Deze traybake met zoete aardappel, kip, ananas en limoen komt uit het kleurrijke receptenboek De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer.

Traybake met zoete aardappel, Jerk kip, ananas, limoen en verse koriander

5 from 2 votes
Recipe by Rukmini Iyer Course: HoofdgerechtCuisine: AmerikaansDifficulty: Makkelijk
Porties

4

personen
Voorbereiding

5

minutes
Oven

1

uur

De gebakken ananas in dit recept contrasteert fijn met de zure limoen en de pittige zoete aardappel voorziet de nodige koolhydraten. Makkelijk genoeg om doordeweeks te eten, lekker genoeg om in het weekend voor vrienden te maken.

Ingrediënten

  • 2 2 zoete aardappels, in vieren

  • 1 1 rode ui, in vieren

  • 1 kg 1 scharrelkippendijen en drumsticks (2 per persoon)

  • 8 schijven 8 verse ananas (eventueel kant-en-klaar voorverpakt)

  • 2 2 limoenen, gehalveerd

  • 3 tl 3 jerkspecerijen

  • 3 tl 3 rietsuiker

  • 3 tenen 3 knoflook, geraspt

  • 3 el 3 olijfolie

  • 1 tl 1 zeezoutvlokken

  • Verse koriander, fijngesneden, voor erover

  • Zure room of yoghurt, voor erbij

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 190 °C.
  • Leg de zoete aardappel, ui, kip, ananas en limoen op een bakplaat die zo groot is dat alles er in een enkele laag op past. Schep om met de jerkspecerijen, suiker, geraspte knoflook en olijfolie. Bestrooi alles met de zeezoutvlokken, vooral de huid van de kip, en zet de bakplaat 1 uur in de oven.
  • Haal de bakplaat na 1 uur uit de oven en laat de kip 5-10 minuten rusten. Knijp de gebakken limoenen erboven uit, proef en voeg indien nodig extra zout toe. Bestrooi met wat verse koriander en dien heet op. 'Het is wat onorthodox, maar ik geef hier het liefst zure room of yoghurt bij' aldus Rukmini Iyer. Eet smakelijk!

Tips

  • Leg de groente niet boven op elkaar in de oven. De groente onderop worden dan gestoomd in plaats van gebakken en dan duurt het langer voordat het gaar is.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

De Wereldse Bakplaat van Rukmini Iyer

Rukmini Iyer heeft vroeger veel gereisd. Ze ontdekte toen dat ze het meeste hield van eten in het buitenland. Daarom dat ze zich voor dit receptenboek heeft laten inspireren door de keukens van verschillende landen over de hele wereld. De Wereldse Bakplaat bevat 75 kleurrijke traybake recepten.

De Wereldse Bakplaat Receptenboek

De Wereldse Bakplaat

  • Auteur | Rukmini Iyer
  • Fotografie | David Loftus
  • Uitgever | Becht
  • Omvang | 240 pagina's
  • ISBN | 9789023016557
  • Prijs | €21,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten