Tasteclub-tastebox-wijnabonnement

Taste Club komt met een nieuwe wijnbox

Persoonlijk vind ik het een beetje een ‘weird move’, die verkleining van 6 naar 3 flessen. Maar goed, er zal wel vraag naar geweest zijn. En wie ben ik om ook de minder alcoholistisch ingestelde medemensch een persoonlijke wijnbox te misgunnen. Gelukkig is die van zes flessen er ook nog.

Lees verder »

WinePro: Simon Hofstra

De vierde alweer! Dit keer met niemand minder dan de enige Sake Samurai van Nederland: Simon Hofstra. Want wij vinden sake minstens zo lekker en interessant als wijn.

Lees verder »
Wieger-Roelevink

WinePro: Wieger Roelevink

In een dikke auto rondrijden, wijn aan de man brengen en toch met het eten thuis zijn. Interview met Wieger, werkzaam als Senior Rayon Manager bij Vinites.

Lees verder »

Decanteren Kun Je Leren – Cursus(je)

Rode wijn die prematuur is geopend is vaak stroef. Je hele mond trekt samen. Dat zijn de tannines. Die zijn er nog niet klaar voor. Door de gootsteen gooien is ook weer zo van voor de crisis. Dus wat te doen? Hieronder een kleine cursus.

Lees verder »
witte bordeaux blend gebied

Witte Bordeaux Blend | Tot op de bodem

De witte Bordeaux Blend: Sémillon mét Sauvignon Blanc. De combinatie komt inmiddels vaker voor, maar ‘The Original’ komt natuurlijk uit Bordeaux. Leer alles over deze mooie wijn! Aroma’s stijlen, cru’s en gebied. Sem-Sav!

Lees verder »
wijnschrijver-gezocht

Wijnschrijvers gezocht!

Word jij de nieuwe Jancis Robinson? De wereldberoemde wijnkoningin is voor haar site naarstig op zoek naar een wijnschrijver / columnist..

Lees verder »
wijn-proeven-deel1

VIDEO | Wijn proeven DEEL 1!

Ook leren proeven als een professionele sommelier? Laura legt uit hoe! Leer verschillende (wijn) aroma’s te onderscheiden én benoemen met behulp van de aromazon.

Lees verder »

Wat eet jij vandaag?

1001 recepten voor elke dag