WijnSpijs Magazine Logo

Fantastische tajine recepten om thuis te proberen

Het gerecht tajine is vernoemd naar de pan waarin het wordt gemaakt: de tajine. Dat is een aardewerken pan, of eigenlijk stoofpan. Het wordt veel in Marokko en Tunesië gebruikt. En dan voornamelijk om heerlijke groente-, vis-, of lamsstoofpot mee te maken. Door de bijzondere vorm loopt de stoom via de wanden weer zo in de stoofpot, waardoor je het gerust urenlang kunt laten pruttelen. Slow cooking old skool, zeg maar!

Haal dus lekkere (harde) groente in huis zoals, wortel, kool, paprika of pompoen en eventueel vis of vlees. Uiteraard ook knoflook en specerijen, zoals ras-el-hanout. Alles in de tajine en heerlijk laten stoven. En dan gewoon de hele tajine op tafel zetten. Aanvalleuh!

Hieronder wat verrukkelijke recepten :) 

Alle 2 Tajine recepten op een rij

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram