WijnSpijs Magazine Logo

De allerlekkerste slowcooker recepten

Slowcooker recepten zijn mijn favoriet.

Slow Cooking is een fantastische manier van koken. Je snijdt alle ingrediënten volgens recept, doet het in de slowcooker, stoofpan of oven. Vervolgens pak je een goed boek erbij. Of je gaat de deur uit om iets leuks te doen. Een paar uur later is je stoofgerecht klaar!

Niet alle recepten zijn geschreven voor de slowcooker maar je kunt ze wél allemaal bereiden in de slowcooker. Let dan op de bereidingstijd. Een slowcooker heeft twee standen: Laag (6 uur) en hoog (8 uur). 
 
Bovendien kun je niet in de slowcooker bakken; dit doe je dus apart in een koekenpan voordat je het in de slowcooker doet!

Ben je op zoek naar een slowcooker? Neem dan hier een kijkje voor de beste slowcookers van dit moment.
Wil je precies weten hoe een slowcooker werkt en wat je ermee kunt doen? Check dan deze superhandige gids voor de slowcooker.

En wat voor soort recepten zijn geschikt voor de slowcooker? Dat is heel gevarieerd. Denk aan soep recepten, tajine recepten en natuurlijk stoofgerechten. Trouwens, een hele kip in de slowcooker bereiden kan ook!

Eigenlijk alles dat wel een (lange) tijd mag pruttelen op lage temperatuur. Bekijk al die recepten en ga lekken koken!

Maarre, wel slow hè ;)

 

Alle 23 slowcooker recepten op een rij

Slow cooking recepten

Langzaam koken, dus. Het grootste voordeel is dat je zelf niks meer hoeft te doen als alles eenmaal in de pan zit.

Heb je een slowcooker, dan is het nog makkelijker.

Met de slowcooker stel je de tijd in. En dan ga je de deur uit. Zelfs als je rendang maakt. 

Het eten brandt niet aan omdat de binnenkant van keramiek is en zo blijven alle smaken bewaard. Je moet wel de ruimte hebben voor een slowcooker want het is een bonkig ding. En wil je iets aanzetten of bakken, dat gaat niet. Een slowcooker kan slowcooken, dat is het.

Voor liefhebbers van stoofpotten en vlees dat uit elkaar valt, is het de ideale manier van koken. Krijg je al zin in een lekkere stoof?

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram