WijnSpijs Magazine Logo

Gezond en lekker tegelijk | Eiwitrijke recepten

Eiwitten, ook wel bekend als proteïnen, zijn essentieel voor ons lichaam. Ze vormen de bouwstenen van onze spieren en zijn daarom belangrijk voor onze gezondheid. Het is dan ook van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen in je voeding.

Een maaltijd bestaat in het kort uit drie voedingsstoffen: vet, koolhydraten en eiwitten. Eiwitten zijn te vinden in voedingsmiddelen zoals eieren, kip, noten, kwark en vis. Sommige vissoorten zoals tonijn en kipfilet bevatten veel eiwitten en weinig vet. Skyr, een soort kwark, is ook rijk aan eiwitten en bevat weinig koolhydraten en vetten.

Eiwitten geven je energie en zijn daarom ideaal om te eten na het sporten. Maar betekent dit dat je pasta, brood en rijst helemaal moet vermijden? Nee hoor! Het belangrijkste is dat je maaltijden een goede balans hebben tussen eiwitten, vetten en koolhydraten.

Ben je op zoek naar inspiratie voor een gebalanceerde en eiwitrijke maaltijd? Dan hebben wij een mooi lijstje met eiwitrijke recepten voor je samengesteld. Zo kun je lekker én gezond eten!

Alle 80 Eiwitrijke recepten op een rij

2

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram