WijnSpijs Magazine Logo

Waanzinnige vegetarische recepten

Vegetarische recepten

Vegetarische recepten staan bij ons thuis steeds vaker op tafel. En het commentaar erbij wordt ook steeds minder. 😁 Of het aan mijn recepten ligt, of aan het feit dat vegetarisch steeds gewoner is, weet ik niet. Maar ik ben er blij mee. Het is inmiddels gelukkig bij de meeste mensen wel aan het doordringen, dat de vlees en visconsumptie enorme druk legt ons milieu. Wanneer we allemaal wat minder vlees en vis eten scheelt dat een heleboel. Zonder vlees eten kan ook heel gezond zijn. En met deze vegetarische recepten is dat helemaal geen straf. Dus of je nu al the way vegetarisch eet, of gewoon een keertje mee doet aan Meatless Monday, de lekkerste vegetarische gerechten vind je hieronder. Ik ben benieuwd wat je gaat maken!

Lekker makkelijk | De Vegan Box

Vegan

Wil jij ook meer vegetarisch eten maar vindt je het moeilijk om uit je wekelijkse ritme van vleesrecepten te komen? Of hou je van vegan eten en zoek je graag het gemak op? De mensen van de Vegan Box hebben de oplossing. Je kunt je bij hen opgeven om wekelijks 1 box te ontvangen waar 3 lekkere vegan maaltijden inzitten. De gerechten zijn gemakkelijk te bereiden en erg leuke manier om de veganistische keuken beter te leren kennen.

Geef je nu op en je krijgt 25 procent korting! Je kunt je Vegan Box abbonement elke week stopzetten of een weekje pauzeren. Je zit nergens aan vast dus. Maar je zult niet snel uitgekeken raken op de heerlijke verse en seizoensgebonden ingrediënten die wekelijks bij je bezorgd zullen worden. Probeer het eens!

Is vegetarisch eten gezond?

Tomatensoep

Deze wist je waarschijnlijk al. Maar het is goed om nog even te bevestigen. Minder of geen vlees eten is een gezonde keuze. Je loopt minder risico op hart en vaatziekten. Ook zal je minder snel te veel calorieën binnen krijgen.

Het belangrijkste is om gevarieerd te eten. In vlees zitten een aantal goede stoffen zoals ijzer, eiwitten en vitaminen. Deze vindt je gelukkig ook in heel veel andere dingen terug.  Om te compenseren kun je bijvoorbeeld ei, peulvruchten, sojaproducten, noten en pitten eten. Op deze manier krijg je alles binnen wat je nodig hebt.

VEG | het nieuwe kookboek van Jamie Oliver vol vegetarische recepen

Het nieuwe kookboek van Jamie Oliver staat bomvol groente gerechten en vegetarische recepten. Natuurlijk zoals je van Jamie gewend bent. Behapbare recepten, stap voor stap uitgelegd, in klare taal. De borden zijn kleurrijk, vol stevige smaken en voor iedereen goed klaar te maken.

Wij mochten al eerder drie vegetarische recepten met je delen. Van de chili hieronder waren we erg onder de indruk. Maar ook de vegetarische tajineen de vegetarische pad thai zijn bijzondere, spannende en mooie gerechten waar je iedereen blij mee maakt.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die meer groente wil eten!

Vega Chili Jamie Oliver

Vega Chili uit de nieuwe Jamie Oliver VEG [recept] 

Het nieuwste kookboek van Jamie Oliver staat bomvol kleurrijke vegetarische recepten. Zoals we gewend zijn vrolijk en goed te maken. Hier vind je vast zijn vega chili!

BEKIJK RECEPT

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram