lente recepten, knapperig en fris

WAT ETEN WE VANDAAG?

Lente recepten, knapperig & fris met groenten uit het seizoen

Het wordt weer lichter! Heerlijk die lente! Lammetjes in de weide, bloemen in het veld en overal waar je kijkt wordt het gras groener en de rokken korter. 

Nu de tijd van warme curry’s, stamppot en stoofvlees voorbij is, wil ik rijke salades, knapperige boontjes, frisse kruiden en vrolijke recepten. Dat kan gelukkig. Zeker met de recepten die je hieronder vindt. 

Voor wie op zoek is naar lente inspiratie, kijk hieronder! Of ga de markt op en laat je inspireren door asperges, aardbeien en verse kazen. De lente loopt officieel van 20 maart tot 21 juni.

De lente is het seizoen voor heilbot, horsmakreel, inktvis, poulpo, schar, zwaardvis, strandkrab, broccoli, savooiekool, andijvie, kropsla, lamsoor, postelein, raapstelen, radijs, aardbeien en morielje

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van. 

Hemsley-BLT_Eat-Happy
Asperges

Haal de lente in huis | BLT salade met asperges! [recept]

Dit is een salade voor op de grens van lente en zomer, het seizoen voor asperges! Je kunt hem buiten het aspergeseizoen met sperziebonen of broccoli maken. De salade is koud geserveerd lekker als lunch of een picknick, maar ook warm heerlijk met asperges en spek die rechtstreeks uit de oven komen en nog warme eieren.

lees verder >>

DEEL JE CREATIES!

En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs! 

Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!