Je kent ze wel, die heerlijke (gevulde) champignons doordrenkt in olie en knoflook. Vaak geserveerd als tapas. En hoewel knoflook een goede combinatie is met champignons, is dit recept voor gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas minder olierijk, maar met meer smaak!

Het trucje zit hem in het voorbakken van de champignons in de koekenpan en deze laten uitlekken op keukenpapier. Zo verliest het al het overtollige vocht en worden de champignons heerlijk bruin gebakken in de oven. Onweerstaanbaar!

Gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas

0 from 0 votes
Course: AmuseDifficulty: Makkelijk
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

Serveer deze gevulde champignons niet direct, maar laat ze op tafel iets afkoelen. Zo voorkom je dat jouw gasten hun mond verbranden.

Ingrediënten

  • 8 8 grote champignons

  • handjevol handjevol spinazie

  • stuk stuk blauwe kaas (naar smaak), in kleine brokjes

  • handjevol handjevol walnoten, in stukjes

  • 1 teentje 1 knoflook, fijngesnipperd

  • 0,5 0,5 rode ui, fijngesnipperd

  • takje takje peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdoe de champignons van hun steeltjes. Dit doe je het makkelijkst door de champignons vast te pakken aan hun hoedje en met je andere hand het steeltje los te draaien.
  • Bak de champignons met wat olie op hoog vuur. Beweeg ze niet constant, maar laat ze twee minuten op de ene kant bakken en twee minuten op de ander kant. Leg ze daarna als bolle hoedjes op een keukenpapiertje.
  • Voeg nog een klein beetje olie toe aan de pan en fruit daarna de rode ui en de knoflook. Voeg na twee minuutjes de spinazie toe en laat de spinazie in ongeveer 5 minuutjes slinken.
  • Vermeng het spinaziemengsel met de blauwe kaas en de walnoten en snijd dit fijn met een groot mes.
  • Vul de champignons met het mengsel en leg ze op bakpapier.
  • Bak de champignons in tien minuutjes op 200 graden tot er een goudbruin laagje te zien is op de kaas. Haal ze uit de oven en garneer ze daarna met wat blaadjes peterselie. Enjoy!

Tips

  • Is blauwe kaas je te heftig? Kies dan voor een geitenkaas of een belegen kaas. Zorg er wel voor dat je het mixt met de spinazie en de walnoten zodat de kaas niet alleen als laag op de vulling zit.
  • Meer trek? Probeer het recept dan eens met een portobello. Deze zijn wat groter en hier kan meer vulling in. Zo kun je het ook prima als vleesvervanger serveren tijdens de maaltijd.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Hoe maak je champignons schoon?

De champignons die je in de supermarkt koopt zijn vaak al schoon, maar goed om altijd even te checken. Zand in je mond is voor niemand leuk. Schoonmaken kan op verschillende manieren.

Champignons zijn een soort sponsjes die water opzuigen. Wassen onder de kraan kan wel, maar dep ze dan gelijk na het schoonmaken droog en houdt ze vooral niet te lang onder het water.

Een betere manier is om met een speciaal champignon borsteltje het zand weg te borstelen. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan een stukje keukenpapier. Loop vooral de randen onder het hoedje van de champignon na, daar zit vaak het meeste zand!

🥧 Gemak


🍉 Ingredienten