Deze maïskoekjes zijn een smakelijke traktatie die je in een handomdraai kunt maken. Dus moeilijke eters die wel wat extra groenten kunnen gebruiken? Met deze koekjes eten je kids gegarandeerd hun bordje leeg.

Je maakt de maïskoekjes ook makkelijk van te voren en kunt ze perfect invriezen. Zo heb je altijd een gezonde snack in een handomdraai.

Is de koriander toch een brug te ver? Gebruik peterselie of basilicum.

Maïskoekjes met zomerse salsa en courgette

Maïskoekjes met zomerse salsa en courgette

0 from 0 votes

Vandaag eten we deze zomerse maïskoekjes. Maak gerust een extra portie en vries die in voor later. Het recept hieronder is makkelijk aan te passen aan jouw persoonlijke smaak en de inhoud van je keukenkastjes.

Lees onder het recept nog een aantal fijne variaties en handige tips bij het bakken van deze maïskoekjes.

Portie

2

Personen
voorbereiding

30

minutes
Bereidingstijd

10

minutes

Ingrediënten

  • Salsa
  • 2 2 tomaten, in blokjes gesneden

  • 1/2 1/2 rode ui, fijngehakt

  • 1 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 1 jalapeño peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt

  • 2 2 eetlepels limoensap en rasp

  • 1/2 1/2 bosje gehakte verse koriander

  • zout en peper

  • Maiskoekjes
  • 2 2 middelgrote courgettes, geraspt (250 gram)

  • 1/2 1/2 theelepel zout

  • 1 1 blik maïs, uitgelekt (of verse mais 250 gram)

  • 1/2 1/2 kopje kikkererwtenmeel

  • 1/2 1/2 theelepel bakpoeder

  • 2 2 eitjes

  • 1 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 4 4 stengels bosui fijngehakt

  • 1/4 1/4 bosje gehakte koriander

  • zwarte peper en zout

  • olijfolie om te bakken

Courgette-maiskoekjes met salsa

  • Meng alle ingrediënten voor de salsa in een kom en laat minstens 20 minuten staan. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op een 100 graden om de koekjes tussendoor warm te houden terwijl je de rest bakt.
  • Doe de geraspte courgettes in een kom en meng met zout. Laat ze 10 minuten staan. Doe ze daarna in een schone theedoek en wring ze uit boven de gootsteen; knijp ze heel goed uit, om het vocht kwijt te raken.
  • Meng in een grote kom de courgettes, mais, het kikkererwtenmeel, bakpoeder, ei, de knoflook, ui, peterselie, zwarte peper en zout. Spatel alles door elkaar, zodat je een lekker beslagje hebt.
  • Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en doe er een beetje olie in. Als de olie goed heet is voeg dan een volle eetlepel beslag per koekje in de pan. Je kunt waarschijnlijk wel 4-5 koekjes tegelijk in de pan doen, maar niet teveel tegelijk.
  • Bak ze ongeveer 2 minuten. Keer ze en bak ze nog 2 minuten. Ze moeten dus goudgeel en gestold zijn, dus zet het vuur iets lager als ze te snel bruin worden. Houd ze warm in de oven terwijl je de rest op dezelfde manier bakt. Serveer de koekjes meteen.

Tips

  • Als je geen verse maiskorrels hebt, kun je ook diepvriesmais gebruiken. Zorg er wel voor dat je de mais goed uitlekt en droogdept voordat je het gebruikt.
  • Ook de courgettes hebben de neiging om veel water af te geven, dus het is belangrijk om ze goed uit te knijpen. Als je nog wat vocht in de courgettes laat zitten, kan het beslag te nat worden en de koekjes zullen niet knapperig genoeg zijn.
  • Als je de koekjes in de oven warm houdt terwijl je de rest bakt, zorg er dan voor dat je ze op een rooster legt in plaats van op elkaar te stapelen, anders worden ze zacht en klef.
  • Als je geen kikkererwtenmeel hebt, kun je ook gewoon tarwebloem gebruiken, maar het kikkererwtenmeel geeft de koekjes een lekkere smaak en maakt ze glutenvrij.
  • Als je de koekjes vegan wilt maken, kun je het ei vervangen door een eetlepel lijnzaad gemengd met drie eetlepels water. Laat het mengsel vijf minuten staan ​​totdat het dikker wordt en voeg het dan toe aan het beslag.
  • Je kunt de kruiden en specerijen aanpassen aan je eigen smaak. Probeer eens verse tijm, rode peper, rozemarijn of basilicum toe te voegen, of wat gerookt paprikapoeder of komijn voor extra smaak.
  • Serveer de koekjes met verschillende dipsauzen, zoals guacamole, hummus of tzatziki, voor een extra smaakbeleving.
  • Als je de koekjes wilt bakken voor een feestje of een grote groep mensen, kun je ze van tevoren maken en invriezen. Bak ze gewoon in de pan zoals je normaal zou doen en laat ze afkoelen op een rooster. Bewaar ze vervolgens in een luchtdichte container in de vriezer tot je ze nodig hebt. Om opnieuw op te warmen, bak je ze gewoon in de oven op 180 graden Celsius gedurende 10-15 minuten, of tot ze weer knapperig zijn.

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten