Iedereen die weleens een scroppino heeft gedronken, weet hoe lekker deze cocktail is.
Of het nu tussendoor komt tijdens een kerstdiner – of als dessert op een warme zomeravond. Als aperitief, tussendoor als een spoom, of als nagerecht, scroppino is altijd lekker.
Zelf maken lijkt ingewikkelder dan het is. Als je dit recept volgt lukt het jou ook om een echte Italiaanse scroppino te maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Je moet het alleen wel direct serveren.
We hebben onderin trouwens ook een alcoholvrije optie en een aantal spannende variaties toegevoegd, voor ieder wat wils dus. Lees snel verder!
Hoe maak je alcoholvrije scroppino?
Soms is een van je gasten – of jijzelf – zwanger, soms moet je nog rijden en soms zijn er kleine gasten waaraan je liever geen alcohol serveert. Voor dat soort gelegenheden is deze alcoholvrije scroppino een top uitvinding. net zo lekker namelijk.
Virgin scroppino
Ingrediënten voor 1 scroppino:
Ingrediënten
100 gr citroensorbetijs
100 ml 7-up, sprite of (jawel) Jip en Jannekechampagne
sap van een halve limoen
limoenrasp
Scroppino is een SPOOM
De scroppino is eigenlijk een spoom; een tussengerecht dat wordt opgediend om de smaakpapillen te neutraliseren. Op deze manier kun je extra genieten van de smaken van de volgende gang. Vaak wordt hiervoor een witte bubbelwijn en citrussmaken gebruikt.
In het geval van scroppino werk je met Prosecco en citroensorbetijs. Maar er zijn nog veel meer lekkere combinaties te maken. Heb je toevallig geen Prosecco in huis? Elke andere mousserende wijn werkt net zo goed. Al is het misschien wel een beetje zonde om je bijzondere of dure flessen te gebruiken. Een fles van rond de 15 euro is voldoende.
Variaties op de klassieke spoom
Gebruik in plaats van citroensorbet ook eens ander sorbetijs. Maak het glas af met een mooie bijpassende garnering. Een schijfje citrusfruit, takje munt of een stukje fruit op een mooie prikker maakt het 10 x zo feestelijk!
- grapefruit
- meloen
- aardbeien
- limoen
- bramen (zie foto)
Zet ook nu weer...
- … alles wat je koud kunt zetten koud. Dat betekent dat het en de 7-up of Jip en Jannekechampagne al in de koelkast staan voor je begint.
- Klop het sorbetijs in een grote mengkom luchtig met de limoensap en rasp. Schenk de frisdrank erdoor en klop kort. Schenk de drank in de koude glazen en maak eventueel af met een mooie garnering. Cheers!
🍴Gang
🍾 Gelegenheid
🥧 Gemak
🍉 Ingredienten