WijnSpijs Magazine Logo

Slowcooker recepten | Meer tijd, dus meer smaak!

Slow Cooking is een fantastische manier van koken. Je snijdt alle ingrediënten volgens recept, doet het in de slowcooker, stoofpan of oven. Vervolgens pak je een goed boek erbij. Of je gaat de deur uit om iets leuks te doen. Een paar uur later is je stoofgerecht klaar!

Niet alle recepten zijn geschreven voor de slowcooker maar je kunt ze wél allemaal bereiden in de slowcooker. Let dan op de bereidingstijd. Een slowcooker heeft twee standen: Laag (6 uur) en hoog (8 uur). 
 
Bovendien kun je niet in de slowcooker bakken; dit doe je dus apart in een koekenpan voordat je het in de slowcooker doet!

Ben je op zoek naar een slowcooker? Neem dan hier een kijkje voor de beste slowcookers van dit moment.
Wil je precies weten hoe een slowcooker werkt en wat je ermee kunt doen? Check dan deze superhandige gids voor de slowcooker.

En wat voor soort recepten zijn geschikt voor de slowcooker? Dat is heel gevarieerd. Denk aan soep recepten, tajine recepten en natuurlijk stoofgerechten. Trouwens, een hele kip in de slowcooker bereiden kan ook!

Eigenlijk alles dat wel een (lange) tijd mag pruttelen op lage temperatuur. Bekijk al die recepten en ga lekken koken!

Maarre, wel slow hè ;)

 

Alle 19 Slowcooker recepten op een rij

Slow cooking

Langzaam koken, letterlijk vertaald. Het voordeel hiervan is dat je zelf niks meer hoeft te doen als alles eenmaal in de pan zit. Heb je een slowcooker, dan is het nog makkelijker.

Hiermee kun je de tijd instellen en zelfs de deur uit gaan als je rendang gemaakt wordt. Iets dat je minder onbezorgd doet als het eten in een gasoven staat.

Verder brandt het eten niet aan omdat de binnenkant van keramiek is en blijven alle smaken bewaard. Je moet er wel de ruimte voor hebben want het is een bonkig ding. En wil je iets bakken, dat gaat niet. Een slowcooker kan slowcooken, dat is het.

Voor liefhebbers van stoofpotten en vlees dat uit elkaar valt, is het de ideale manier van koken. Krijg je al zin in een lekkere stoof?

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram