Warme smaken en stevige gerechten

WAT ETEN WE VANDAAG?

Winterkost, stoven op het kleinste pitje en recepten voor stevige soep

Wat eten we vandaag? Winterse kost.

De winter loopt officieel van december tot maart. En het is de perfecte tijd voor allerlei heerlijke seizoensgroente, stampot, soep en ovenschotels. 

Favoriet bij veel mensen blijft de ouderwetse witlof met ham en kaas. Maar er zijn natuurlijk genoeg recepten die wat spannender zijn, uitdagend om te maken of juist lekker snel. 

Een van de grootste voordelen van de winter vind ik dat je ongestoord uren in de keuken kunt rondscharrelen met een glas wijn. Neem de tijd voor gerechten die je huis langzaam vullen met de geur van kruiden, terwijl je door je favoriete kookboek bladert. Stoofpotjes die alleen maar lekkerder worden wanneer ze langer opstaan. En de druppels die langs de beslagen ramen rollen. Ik kan er zomers best naar verlangen. 

De winter is ook de tijd van kerstrecepten, die staan hier. 

Hier vind je recepten die je lekker warm maken, comfortfood om van te snoepen onder een dekentje en recepten voor gerechten gemaakt met seizoensproducten. 

Dat zijn bijvoorbeeld, kokkels, schelvis, schar, heilbot, hert, zwijn, fazant, patrijs, konijn, boerenkool – allerlei soorten kool – spruiten, witlof, winterpostelein en prei. Maak er soep, ovenschotels en rijke pasta’s en risotto’s mee. 

 

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!