Pasta met paddenstoelen klinkt als muziek in de oren, maar zal niet zo snel een optie zijn als je alleen eet, toch? Dit heerlijke en makkelijke pasta recept van Jamie Oliver biedt de uitkomst als je alleen eet en geen zin hebt om weer met gigantische ''leftovers'' te zitten die vervolgens toch weer in de prullenbak eindigen.

Hieronder vind je dit makkelijke 1-persoons tagliatelle recept uit het nieuwe kookboek ''EEN'' van Jamie Oliver. Laat dit nou ook nog eens een heerlijk vegetarisch recept zijn!

Tagliatelle met knoflook & paddenstoelen, Tijm, gecrushte walnoten, peperige rucola, hüttenkäse & Parmezaan

0 from 0 votes
Recipe by Jamie Oliver Course: HoofdgerechtDifficulty: makkelijk
Servings

1

Porties
Calorieën

532

kcal
Total time

8

minutes

Een eenpersoons recept voor een verrukkelijke tagliatelle met paddenstoelen dat binnen no-time op tafel gezet kan worden. Perfect dus als een makkelijk recept om te bereiden na een lange werkdag en natuurlijk veel beter en lekkerder dan een kant-en-klare pasta uit de supermarkt.

Receptfoto:© Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Ingrediënten

  • 125 125 verse lasagnevellen

  • 80 g 80 oesterzwammen

  • 1 teen 1 knoflook

  • 10 g 10 Parmezaan

  • 2 takjes 2 tijm

  • 4 4 gepelde, ongezouten halve walnoten

  • 1 1 volle el hüttenkäse

  • 1 handvol 1 rucola

  • Ook nodig
  • Olijfolie

Hoe maak je Tagliatelle met knoflook & paddenstoelen, Tijm, gecrushte walnoten, peperige rucola, hüttenkäse & Parmezaan voor 1 persoon

  • Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in 1 cm brede reepjes om de tagliatelle te maken.
  • Zet een droge koekenpan van 28 cm op hoog vuur en bak de oesterzwammen een beetje terwijl hij opwarmt. Pel en snijd de knoflook in dunne plakjes. Rasp de Parmezaan fijn. Giet, wanneer de paddenstoelen licht geschroeid zijn, een klein scheutje olijfolie in de pan. Doe de knoflook erbij, ris de tijmblaadjes boven de pan en breek de walnoten erbij.
  • Doe, wanneer de knoflook licht goudbruin is, de pasta in de pan en giet er voorzichtig zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat- ongeveer 300 ml. Laat de boel 4 min koken en blijf regelmatig roeren tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft en je een mooie saus hebt. Verdun hem zo nodig met een extra scheutje water.
  • Roer de Parmezaan, hüttenkäse en rucola erdoor, houd alles continue in beweging en voeg naar smaak peper en zout toe. Maak de pasta met paddenstoelen als je wilt af met een paar drupjes extra vierge olijfolie.pasta-paddenstoelen-voedingswaarde

Tip

  • Wist je dat Jaimie Oliver ook recepten heeft uitgebracht en top voor de feestdagen zijn? Wacht dacht je van een heerlijke stuk buikspek uit de oven of deze lamsschenkels uit de oven?
  • Wijntip: Neem een houtgerijpte chardonnay bij deze romige pasta met paddenstoelen. Deze bijvoorbeeld.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

"EEN" van Jamie Oliver

  • Auteur | Jamie Oliver
  • Fotograaf | © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.
  • Uitgever | by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited
EEn-Jamie-Oliver
ONE by Jamie Oliver is published by Penguin Michael Joseph © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Photography: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Het nieuwe kookboek ''EEN'' van Jamie Oliver is dus ook geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Dat is zeker niet de enige doelgroep die dit boek aantrekt, want volgens Jamie is dit boek geschikt voor alle chefs op elk niveau.

Het boek zit boordevol recepten van Jamie Oliver die in een handomdraai op tafel staan. Soms duurt het garen in de oven wat langer, maar je hoeft in ieder geval niet continue bij de pannen te staan en daar gaat het om! Geen grote afwas, niet lang in de keuken hoeven staan en toch nog heerlijk eten. Daar is dit kookboek voor gemaakt!

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten