WijnSpijs Magazine Logo

Barbecue recepten voor elke dag van het jaar

Of je nu allen bij mooi weer de hoes van de barbecue haalt, of ook in de sneeuw staat te grillen. 

Met deze barbecue recepten wordt elke BBQ een feestje! 

We hebben échte vlees klassiekers, toffe nieuwe ideeën over schelpen en visjes, maar natuurlijk ook een heleboel groenten recepten. 

Naar wat er óp de BBQ gaat, moet er natuurlijk ook het een en ander náást de barbecue. Neem hier een kijkje voor salade recepten, lekker zelfgemaakt brood, kruidenboter, dips en vergeet de huisgemaakte limonade en ijsthee niet.

Alle 19 barbecue recepten op een rij

Wat ligt er op je barbecue? 

Burgers, saté, garnalen en geroosterde groenten horen allemaal thuis op een barbecue. Haal je vlees en vis het liefst van de slager en de visboer,dat is echt veel lekkerder.

Met deze BBQ recepten zet je jouw gasten de lekkerste gerechtjes voor. Bekijk ze hier!

Met deze 3 stappen organiseer je een goede barbecue

Je hebt een hoop mensen uitgenodigd en nu wil je natuurlijk indruk maken met jouw barbecue. Wij helpen jou om de beste barbecue van de zomer te organiseren.

Het vlees, de vis en schaal- en schelpdieren maken natuurlijk de BBQ. Als je daarna deze 3 stappen volgt, is jouw BBQ compleet. Lees dus snel verder en zie hoe jij van jouw BBQ een daverend succes kunt maken.

1. BBQ bijgerechten: maiskolf op de barbecue, salades en meer

Een goede BBQ kan natuurlijk niet zonder een paar lekkere bijgerechten. Aan de ene kant zorgen deze ervoor dat jouw gasten wat sneller verzadigd raken. Aan de andere kan hebben ze ook iets te eten voor als het vlees nog niet klaar is.

2. Sausjes

Je kunt natuurlijk een hoop verschillende sausjes in de winkel gaan halen, maar het is veel lekkerder, gezonder én leuker om ze zelf te maken. Welke sausjes je gaat serveren hang volledig af van wat er op de BBQ komt te liggen.

3. En natuurlijk… frisse drankjes!

Met verschillende verfrissende drankjes maak je de BBQ helemaal af. Natuurlijk heb je wat koude pilsjes een paar flessen wijn in huis gehaald, maar een kan gevuld met een lekker koud drankje is zo gemaakt en geeft jouw barbecue een extra boost!

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram