Breng de Japanse smaken naar jouw keuken en maak bijvoorbeeld deze sushi! Sushi betekent simpelweg ‘gezuurde rijst’ en die mag ook in een kom geserveerd worden als ondergrond voor een bonte verzameling lekkere hapjes – dat is chirashi sushi!
Mijn Japanse Keuken van Stevan Paul
De schoonheid zit hem voor een groot deel in de recepten, maar toch vind ik dat het uiterlijk van dit boek ook wat aandacht verdiend. Geen foto van een gerecht of van de auteur op de voorkant. Steven Paul heeft gekozen voor een plaatjesvrije kaft van een ruwe textuur, dit maakt ons nieuwsgierig!
Deze auteur omschrijft in zijn boek meer dan 80 recepten op basis van zijn persoonlijke ervaringen in deze tijdloze keuken. Hij presenteert naast klassieke Japanse gerechten ook eigen variaties, ideeën en specifieke culinaire gewoonten van Japanners. Deze recept-ontwikkelaar weet dat de Japanse keuken ontzettend veelzijdig is, daarom zijn voor minder gangbare ingrediënten, diverse alternatieven aangegeven, handig!
De mensen in Japan hebben het gebruik van seizoensproducten en het vermijden van pakjes en zakjes hoog in het vaandel staan, dit zie je terug in de recepturen. Om je dan toch een beetje te helpen geeft Stevan je basisrecepten en praktische tips om bijvoorbeeld zelf teriyakisaus te maken. Wie nog steeds denkt dat Japans eten vooral bestaat uit sushi, weet na het lezen van dit boek wel beter. Een duidelijk kookboek en makkelijk voor thuisgebruik, dit wil je!
Mijn Japanse Keuken
- Auteur | Stevan Paul
- Uitgever | Karakter Uitgevers
- Omvang | 224 pagina's
- ISBN | 9789045213286
- Prijs | €29,99