WijnSpijs Magazine Logo

Krachtige spinazie recepten voor elke dag

Spinazie recepten bezorgen je spieren!

Ja echt! Recent onderzoek uit Berlijn heeft aangetoond dat er een stofje in spinazie zit met steroïde-achtige eigenschappen. 

Deze gezonde recepten met spinazie komen dus goed van pas als je sterker wilt worden.  

Spinazie wordt gebruikt in allerlei verschillende keukens. In de Indiase keuken, in de Griekse keuken, de Chinese en zelfs in de klassieke Franse keuken. 

De Franse koningin Catherina de' Medici, van Italiaanse afkomt, was daarvoor verantwoordelijk. Zij at zo vaak spinazie dat elk gerecht de met spinazie de toevoeging 'Florentine' kreeg. 

Goed aan de slag met onze gezonde recepten met spinazie. Wil je meer lezen over de beste manier om spinazie te bewaren en andere handige tips, lees dan verder onder de recepten. 

Alle 23 spinazie recepten op een rij

Spinazie Power 

Okay, spinazie is gezond. Nu weet je het. Deze koningin van de bladgroentes is ontzettend veelzijdig en eigenlijk zijn er weinig maaltijden die geen baat hebben bij een handje spinazie on the side. 

De truc is dus om er lekker veel van te eten. Haal dus een zak in huis bij je wekelijkse boodschappen dan lees je hieronder hoe je die prachtige groene blaadjes in topconditie houdt. 

bakje spinazie recepten

Volume draaien op spinazie 

Belangrijkste voedingswaarde van spinazie? Verschillende fytochemicaliën, zoals chlorofyl en betacaroteen, vitamine C en K, zink, magnesium, folaat en nitraten. 

Spinazie is gelukkig het hele jaar door te krijgen. Let bij het kopen van spinazie op dat er geen water in de zak zit. Ook geen klein beetje, want binnen no time is je hele zak een klederige, slijmerige groene drap. 

De bladeren van de spinazie moeten piepend en krakend de zak in gaan. Zo stevig en mooi, dat je ze als een bos bloemen in een vaasje zou kunnen zetten. En waarom ook niet? 

Bewaar je gekozen spinazie, zo droog mogelijk en in de koelkast tot gebruik. 

smoothie van spinazie

Spinazie wel even wassen aub

Niets vervelender dan zand voelen knarsen tijdens het eten van verder perfect gelukte en fantastisch op smaak gebrachte spinazie. Wel altijd even wassen dus die spinazie. Ook als er op de zak staat dat echt al gewassen is. Trust me. 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram