wil geven. Of alleen nog de worstjes wil grillen tijdens je picknick. Wat een smaken!
  • Recept | Samgyupsal, het beste van de Korean BBQ
    Knapperige buikspek van de BBQ en dan gewikkeld in sappige slabladen. Niet voor niets een van de favoriete gerechten van Koreanen.
  • Recept | Frisse citroenrisotto 
    Soms is een kom risotto precies wat je nodig hebt. Deze frisse variatie is perfect voor de lente en zomer. Stukje vis of vlees van de BBQ erbij kan, maar is niet eens persé nodig.
wat eten we vandaag

wat eten we vandaag
  • Recept | Pasta Vongole
    Verschrikkelijk lekker gerecht wat iedereen direct in de vakantiestemming brengt, maar ook super geschikt is voor datenight. Oh man, wat is dit lekker!
  • Recept | Couscous met gegrilde aubergine en wortel
    Deze oosterse couscous is een topper voor de warme zomeravonden wanneer een warme hap er niet altijd in gaat. Koud te serveren maar ook warm een fijne maaltijd.
  • Recept | Gevulde artisjokken zoals op Corsica 
    Indrukwekkend gerecht volgens authentiek recept wat in combinatie met een simpele salade ontzettend veel lof zal oogsten. Serveer er een Provence rose en mooi brood bij.
  • Recept | Chow mein now – favoriete Chinees
    Heerlijk gemarineerde kip met verse eiernoedels doen het altijd goed! En deze is nog lekkerder als je hem zelf maakt.
  • Recept | Tartaar van dorade
    Heerlijk gerechtje wat perfect dient als voorgerecht en goed voor te bereiden is. Zorg voor knetter verse vis en het kan niet fout gaan!
  • Recept | Simpele pasta met een feestelijk tintje
    Dit recept voorziet je van een goed en simpel basisrecept voor pastasaus. Door de toevoeging van de prachtige pastasoort mafaldina wordt het een feestje op je bord.
wat eten we vandaag
wat eten we vandaag
  • Recept | Gegrilde bloemkool als bijgerecht
    De licht verteerbare bloemkool is van huis uit verrassend genoeg een echte zomergroente. Dit vegetarische gerechtje zet de bloemkool in de spotlight. Meestal maak ik er een simpele couscous salade bij.
  • Recept | Geroosterde paprika’s
    Oosters gepofte paprika’s maak je makkelijk zelf en zijn de perfecte basis voor bruschetta’s, als extra groenten gerechtje of in salades.
  • Recept | Tapastopper Pimientos de Padrón
    Deze populaire tapas maak je makkelijk thuis met dit snelle recept. Perfecte snack voor bij de borrel.
  • Recept | Mihoen Singapore
    Dit gerechtje is onder de Chinese restaurants razend populair, maar kun je ook (en beter) zelf maken! Easy en klaar binnen 20 minuten.
  • Recept | Zo makkelijk maak je inktvis thuis klaar
    Heb je je net als ik altijd verzet tegen het zelf klaarmaken van inktvis? Nergens voor nodig. Het is echt zó makkelijk. Moet wel twee uur pruttelen, maar dan kun tussendoor lekker wat anders gaan doen.
  • Recept | Gevulde Courgette met gehakt, feta en citroen
    Niet alleen deze versie maar ook een vegetarische variatie, lekker makkelijk en snel, voor een doordeweekse dag.

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag
  • Recept | Garnalen, chorizo en chilipeper-feest 
    Zonnig eten voor een instant vakantiegevoel. Makkelijk, vol smaak en je hebt maar een pan nodig!
  • Recept | Mexicaanse BBQ Tostadas
    Publieksfavoriet! Gesmolten kaas, chipotle, bonen en kip. Vraagt wat voorbereiding maar voldoet aan alle comfortfood-needs.
  • Recept | Minestrone voor elk seizoen
    Deze wereldberoemde Italiaanse gevulde soep zit boordevol groenten en maak je in elke seizoen heerlijk klaar met je favoriete seizoensgroenten.
  • Recept | Venkelgratin
    Nederlandse venkel is vanaf ongeveer juni te verkrijgen en je kunt er heerlijke gerechten mee maken, zoals deze venkelgratin. Perfect voor te bereiden en heerlijk bij vis.
  • Recept | Wilde zeebaars uit de oven
    Super recept voor etentjes. Of je nu voor twee of voor tien kookt, hiermee serveer je snel een heerlijk visje. Kan ook gebruikt worden voor andere vissoorten.
  • Recept | Jamie Oliver’s recept voor zalm met pesto
    Simpel recept voor gebakken zalm, met zelfgemaakte pesto, lekker veel groenten en aardappeltjes.
  • Recept | Guacamole
    Zon, wijn, nacho’s met zelfgemaakte guacamole, do we need to say more?
  • Recept | Maïskolf van de BBQ
    Een lekkere maïskolf mag met mooi weer niet ontbreken. Dit is het lekkerste recept voor een bereiding op de BBQ!
  • Recept | Malse spareribs van de BBQ
    Spareribs mogen niet ontbreken op de BBQ. Maar het bereiden blijft een vak apart. Maak met dit recept de lekkerste die je ooit hebt gegeten.
  • Recept | Vegaburgers-de-luxe
    Met dit vegetarische recept kunnen vegetariërs de BBQ flink opstoken. Deze luxe burgers zijn niet alleen voor hen, want iedereen wordt blij van deze burgers!
  • Recept | Forel in pancetta met gegrilde krieltjes
    Op zoek naar lekkere barbecue recepten? Dit visrecept voor op de BBQ of grill is super origineel, verrassend en niet moeilijk te maken.
  • Recept | Kipsaté van de BBQ 2.0
    Een originele variatie op de classic – dit zijn echte Zuid-Afrikaanse sosaties van kip. Heerlijk!

  Ga terug naar alle recepten

Herfstgerechten

De herfst is niet mijn favoriete seizoen, al kan ik wel heel blij worden van een wandeling door het bos als alle bladeren zo mooi gekleurd zijn. Ook een dikke plus aan de herfst zijn de groenten die nu in het seizoen komen. De herfst loopt officieel van 21 september tot 20 december en dit is het moment voor paddenstoelen, boerenkool, knolselderij, pompoen, winterpostelein en spruiten. Perfecte seizoensgroenten om soepen, stamppot, stoofpotten en ander lekkers mee te maken.

Qua wild is dit de tijd voor patrijs, haas, fazant, wild zwijn en hert. Klik hier om de viskalender te bekijken.

Klik hier voor alle herfstgerechten
  • Recept | Coq au Vin uit het Franse kookatelier
    Vernieuwd recept voor dit heerlijke en feestelijke hoofdgerecht. Voor acht personen en ideaal voor een dinertje!
  • Recept | Shakshuka 2.0 met zoete aardappel
    Dit ontbijt valt de hele dag goed in de smaak en bevat lekker veel groenten.
  • Recept | Ouderwetse kippenragout pasteitjes
    Fantastisch recept uit de koker van Estée Strooker. Haar favoriete recept is misschien wel het meest Hollandse comfortfood in tijden.
  • Recept | Gebakken wortels, inktvis en avocado
    Prachtige kleurrijke en verrassende salade, al dekt ‘salade’ de lading niet helemaal. Zeker maken in de vroege herfst!
  • Recept | Pasta rigatoni met broccoli & worst
    Uit een van mijn favoriete kookboeken komt dit toprecept. In een handomdraai een pan vol heerlijks, perfect om na een regenbui op de fiets je honger te stillen.
  • Recept | Confit de canard
    Met deze klassieker maak je makkelijk gekonfijte eendenbout met het handige stappenplan. Eenmaal in de koelkast superlang houdbaar, maar probeer er maar eens zo lang van af te blijven.
Wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag
  • Recept | Friet voor luie mensen
    Nom! Nom! Gloeiend hete zelfgemaakte frieten. Zo gemaakt met dit recept van Bas Robben. Ook lezen voor de ultieme frituur tips!
  • Recept | Geroosterde bloemkool met Vietnamese dressing
    Snel groentengerecht boordevol vitamientjes. En op deze manier zet je bloemkool, (officieel een zomergroente, maar in Nederland het hele jaar verkrijgbaar) in een heel ander daglicht.
  • Recept | Pompoentjes gevuld met parelgort
    Dit recept zou iedereen een keer moeten maken. De meeste tijd zit de groenten in de oven en heb je er dus geen omkijken naar. Belachelijk lekker!
  • Recept | Zo maak je patrijs met rode kool en knolselderij
    Echte winter-, en herfstkost; rode kool en patrijs. Klinkt veel moeilijker dan het is en de smaken zijn geweldig.
  • Recept | Witlof met ham en kaas uit de oven
    Lekker ouderwets en een klein beetje bitter, witlof ovenschotel met ham en kaas. Erbij een aardappeltje en klaar ben je!
  • Recept | Wortel-linzensoep
    Dit veelzijdige recept zit vol kleur en passie en is alles wat je van een soep verwacht. Met Oosterse tinten uit Bazaar haal je de warmte in huis!
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | De Lekkerste Kuching Style Laksa volgens Anthony Bourdain
    Er gaat volgens een van de leukste chefs ter wereld – r.i.p. –  niets boven een dampende kom magische bouillon met noedels. Wij zijn het 100% met hem eens.
  • Recept | Dé ultieme zondagse nacho’s
    Dit zijn de meest luxe nacho’s die je ooit hebt gegeten. Perfect voor een decadente zondag, maar elke andere dag van de week ga je er ook heel blij van worden.
  • Recept | Chow mein now
    De lekkerste manier om eiernoedels met kip te eten. Klinkt als een bekende, maar oh zo smaakvol in deze Chinese combinatie!
  • Recept | Stoof van kabeljauw, vongole en postelein
    Topreceptje vol heerlijke smaken en groenten. Alles gaat uiteindelijk in een pan en met mooi brood erbij heb je een heerlijk maaltje.
  • Recept | Geroerbakte noedels met oesterzwammen en omelet
    Supersnelle roerbak met sugarsnaps, paddenstoelen, bimi en een heerlijke saus van soja en gember. Zo klaar en goed voor je portemonnee.
Wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag
  • Recept | Shakshuka met feta van Sergio Herman
    Ook een keer thuis Shakshuka maken? Met dit recept van sterrenchef Sergio Herman heb je meteen de allerlekkerste versie in huis.
  • Recept | Linzensalade die wél lekker is van Sergio Herman
    Nooit meer smakeloze linzen waar je niet blij van wordt. Dit recept bewijst waarom Sergio Herman al die sterren kookt. Waanzinnig lekker.
  • Recept | Souvlaki op z’n best
    En wel volgens het recept van Masterchefs George Calombaris. Waanzinnige lekkere traktatie die perfect is voor feestjes, tijdens een avondje Netflix, of wanneer je zin hebt in iets onweerstaanbaar lekkers.
  • Recept | Mihoen Singapore
    Mihoen Singapore valt bij mij onder de ultieme comfort food. Maak het zelf! Bekijk hier het recept!
  • Recept | Zelfgemaakte pitabroodjes
    Als je dan toch souvlaki gaat maken, moeten deze er eigenlijk ook bij…
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | 5 spice hoisin duck rolls van Chinese pannenkoekjes
    Deze pannenkoekjes gevuld met geplukte eendenbout, komkommer en hoisinsaus vind je niet voor niets veel op de kaart van restaurants. Lekker man! Gelukkig is het niet moeilijk te maken, de oven doet het meeste werk!
  •  Recept | Favoriete Venkelgratin
    Wanneer je probeert te variëren met groenten, maar niet zo goed weet wat je met venkel aan moet. Of wanneer venkel je favoriete groenten is. Dat kan ook natuurlijk! Top bijgerecht.
  • Recept | Lamscurry van Jamie Oliver 
    Super fijne zelfgemaakte curry in een wip! Dit gerecht zit boordevol groenten en smaak! Zoals je gewend bent van mister Oliver kan een kind de was doen.
  • Recept | Minestrone voor elk seizoen
    Deze wereldberoemde Italiaanse gevulde soep zit boordevol groenten en maak je in elke seizoen heerlijk klaar met je favoriete seizoensgroenten. In de herfst kun je hem pimpen met pompoen, knollen en wortels en paddenstoelen!
  • Recept | Ossenstaart
    Klassiek recept voor overheerlijke ossenstaart. Hiermee zet jij een feestje op tafel, waarmee je, je familie en vrienden gegarandeerd verrast.
  • Recept | Pompoensoep
    Het is gezond, lekker, en er zijn tal van variaties mogelijk. Deze herfstige heerlijkheid mag niet ontbreken in dit lijstje!
  • Recept | Zoete aardappelsoep
    Inmiddels een klassieker; de zoete aardappel. Deze soep is een dan ook zeker welkom deze herfstige dagen.
  • Recept | Zoete aardappelpuree
    Met zijn zoete smaak kan komt deze aardappel in veel gerechten goed tot zijn recht. Als puree ook heerlijk smeuïg
  • Recept | Courgettesoepmet spekjes
    Een half uurtje en je bent klaar! Wat heb je dan? Een frisse, lichtzoete, romige soep
  • Recept | Coq au vin
    Klassiek gerecht met haan, wijn, groenten en aardappelkrieltjes
  • Recept | Chili con carne met lamsgehakt en pompoen
    Chili con carne 2.0! Dit recept is het ultieme comford food, warm, makkelijk en lekker!
  • Recept | Gekaramelliseerde uiensoep
    Deze soep maken kost even wat tijd, maar daarna ben je jezelf voor eeuwig dankbaar!
  • Recept | Oma’s Gehaktballen
    Super fijn voor bij je Hollandse prakkie, oma’s gehaktbal! Dit recept is goud!
  • Recept | Bloemkoolsoep
    Gezond en zo klaar! Bloemkool kan overal en altijd! Bloemkoolsoep moet je echt eens maken.
  • Recept | Japans kleipotje
    Heb je tijd om te koken? Probeer dan dit heerlijke verrassende gerecht en waan je in de Japanse sferen!

 Ga terug naar alle recepten

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Wintergerechten

Wat eten we vandaag? Winterse kost. De winter loopt officieel van december tot maart. Wij foodies maken ons vooral druk over wat we moeten gaan eten met Kerst en of er nog genoeg melk in huis is om échte warme chocolade te maken. Hieronder vind je uiteraard recepten die je lekker warm maken, comfortfood om van te snoepen onder een dekentje en recepten voor gerechten gemaakt met seizoensproducten.

Kokkels, schelvis, schar, heilbot, hert, zwijn, fazant, patrijs, konijn, boerenkool – allerlei soorten kool – spruiten, witlof, winterpostelein, prei het is nu allemaal goed verkrijgbaar! Maak er soep, ovenschotels en rijke pasta’s en risotto’s mee. Recepten voor de winter vind je hier.

Klik hier voor alle wintergerechten
  • Recept | Coq au Vin uit het Franse kookatelier
    Vernieuwd recept uit de Franse stad Beaune. Perfect met een glas Pinot Noir.
  • Recept | Shakshuka 2.0 met zoete aardappel
    Dit ‘ontbijt’ valt de hele dag goed in de smaak en is supersnel op tafel.
  • Recept | De favoriete kippenragout van Estée Strooker
    Nostalgisch gerecht dat je zo een paar jaar terugvoert naar de keuken van je oma. Deze kippenragout maak je zelf en is perfect troost-voer.
  • Recept | Rigatoni met broccoli en worst
    Lekker pan vol romige pasta, met knapperige gebakken worst en broccoli. Wie vindt dat nu niet lekker. Ideaal om met kinderen te eten.
  • Recept | Mihoen Singapore
    Zelfgemaakte mihoen singapore doet het heel goed. Bekijk dit recept om te zien hoe Kwoklyn Wan het voor je uitlegt!
  • Recept | Buikspek van de Korean BBQ 
    70% van de Koreanen eet minstens een keer per week Samguypsal zoals dit gerecht eigenlijk heet. Snap ik wel. Knapperige zoet en zout buikspek in frisse slabladeren gewikkeld. Klinkt heerlijk.
  • Recept | Confit de canard, de perfecte klassieker
    Dit kost even wat tijd om te maken, maar eenmaal een pot vol gekonfijte eendenbouten in de koelkast, hoef je jezelf nooit meer af te vragen, ‘Wat eten we vandaag?’. Deze eendjes hou je heel lang goed.
Wat eten we vandaag

wat eten we vandaag
  • Recept | Frieten voor luie mensen
    ‘Frieten voor luie mensen’ zijn natuurlijk eigenlijk ‘frieten van de frietkraam’. Maar goed, als je ze zelf wilt maken is dit wel het beste en snelste recept wat ik ken. En zelfgemaakt is per definitie lekkerder. Meestal.
  • Recept | Pompoentjes gevuld met parelgort
    Dit is een partijtje lekker! Echt een keer maken. Het meeste werk doet de oven, wat altijd top is. We hebben dit geserveerd aan de grootste carnivoren op aarde en die hebben we niet één keer over vlees gehoord. Lekker compleet dus.
  • Recept | Patrijs met rode kool
    Dit is het seizoen voor wilde patrijs en dit recept vertelt je precies hoe je dat het lekkerst klaarmaakt. Niet moeilijk – wel heel erg lekker.
  • Recept | Storzapretti, een soort gnocchi, het comfortfood van Corsica
    Wanneer je zin hebt in comfortfood én een uitdaging, zouden wij dit maken op koude winterse zondag! Begin op tijd met koken en het doen van boodschappen. Goddelijk!
  • Recept | Witlof met ham en kaas uit de oven
    Wie maak je niet blij met witlof met ham en kaas?! Klik hier voor twee recepten die niet kunnen mislukken.
  • Recept | Wortel-linzensoep
    Troostrijke kom die een warm Oosters sfeertje aan tafel weet te zetten.Een fantastisch recept uit Sabrina Ghayour’s Bazaar.
Wat eten we vandaag

  • Recept | Mafaldina, pasta voor elke dag
    Simpel, maar erg goed recept voor pasta. Door mafaldina te gebruiken en zelf de tomatensaus te maken wordt dit alledaagse gerecht zeker een hit op tafel.
  • Recept | Confit de canard parmentier
    Wanneer je deze gekonfijte eendenbouten hebt gemaakt, kun je hiermee aan de slag. Je kunt natuurlijk ook gewoon zo’n heerlijk blik kopen bij je slager of traiteur. Waanzinnig lekker en ideaal als je veel eters krijgt.
  • Recept | Verwarmende spiraal ratatouille
    In elk seizoen te eten, en ook in de winter een fijne warme schotel! Dit recept gaat je niet teleurstellen.
  • Recept | Jachtschotel met lamsvlees
    Prachtige kruidige jachtschotel die je helemaal kunt voorbereiden. Precies waar je zin in hebt na een koude schaatstocht of na een robbertje sneeuwballen gooien.
  • Recept | Geroosterde aardappels met saffraan
    Dit bijgerecht is bijzonder en heeft een feestelijk tintje. De saffraan geeft de ‘gewone’ aardappel een luxe en onweerstaanbare smaak.
wat eten we vandaag

wat eten we vandaag
wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag
  • Recept | Zacht gegaarde eendenbout in Chinese pannenkoekjes met hoisin
    Favoriete gerecht van vele! Dit receptje is niet moeilijk, maar het lijkt wel of je bij een restaurant zit te eten, zo lekker! De combinatie van zoet, knapperig en zacht en zout is fantastisch.
  • Recept | Favoriete venkelgratin
    Hele lekkere manier om venkel te bereiden en een ideaal bijgerecht voor zowel vis of vlees.
  • Recept | Jamie Oliver’s Lamscurry
    Tof recept van Jamie. Zoals je gewend bent, goed te maken en boordevol smaken en groenten. Crowdpleaser!
  • Recept | Minestrone voor elk seizoen
    Rijk gevulde en voedzame groentensoep volgens Italiaans recept. Maak hem helemaal naar smaak en seizoen met de groenten die nu goed te krijgen zijn.
  • Recept | Ossenstaart
    Klassiek recept voor overheerlijke ossenstaart. Hiermee zet jij een feestje op tafel, waarmee je, je familie en vrienden gegarandeerd verrast.
  • Recept | Pompoensoep
    Het is gezond, lekker, en er zijn tal van variaties mogelijk. Deze herfstige heerlijkheid mag niet ontbreken in dit lijstje!
  • Recept | Zoete aardappelsoep
    Inmiddels een klassieker; de zoete aardappel. Deze soep is een dan ook zeker welkom deze herfstige dagen.
  • Recept | Zoete aardappelpuree
    Met zijn zoete smaak kan komt deze aardappel in veel gerechten goed tot zijn recht. Als puree ook heerlijk smeuïg
  • Recept | Courgettesoepmet spekjes
    Een half uurtje en je bent klaar! Wat heb je dan? Een frisse, lichtzoete, romige soep
  • Recept | Coq au vin
    Klassiek gerecht met haan, wijn, groenten en aardappelkrieltjes
  • Recept | Chili con carne met lamsgehakt en pompoen
    Chili con carne 2.0! Dit recept is het ultieme comford food, warm, makkelijk en lekker!
  • Recept | Gekaramelliseerde uiensoep
    Deze soep maken kost even wat tijd, maar daarna ben je jezelf voor eeuwig dankbaar!
  • Recept | Oma’s Gehaktballen
    Een van de lekkerste Hollandse gerechten blijft zonder twijfel oma’s gehaktbal!

  Ga terug naar alle recepten

Lentegerechten

Na de winter kan ik enorm uitkijken naar de lente. Lammetjes die huppelen in de wei, bloemen die opkomen en knapperige jonge groenten op je bord. Dit is de tijd van bladgroenten, lamsvlees, bosui, asperges, raapstelen, en misschien stiekem al een keertje in de tuin eten? Bekijk onze lente recepten hieronder als je graag met de seizoen mee eet of gewoon zin hebt in lekker fris eten om de lente mee te vieren! Mocht je trouwens zin hebben in een goed gevulde, originele salade, kijk dan ook even naar onze recepten voor maaltijdsalades.

Klik hier voor alle lentegerechten
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | Luxe salade met groene voorjaarsgroenten
    Spinazie, avocado, groene asperges en nog veel meer lekkers.
  • Recept | Minestrone voor elk seizoen
    Deze wereldberoemde Italiaanse gevulde soep zit boordevol groenten en maak je in elke seizoen heerlijk klaar met je favoriete seizoensgroenten. In de lente zijn er bijvoorbeeld nieuwe aardappels, asperges, postelein en peultjes.
  • Recept | Verrukkelijke combinatie van doperwten, bloemkool en citroen
    Deze is favoriet bij ons thuis! Hele fijne combinatie waarna je de ingrediënten op een hele andere manier presenteert.
  • Recept | Spiraal ratatouille
    Dit recept brengt je naar de Provence! Hij is super makkelijk en kan zo overal bij. Dit recept moet je geprobeerd hebben!
  • Recept | Shakshuka met feta
    Dit recept voor Shakshuka van Sergio Herman kan eigenlijk altijd, dus ook in de lente. Het is een maaltje waar ik mij altijd enorm op kan verheugen en hij doet het ook fantastisch op Instagram.
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | Geroosterde jonge wortels met geklopte feta en geroosterde walnoten
    Een van mijn favoriete recepten en die geklopte feta is echt een uitvinding! Met de vegetarische receptje geef je wortelen een originele touch. Je kunt er trouwens ook goed een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat is eigenlijk niet nodig.
  • Recept | Vispotje met vongole, aardappelen en postelein
    Super receptje! Makkelijk te maken in één pan en rete gezond! In de lente zou ik de kabeljauw vervangen voor schelvis en de kooktijd van de vis een paar minuten verkorten. Wanneer je kokkels kunt krijgen in plaats van vongole, altijd doen!
  • Recept | Chinese chow mein now
    Fijn om af te halen, maar nóg lekkerder om zelf te maken! Dit is niet zomaar een eiernoedel en kip combinatie!
  • Recept | Maak zelf de lekkerste inktvis klaar
    Je bent een keukenprinses of niet, zelf inktvis klaar maken hoort eigenlijk ook thuis in je repertoire. En dat is dus super simpel. Maar groots resultaat. Zeker een keertje doen dus!
  • Recept | Verse lasagne met lentegroenten en waterkerspesto
    Prachtige verse lasagne gevuld met knapperige groene groenten, geitenkaas en pesto. Snel klaar en heerlijk van smaak!
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | Frisse citroenrisotto met zelfgemaakte citroenolie
    Zin in de lente, maar wel zin in wat stevigers? Maak deze risotto met citroenen en venkel. Top smaakcombinatie ook met een visje erbij!
  • Recept | Tartaar van dorade als voorgerecht
    Mooi voorgerechtje van verse dorade in combinatie met olijf, venkel en citroen. Mooi stokbrood erbij en klaar ben je!
  • Recept | Mihoen Singapore
    Chinees doet het elk moment van het jaar goed. Deze mihoen singapore is geen uitzondering! Super lekker met wat extra kroepoek, en dan echt even genieten.
  • Recept | BLT Salade met groene asperges
    Lekkere voedzame salade van gekookte eitjes, bacon, tomaten en groene asperges. Lauwwarm is die top. maar je neemt het ook zo mee naar de eerste picknick van het jaar of als lunch op je werk.
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | Gebakken wortels met salsa verde en inktvis
    Verse knapperige jonge wortels zijn het belangrijkste ingrediënt uit dit leuke recept uit een van de beste kookboeken van 2018. Het is niet moeilijk te maken, maar ziet er wel heel kleurrijk en feestelijk uit!
  • Recept | Rigatoni met broccoli en worst
    Al kun je het hele jaar broccoli kopen, de lente is de beste tijd voor deze groente. Dit recept kan eigenlijk iedere dag en is altijd goed. De smaak van je gerecht hangt voor een groot deel af van de worst die je kiest, dus neem iets lekkers!
  • Recept | Frisse courgettesoep met zalm
    Een fris en snel soepje, die nét even anders is!
  • Recept | Pokébowl x 3
    Maak dit kleurrijke kommetje op jouw manier
  • Recept | Aspergesoep
    Asperges zijn meer dan een bijgerechten. Deze groenten verdienen een eigen plekje op jouw bord (kommetje)
  • Recept | Pollo Arroz
    Dit typische Spaans en Latijns-Amerikaans gerecht krijgt pluspunten! Er wordt namelijk goed gebruik gemaakt van gerookte paprika en kip.

  Ga terug naar alle recepten

Snacks en hapjes

Geef je een feestje? Of wil je bij de borrel, voor je diner, vast wat leuke hapjes serveren? Wij hebben alle recepten voor hapjes en snacks hier voor je bij elkaar gezet. Ook de minder sjieke gevallen, zeker niet minder lekker, vind je hier. Zelf falafel maken, friet of een sjieke entree met rivierkreeftjes? Je vindt ze hier.

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Maaltijdsalades

Wat eten we vandaag? Misschien een salade? Lekker als lunch, voorgerecht en vooral zomers kun je er eigenlijk elke dag wel blij van worden. Vergeet deze recepten vooral ook niet als bijgerechten als je een etentje geeft. Zo’n luxe en gevulde salade die je normaal als hoofdgerecht eet, is naast, of zelfs in plaats van je bijgerechten een hele mooie optie. Je kunt hoeveelheden makkelijk verdubbelen en restjes uit de koelkast opmaken.

recepten
recepten salades

Tip || Meestal maak ik van de dressing sowieso een dubbele hoeveelheid, omdat het heerlijk en supersnel is om die ready to go in de koelkast te hebben staan. Zelf gebruik ik een schoongemaakt Pellegrino flesje om dressings te mengen en direct ook te bewaren. Werkt natuurlijk niet als je ingrediënten voor de dressing ook moet hakken, maar bewaren kan weer wel.

Klik hier om direct alle salades te bekijken

Alle recepten voor salades

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag
  • Recept | Prachtige lentesalade vol groene voorjaarsgroenten
    Geheel groene salade vol met alle knapperige groentes die bij het voorjaar horen. Deze salade is onderdeel van ons Makkelijke Menu voor Tien, maar kun je natuurlijk makkelijk verkleinen en los maken.
  • Recept | Jamie Oliver’s Simpele Salade
    Speciaal voor Food Revolution Day maakte Jamie een frisse en simpele salade die overal bij past en die écht iedereen kan maken.
  • Recept | Zoete aardappelsalade
    Haal de zon is huis met deze salade! Inclusief Marokkaans tintje

  Ga terug naar alle recepten

Wat eten we vandaag; vegetarisch

Steeds meer mensen eten een deel van de week – of helemaal vegetarisch. Helemaal geen gek idee! Meatless Monday is ook bij ons thuis heel normaal, en al zal ik mezelf nog geen flexitariër noemen, zeker drie keer in de week staan vegetarische gerechten bij mij op tafel. Hier vind je allerlei vegetarische recepten, waarin je vlees of vis niet zult missen.

Klik hier voor alle vegetarische recepten

 Ga terug naar alle recepten

wat eten we vandaag

Wat eten we vandaag; makkelijk en snel

Je hebt natuurlijk niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Soms heb je een drukke dag achter de rug, of misschien komt er nog een hectische avond aan. Recepten die je hier vindt zijn niet zo veel werk, makkelijk en snel. Perfect voor een drukke dag, maar ook voor wanneer je geen zin hebt in een hoop gedoe. Meer tijd voor Netflix, een goed gesprek of andere activiteiten. Ook staan er een aantal recepten in deze lijst die wel wat tijd kosten, maar super makkelijk te maken zijn, zodat je ondertussen een beetje kunt dagdromen.

Op zoek naar recepten die niet veel tijd kosten – of gewoon makkelijk zijn? Je vindt ze hier!

Klik hier voor alle makkelijke en snelle recepten

 Ga terug naar alle recepten

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Voorgerechten

Recepten voor voorgerechten staan hier allemaal bij elkaar. Voorgerechten zijn heus niet alleen voor Kerst of andere feestelijkheden. Met een klein voorgerechtje geef je zelfs de meest flauwe maandag een vrolijk sausje. Zouden we eigenlijk veel vaker moeten doen.-> Natuurlijk kan een salade als voorgerecht altijd. Kijk hier voor alle salades op een rij.

Wat eten we vandaag
Wat eten we vandaag

Bijgerechten

Een AGV (aardappels, groenten, vlees) wordt al snel een luxe maaltijd als je er een of twee extra bijgerechten bijzet. En dat geld zeker niet alleen voor AGV. Denk aan iets simpels als een mandje brood met mooie boter, of een simpele groene salade. Wil je iets anders als bijgerecht en heb je inspiratie nodig? Hier vind je al onze bijgerechten op een rijtje. Neem trouwens ook een kijkje bij het kopje maaltijdsalades, die kunnen ook perfect als extra gerecht op tafel.

Wat eten we vandaag
Recepten bijgerechten

Desserts, taarten en andere snoepgoed

Zoet moet! Ik ben dol op het bakken van taart en het maken van toetjes. Je vindt dan ook behoorlijk wat zoete recepten in het magazine. Hieronder vind je alle zoete recepten, van verjaardagstaart, tot speculaas en de mooiste desserts.

Recepten Dessert
recepten dessert

Cocktails, limonades en andere drankjes

WijnSpijs gaat natuurlijk niet alleen over Spijs. Dus geven we je ook een aantal brute cocktailrecepten en het lekkerste Sangria recept. Ook geven je een aantal waanzinnige recepten voor limonades, iced tea’s, gemberbier en hoe maak je zelf tonic? Je leest het hier!

Klik hier voor alle drankjes, cocktails en meer
Moscow Mule
Old Fashioned
Laat van je horen! Heb je een recept gemaakt? Ben je op zoek naar een speciaal recept wat zeker aan deze ‘Wat eten we vandaag’ lijst moet worden toegevoegd? Heb je een favoriet recept? Of een vraag over een van de ingrediënten , misschien zoek je een bijpassende wijn? Laat het hieronder weten!

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons