WijnSpijs Magazine Logo

Prachtige kerst recepten voor een ultieme kerst

De kerstdagen komen er weer aan, en dat is maar goed ook! Het is weer tijd om samen te eten, lachen en een fijne tijd te hebben.

Misschien maakt Corona het ons iets moeilijker, maar dat is geen reden om niet alsnog zo goed als we kunnen uit te pakken tijdens de kerstdagen en er een mooie tijd van te maken! 

Op zoek naar een mooi hoofdgerecht voor kerst? Dan zit je hier goed. We hebben namelijk onze favoriete feestelijke hoofdgerechten voor je kerstdiner gebundeld in dit artikel. 

Lees snel verder, want we hebben alle kerstklassiekers, spectaculaire center pieces, prachtige vleesgerechten voor je kerstdiner en vegetarische hoofdgerechten waar de grootste carnivoren van gaan watertanden. En natuurlijk hebben we ook aan de wijn gedacht. 

We hebben altijd enorm veel zin in de feestdagen. Het moment om eens even goed uit te pakken en wanneer het gewoon ook heel gezellig is om samen uren in de keuken te staan. In het magazine vind je dan ook voorgerechten voor kerst (met een heleboel tips voor een stressvrij kerstmenu), kerstdesserts en de mooiste wijnen om je kerstdiner te begeleiden. Op zoek naar een cocktail? Of een mooi cadeau voor een echte foodie? Je vindt het allemaal in het WijnSpijs Magazine. 

Alle 107 op een rij


Kerstdiner

🎄 Hoe maak je van een hoofdgerecht een 'kerst' hoofdgerecht?

Je maakt een normaal hoofdgerecht in één keer extra feestelijk door wat meer bijgerechten te serveren. Sowieso is het fijn om wat extra groenten te serveren. Omdat de meeste feestdagen vol genoeg zitten met vlees en vis, zul je zien dat die schalen met frisse groentes als eerste op gaan. Wanneer je één thema geeft aan je diner is het ook een idee om dat door te voeren in die bijgerechten.

Zo kun je er ook makkelijk een bijpassende wijn bij vinden. Neem een kijkje bij onze wijntips voor mooie wijnen voor een klein prijsje. Wanneer je wat meer wilt uitpakken kun je ook hier terecht. 

Kerst hoofdgerechten met vlees

Hoofdgerechten met vlees zijn eigenlijk heel klassiek met kerst. Je kunt natuurlijk een stukje vlees op elk bord serveren, maar kerst is ook en goed moment om een keer een mooi groot stuk vlees in zijn geheel te serveren als hoofdgerecht en dan de rest van de tafel vol te zetten met mooie schalen bijgerechten om te delen. 

Ook klassieke stoofgerechten doen het heel goed en die kun je ook goed voorbereiden. Wel zo makkelijk tijdens de kerstdagen. Stoofgerechten laten zich goed bereiden in een slowcooker, lees daar hier meer over! 

Kerst hoofdgerechten met vis

Dol op vis, schelpjes en schaaldieren? Neem dan een kijkje tussen deze hoofdgerechten voor kerst. Schelpen en schaaldieren stralen een ultieme luxe uit die natuurlijk heel erg past bij kerst. En bijvoorbeeld een hele vis is heel erg feestelijk om te serveren. 

Wanneer je een vis als hoofdgerecht serveert tafelt het ook net iets minder zwaar… Nog meer vis recepten lees je hier! 

De lekkerste vissen haal je natuurlijk zo vers mogelijk bij de visboer. Wanneer je je bestelling van te voren doorbelt of online besteld, weet je zeker dat je niet achter het net vist. Ja, ja. 🙂 

Maar nog beter, je kunt ook specifieke wensen doorgeven. Laat alles bijvoorbeeld alvast schoonmaken en portioneren. Heb je nog een vraag over de bereiding of wil je weten welke wijn bij jouw kerstdiner past? Vraag het je visboer of laat onderin een comment achter en we proberen hem voor je beantwoorden. 

Vegetarische hoofdgerechten voor kerst

Zeker ook tijdens de kerstdagen is het een goed idee om wat minder vlees en vis te eten. Daar hoef je echt geen 100% vegetariër voor te zijn. Met deze prachtige vegetarische kerstgerechten hoeft niemand vlees of vis te missen. 

Kerst voorgerechten, bijgerechten en desserts

Natuurlijk bestaat een kerstmenu uit veel meer dan alleen een hoofdgerecht. Gelukkig hebben we ook een heleboel mooie voorgerechtenkerstdesserts en bijgerechten — zoals deze heerlijke hete bliksem– online staan om je kerstdiner helemaal compleet te maken.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram