WijnSpijs Magazine Logo

Waanzinnige vegetarische recepten, probeer ze!

Bij ons thuis staan steeds vaker vegetarische recepten op het menu en we krijgen er steeds minder commentaar op. Het lijkt erop dat vegetarisch eten steeds normaler wordt. Of dit komt door mijn recepten of omdat mensen zich meer bewust worden van de impact van vlees- en visconsumptie op ons milieu, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat ik blij ben met deze ontwikkeling!

Het verminderen van vlees- en visconsumptie kan een grote positieve impact hebben op het milieu. Je hoeft geen vegetariër te worden om hieraan bij te dragen. Een paar dagen in de week vegetarisch eten kan al een groot verschil maken.

Daarom vind je hieronder de lekkerste vegetarische gerechten. Of je nu al vegetarisch eet of een keer meedoet met Meatless Monday, deze gerechten zullen zeker in de smaak vallen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bereiden en boordevol smaak en voedingsstoffen. Probeer het eens uit en ontdek hoe lekker vegetarisch eten kan zijn!

Alle 222 Vegetarische recepten op een rij

Is vegetarisch eten gezond?

Is vegetarisch eten gezond? Absoluut! Het is zelfs een gezonde keuze voor je hart- en vaatstelsel en om overmatige calorie-inname te vermijden. Het is echter belangrijk om gevarieerd te eten, omdat vlees essentiële stoffen zoals ijzer, eiwitten en vitaminen bevat.

Gelukkig vind je deze voedingsstoffen ook in andere voedingsmiddelen, zoals eieren, peulvruchten, sojaproducten, noten en zaden.

VEG | het nieuwe kookboek van Jamie Oliver vol vegetarische recepen

Als je op zoek bent naar heerlijke vegetarische recepten, dan is Jamie Oliver's nieuwste kookboek, VEG, een aanrader. Het boek staat vol met kleurrijke groentegerechten en vegetarische recepten die gemakkelijk te maken zijn en boordevol smaak zitten. Van de smaakvolle chili tot de opwindende vegetarische tajine en de mooie vegetarische pad thai, er is voor elk wat wils. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of gewoon op zoek bent naar meer groenten in je dieet, dit boek zal je inspireren om te genieten van heerlijke vegetarische gerechten. En als voorproefje kun je het recept voor de Vega Chili hieronder bekijken!

Vega Chili uit de nieuwe Jamie Oliver VEG [recept] 

Op zoek naar lekkere recepten?

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram