WijnSpijs Magazine Logo

Makkelijke recepten en snelle gerechten

Makkelijke recepten, met weinig ingrediënten, die binnen een wip op tafel staan. Wij zijn er dol. 

Want hoe leuk wij koken ook vinden, je hebt nou eenmaal niet altijd tijd om uren in de keuken te staan. Wanneer je nog moet sporten, de baby nog in bad moet, of je een lange dag hebt gehad op kantoor. Hieronder alle recepten die makkelijk of snel zijn, of allebei! 

Er staan ook een aantal recepten bij die iets minder snel zijn, maar juist heel makkelijk zijn. Zo van – opzetten en niet meer naar omkijken – dat werk. Kun je ondertussen vast die nieuw serie checken, of nog een wasje opvouwen. 

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 


5 tips voor nog sneller en makkelijker koken

Je zit niet voor niets op deze pagina. Jij hebt een druk leven en elke dag een gezonde en lekkere maaltijd op tafel zetten is nog niet zo eenvoudig. 

Met deze vijf tips hopen we je een duwtje in de rug te geven. Handige trucs om snel aan tafel te kunnen en met weinig moeite elke dag lekker te eten. Heb je zelf een tip? Deel hem hieronder in een comment, dan hebben andere lezers er ook wat aan! 

1. Maak een mealplan

Het klinkt heel saai en niet bijzonder spontaan, maar het hebben van een ‘mealplan’ scheelt een boel tijd, geld en frustratie.

Je bepaalt van te voren, wat je de komende week eet. Zo kun je recepten koken op basis van wat er in de aanbieding is. Of koken met ingrediënten die in het seizoen zijn. Of maak je koelkast lekker leeg. 

Ga er dit weekend eens even lekker voor zitten. Neem een kijkje op ‘Wat Eten We Vandaag’ een maak een weekplanning. Laat de boodschappen bezorgen of ga de markt op. Wanneer je je aan dit plan houdt, hoef je nooit meer last minute te bedenken wat je gaat eten. Ook in de spits boodschappen doen is verleden tijd. Probeer het eens! 

2. Sla je favoriete makkelijke recepten op

Je kent het wel. De eeuwige (durende) discussies in de familie app, of doelloos in de supermarkt rondjes lopen en eindigen met ongezonde boodschappen in je mandje. ‘Wat Eten We Vandaag?’, lijkt soms wel de belangrijkste vraag van dag. Wanneer je bijvoorbeeld van deze pagina een bladwijzer maakt, hebt je altijd snelle inspiratie binnen handbereik. 

3. De vriezer is je beste vriend

Nog makkelijker dan hier een makkelijk recept vinden en koken, is een zelfgekookte maaltijd uit de vriezer trekken. Bij voorkeur in de ochtend, om dan ‘s avonds thuis te komen bij een perfect ontdooide soep of ovenschotel. 

Bedenk dus (wanneer je een mealplan maakt) welke recepten je makkelijk zou kunnen invriezen. Verdubbel bijvoorbeeld hoeveelheden voor lamscurry, zodat je alleen nog maar rijst hoeft te koken.

Pastasauzensoepenstoofpotjesrijstgerechten en ovenschotels zijn ideale gerechten om in te vriezen. 

4. Soep + Tosti 

Bijna wekelijks op het menu. Een soep met een bijzondere tosti. Supersnel, creatief en bijzonder lekker. En met die soep heb je direct je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. 

Die soep haal je als het even kan uit de vriezer (zie punt 3) en voor die tosti ga je helemaal los met de bijzondere kazen van de buitenlandse kaasafdeling. Wat dacht je van tallegio met truffel en broccolini? Chorizo, manchego en koriander? Of liever een mooie gekookte ham met boerenkaas, met harissa en bosui? 

En je kunt natuurlijk gewoon brood gebruiken, maar wat dacht je van wraps, waar je quesadilla’s van maakt. Of piadina, flatbread, naan, pita of andere mooie broodvervangers? Een van onze favoriete makkelijke ‘recepten’

5. Slimme boodschappen doen, makkelijk

Wanneer je snel en makkelijk wilt koken zijn er paar shortcuts die je direct in de supermarkt al kunt nemen. 

Je denkt nu natuurlijk direct  aan voorgesneden groenten. Maar er kan nog veel meer. Je kunt bijvoorbeeld worst uitknijpen om gekruide gehaktballetjes van te maken. Of kook verse pasta. Die kook je veel sneller gaar!  

Blikjes – tomaten, maar ook kikkererwten, bonen en linzen – zijn ook supersnelle boodschappen die je graag in voorraad hebt. 

Tomatensaus recept

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram