Je kent ze wel, die heerlijke (gevulde) champignons doordrenkt in olie en knoflook. Vaak geserveerd als tapas. En hoewel knoflook een goede combinatie is met champignons, is dit recept voor gevulde champignons met spinazie en blauwe kaas minder olierijk, maar met meer smaak!
Het trucje zit hem in het voorbakken van de champignons in de koekenpan en deze laten uitlekken op keukenpapier. Zo verliest het al het overtollige vocht en worden de champignons heerlijk bruin gebakken in de oven. Onweerstaanbaar!
Hoe maak je champignons schoon?
De champignons die je in de supermarkt koopt zijn vaak al schoon, maar goed om altijd even te checken. Zand in je mond is voor niemand leuk. Schoonmaken kan op verschillende manieren.
Champignons zijn een soort sponsjes die water opzuigen. Wassen onder de kraan kan wel, maar dep ze dan gelijk na het schoonmaken droog en houdt ze vooral niet te lang onder het water.
Een betere manier is om met een speciaal champignon borsteltje het zand weg te borstelen. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan een stukje keukenpapier. Loop vooral de randen onder het hoedje van de champignon na, daar zit vaak het meeste zand!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
Herfst • Kerstrecepten • Oud en nieuw recepten • Voorgerechten kerst • Winter
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten