Frittata is een met groente gevulde en luchtige omelet uit Italië. Het gerecht is, zoals zoveel klassiekers, ontstaan doordat arme mensen een manier zochten om van hun kliekjes af te komen.
De frittata is een perfecte manier om restjes groenten te verwerken tot een lekkernij. Een goeie frittata is luchtig, licht, zit vol met groente en hij smaakt alsof je ergens op een piazza in de zon zit te genieten.
Moeilijk om te maken? Dacht het niet! Met een paar simpele hoofdingrediënten, een garde en een oven zet jij een heerlijke en échte Italiaanse frittata op tafel!
Frittata bewaren
Dit gerecht kun je prima bewaren in de koelkast én de vriezer. In de koeling blijft de frittata ongeveer 4 dagen goed te eten. Je kunt dit gerecht dan koud serveren – ook lekker – of even oppiepen in de magnetron.
Wil je deze frittata invriezen, dan doe je dit het beste in een plastic bakje. De frittata wordt zo wel een beetje droger. Beter kun je hem direct opeten. Wil je wel invriezen dan kun je meerdere stukken in één bakje doen, maar zorg er dan wel voor dat elk stukje van elkaar is gescheiden met een velletje bakpapier. Je frittata blijft zo tot wel drie maanden goed.
Wel opletten met ontdooien: zorg dat je de stukjes 24 uur voor gebruik uit de vriezer haalt. Laat rustig ontdooien op een schaaltje met daarop twee velletjes keukenpapier. De frittata houdt namelijk veel vocht vast als ‘ie is ingevroren.