Cocktail recept | Strawberry Mojito, de zomerse variatie

Yvo Nafzger
Yvo Nafzger

Cocktails, er is geen excuus voor te bedenken. Hoe je het wendt of keert, je hebt er altijd wel eentje verdiend. Jarig, ontslagen of vandaag eindelijk weer naar de sportschool geweest? Trakteer of troost jezelf met een goeie Strawberry Mojito.

In dit recept maak je kennis met cocktailgeheimen, die bartenders met hun ziel en zaligheid bewaken. Lees snel verder en leer hoe je de lekkerste Strawberry Mojito maakt.

Muntsiroop

Om een Aardbeien Mojito te maken die recht uit de hemel lijkt te zijn gevallen, gebruik je natuurlijk de usual suspects. Limoen, rum, munt en gestampt ijs: een smakelijke mojito kan niet zonder. Maar om jouw ​variant met kop en schouders boven de anderen uit te laten steken, gebruik je muntsiroop. Een kleine toevoeging die een wereld van verschil maakt. Deze siroop is verrassend eenvoudig te maken. Hoe? Dat lees je hieronder.

Mojito

​Gezonde Keuze

Er zijn gezondere dingen in de wereld dan alcohol, dat is een feit. Maar wist je dat deze Strawberry ​Mojito veel voedingsstoffen bevat? De limoenen in deze cocktail zijn namelijk rijk aan vitamine C. Bovendien krijg je extra vezels binnen door de aardbeien die je in de mojito verwerkt. Munt helpt bij de spijsvertering en verlaagt bovendien je cholesterol. Als je een Strawberry Mojito wil maken die écht goed voor de lijn is, dan vervang je de suiker door bijvoorbeeld stevia en/of doe je wat meer bruiswater in je cocktail. Nu je zo gezond bezig bent, verdien je helemáál een lekker drankje.

Strawberry Mojito Cocktail Recept 

Ingrediënten voor één mojito

Mojito strawberry

​Muntsiroop:

  • 100 gr. kristalsuiker
  • 120 ml. water
  • 2 takjes munt

​Strawberry Mojito:

  • 1 limoen
  • 8 (ietsje meer of minder mag ook) verse muntblaadjes
  • 4 flinke aardbeien
  • 30 tot 45 ml. muntsiroop (naar smaak)
  • 60 ml. witte rum (meer mag altijd)
  • gestampte ijsblokjes
  • bruiswater

Meer Cocktails?

Wil je meer heerlijke cocktail recepten proberen? Probeer dan een paar van onze favorieten. De Mimosa Cocktail, Whiskey Sour en de Scroppino!

Aan de slag!

De muntsiroop

Allereerst de muntsiroop. Dit goedje gaat jouw Strawberry Mojito een unieke smaak geven. Om de beste mojito in de wijde omgeving te kunnen maken, start je met een sauspannetje. Doe hier de kristalsuiker en het water in. Als het water warm begint te worden, gooi je de takjes munt erbij. Zodra het water kookt, roer je zachtjes in het pannetje. 

Laat het mengsel borrelen tot alle suiker is opgelost. Haal je pannetje van de warmtebron en laat het geheel een minuutje of tien afkoelen. Haal met een tang of vork de munt uit de siroop en bewaar deze in een bakje in de koelkast, daar kun je later nog lekkere thee van trekken. De siroop is nu klaar voor gebruik!

🌿 Als je suikersiroop van munt gaat maken is het belangrijk om biologische munt te gebruiken en je munt goed te wassen. Bestrijdingsmiddelen op de munt kunnen donker uitslaan, wat je siroop een onaantrekkelijke kleur zal geven.

De Mojito 

Pak een groot glas. Het liefste een zogenoemde highball. Dit is te vergelijken met een groot en breed longdrinkglas. De inhoud is meestal zo’n 400 tot 450 ml. Witbierglazen zijn vaak goede vervangers voor highballs.

Snijd de limoen in kleine partjes. Je hebt een halve limoen, in drie partjes nodig, voor in de cocktail. Wat over is kun je gebruiken voor de garnering.


Snijd drie aardbeien in kwartjes of plakjes. Eén aardbei bewaar je, wederom voor de versiering.

Doe tenslotte alle muntblaadjes met de partjes limoen, aardbei en een scheutje muntsiroop, in het cocktailglas.


Mojito3

Nu is het tijd om het geheel goed plat te stampen. Dit kun je met een professionele cocktailstamper doen, maar een lange houten vijzelstamper werkt eigenlijk net zo goed. Het doel van dit stampfestijn is om de limoenpartjes te persen en de aardbeitjes te pureren. Terwijl je dit doet, gaat ook de munt zijn smaak afgeven. De aardbeitjes hoeven overigens niet helemaal tot moes worden gestampt. Als er wat stukjes aardbei in de cocktail drijven, is dat alleen maar een feestelijk gezicht (en het smaakt ook nog eens lekker). 

Genoeg gestampt? Dan is het tijd om de witte rum toe te voegen. Vervolgens doe je het gestampte ijs erbij, dit mag helemaal tot aan de rand. ​Voeg wat bruiswater ​toe en roer het geheel voorzichtig door elkaar. Garneer het glas met een schijfje limoen, een lekker aardbeitje en een stengel munt. Serveer een lepeltje bij deze cocktail, zodat je een lekker toetje hebt: die heerlijke aardbeienprut op de bodem. Proost!


​TIP: In de winter is het best lastig om aan lekkere aardbeien te komen. In veel supermarkten is er fruit uit het vriesvak verkrijgbaar. Dit fruit is perfect om te verwerken in cocktails. En als je toch bezig bent, kun je variëren. Maak bijvoorbeeld eens een bosvruchten mojito. Of nog lekkerder: een cranberry mojito. Of vervang de munt door andere kruiden zoals rozemarijn. Mjam!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?