recepten die passen bij de herfst

WAT ETEN WE VANDAAG?

Herfstige recepten om warm bij te worden

Proef de herfst met gerechten om warm bij te worden. 

De recepten hieronder zitten vol met paddenstoelen, pompoenen, pastinaak en peer! Ja, in de herfst zijn er weer een heleboel prachtige ingrediënten verkrijgbaar. Als de blaadjes van de bomen vallen is er niet lekkerder dan op warmen met een kom vol comfortfood

Maak ovenschotels, soepen en stamppotten. Maar ook herfstige hartige taarten, gnocchi’s en andere pasta’s met rijke sauzen. 
Voor iedereen die niet weer wat hij moet eten deze herfst, hieronder vind je een heleboel inspiratie. Voor lunch, diner, soep of voorgerecht. Doordeweeks, of tijdens een fancy dinertje, het staat er allemaal bij.  

De herfst loopt van 21 september tot 20 december.

Nu in het seizoen: Andijvie, aubergine, aardpeer, boerenkool, broccoli, kool, knolselderij, kweepeer, kropsla, pastinaak, paddenstoelen en truffels, pompoen, postelein, prei, rabarber, radicchio, rode biet, schorseneren, spruiten, ui, venkel, winterpeen, witlof, wildzwijn, wilde eend, ansjovis, corvina, griet, haring, heilbot, tongschar, tong, rog, schelvis, snoekbaars, tarbot, zeeduivel, coquille, creuses, fin de claire, platte zeeuwse, Hollandse garnalen, vongole, zee egels, hert en patrijs

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!