WijnSpijs Magazine Logo

Slowcooker recepten | Meer tijd, dus meer smaak!

Slow Cooking is een fantastische manier van koken. Je snijdt alle ingrediënten volgens recept, doet het in de slowcooker, stoofpan of oven. Vervolgens pak je een goed boek erbij. Of je gaat de deur uit om iets leuks te doen. Een paar uur later maak je het stoofgerecht eventueel af, en klaar!

De Crock pot of Slowcooker is in de jaren '40 bedacht, maar 'slow cooking' bestaat al eeuwen. Never change a winning formula, nietwaar?

Langzaam garen op een lage temperatuur is de truc. Vlees, vis en groenten worden zacht. Alle smaken worden intensiever. En dat terwijl jij ergens aan het genieten bent. Wat een luxe!

Alle 3 Slowcooker recepten op een rij

Slow cooking

Langzaam koken, letterlijk vertaald. Het voordeel hiervan is dat je zelf niks meer hoeft te doen als alles eenmaal in de pan zit. Daarbij is het ook gezond omdat alle vitamines en mineralen in de pan blijven en niet verdampen.

Heb je een slowcooker, dan is het nog makkelijker. Hiermee kun je de tijd instellen en zelfs de deur uit gaan als je rendang gemaakt wordt. Iets dat je minder onbezorgd doet als het eten in een gasoven staat.

Verder brandt het eten niet aan omdat de binnenkant van keramiek is en blijven alle smaken bewaard. Je moet er wel de ruimte voor hebben want het is een bonkig ding. En wil je iets bakken, dat gaat niet. Een slowcooker kan slowcooken, dat is het.

Voor liefhebbers van stoofpotten en vlees dat uit elkaar valt, is het de ideale manier van koken. Krijg je al zin in een lekkere stoof?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram