Eend is een bijzonder stukje vlees. Vaak ook wild te koop, wat het een duurzame manier van vlees eten maakt. Eend heeft een zachte wildsmaak en is dus heel geschikt als je nog niet zo’n sterke wildsmaak gewend bent. Een soort ‘wild voor dummies‘. Perfect om mee te starten!
Ik ben dol op de malse zoete smaak van eend! In dit recept gecombineerd met heerlijke vijgen en gekonfijte sjalotten. Een plaatje om te zien en te eten, perfect wanneer je wil uitpakken!
Dit eenden recept is het beste te eten in het najaar en de winter. Er zijn jachtseizoenen in Nederland vastgesteld, en daar moeten jagers zich aan houden. Serveer dit gerecht dan ook met lekkere seizoengroenten!
Wild van Bruno Doucet
Dit recept komt uit het prachtige boek van Bruno Doucet, Wild. Hier draait alles om de bereidingen- en technieken van wild. Ook staan er 85 fantastische recepten in die je verder helpen!
Wild is vandaag de dag een duurzame manier om vlees te eten. Het is bijna het ultieme biologische vlees. Er komt geen antibiotica aan te pas, en de diervriendelijkheid is oké, zover dat kan. En wild vlees is niet zomaar verkrijgbaar, daar moeten jagers een speciaal jachtdiploma voor hebben.
Dit boek is een geweldig cadeau voor de nieuwsgierige onder ons! De recepten zijn altijd goed te gebruiken, en het grootste deel van het vlees vind je bij de slager!
Wild
- Auteur | Bruno Doucet
- Uitgever | Terra
- Omvang | 384 pagina’s
- ISBN | 9789089897985
- Prijs | € 45
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
Herfst • Hoofdgerecht Kerst • Kerstrecepten • Valentijnsdag • Voorgerechten kerst • Winter
🥧 Gemak