Werk je thuis? Maak dan deze gezonde witlofsalade als lunch in plaats van een bammetje met kaas. In 20 minuten kunnen jij en je partner (het recept is tenslotte voor twee personen) al aan tafel!
Deze rauwe witlofsalade is een echt smaakbommetje. Het bittere van de witlof gaat goed samen met het zoute van de blauwe kaas, het zoete van de peer en vijg en het pittige van de mosterd. De walnoten zorgen voor een lekkere crunch, net als de zelfgemaakte kaasstengels. Succes gegarandeerd!
De kaasstengels maak je van bladerdeeg en geraspte kaas. Je bakt ze in de oven. Het maken van de spiralen kan de eerste keer een uitdaging zijn, maar het gaat uiteindelijk om de smaak en niet om de vorm. Lees snel verder voor het recept!
Hoe lang kun je witlofsalade bewaren?
Witlofsalade verkleurt snel en is daarom niet ideaal om te bewaren. In een afgesloten bakje kun je rauwe witlofsalade een dag bewaren, maar vaak wordt de witlof slap of wat bruiner van kleur. Wil je de salade toch een dag bewaren, houd dan de dressing apart.