Een recente restaurant ontdekking die me een klein beetje heeft betoverd, is restaurant The Lemon Tree in Deventer. Dit fine dining restaurant, gelegen in het hart van de stad, heeft in de afgelopen vijf jaar een reputatie opgebouwd als een waar culinair juweeltje, onder leiding van chef Stan - hoewel hij liever niet als enige chef wordt gezien, omdat hij gelooft dat koken een teamsport is. Zó waar. Maar ook, zonder chef, geen team.

lemon-tree-deventer

Een Kijkje in Stan's Keuken: Pure Smaak en Lokale Producten

Tijdens mijn bezoek aan The Lemon Tree werd ik gegrepen door de filosofie van chef Stan. Hij streeft ernaar om de pure smaken van zijn ingrediënten te behouden en benadrukt het belang van lokale producten. Elk gerecht dat uit zijn keuken komt, is doordrenkt van passie en aandacht voor detail. De gerechten zijn boeiend en interessant door gebruik te maken van ambachtelijke technieken zoals pekelen en fermenteren, zonder daarbij het oorspronkelijke smaakprofiel van de prachtige lokale producten te verliezen. Technieken die niet alleen duurzaamheid bevorderen, maar ook echt een extra dimensie aan de gerechten geven.

Een Warm Welkom en Geborgenheid

Bij The Lemon Tree voel je je direct thuis, dankzij het jonge en enthousiaste team dat je met open armen ontvangt. Hier draait het niet alleen om culinaire hoogstandjes, maar ook om de warme gastvrijheid die je meteen omarmt. Of je nu kiest voor een intiem diner of de unieke ervaring van de Chefstable, je wordt altijd behandeld met dezelfde passie en toewijding.

lemon-tree-deventer

Chef's Table

Feestje te vieren? Reserveer de Chefstable, prachtig gelegen aan de keuken, waar je live kunt meekijken met het ontstaan van jouw eigen diner. Een culinaire ervaring met een extra feestelijk tintje.