WijnSpijs Magazine Logo

Fantastische tajine recepten om thuis te maken

Tajine recepten zijn vernoemd naar de pan waarin ze worden gemaakt, de tajine.

Dat is een aardewerken pan, of eigenlijk stoofpan. Het wordt veel in Marokko en Tunesië gebruikt. En dan voornamelijk om heerlijke groente-, vis-, of lamsstoof mee te maken.

Door de bijzondere vorm loopt de stoom via de wanden zo weer terug in de stoofpot, waardoor je het gerust urenlang kunt laten pruttelen. Slow cooking old skool, zeg maar!

Haal dus lekkere stevige groente in huis zoals, wortel, kool, paprika of pompoen en eventueel vis of vlees. Uiteraard ook lekker veel knoflook en specerijen, zoals ras-el-hanout. Alles in de tajine en heerlijk laten stoven.

En dan gewoon - zoals het hoort - de hele tajine op tafel zetten.

Alle 2 tajine recepten op een rij

 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram