10 redenen om een online wijncursus te doen

Celine
Celine

Als bezoeker van het WijnSpijs Magazine drink je vast zo nu en dan een mooi glas wijn. Heerlijk om lekker mee te tafelen, of gewoon zo. Je staat er niet eens meer bij stil. 

Maar wijn is eigenlijk heel bijzonder. Wijn werd 9000 jaar geleden bijvoorbeeld al gemaakt. En geen enkele wijn is hetzelfde. Weet jij al welke wijn je écht lekker vindt? En waarom?

In een online wijncursus krijg je antwoord op deze vragen en meer! Lees hier 10 redenen waarom jij een online wijncursus moet doen!

Niet alleen drink je voortaan bewuster en met meer achtergrondkennis, ook ga je veel beter begrijpen wat je lekker vindt en waarom! 

#1 Een corona proof nieuwe hobby

Brood bakken, haken, puzzelen, Netflix…  Een coronaproof hobby vinden kan best lastig zijn.  Een online wijncursus komt hier echt goed van pas! Je kunt op je eigen tempo, in je eigen huis en wanneer je maar wilt je nieuwe hobby beoefenen. 

#2 Je kennis verbreden

Je bent nooit te oud om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. Dat geeft een goed gevoel en daarbij is leren over wijn zo interessant dat het verre van saai is! 

#3 Je eigen smaak ontdekken en onder woorden brengen

Het is handig als je weet welke wijn je lekker vindt. Met een wijncursus leer je je eigen smaak kennen. Zo hoef je nooit meer te roepen: “Doe maar wat!” en te eindigen met een glas dat je eigenlijk niet zo lekker vindt. 

#4 Nooit meer twijfelen in de supermarkt

Hoe fijn is het om niet een halfuur te twijfelen tussen alle wijnen in de supermarkt?! Doordat je weet wat je lekker vindt, kun je makkelijk een keuze maken tussen dat schap vol wijnen. 

#5 Makkelijker kiezen van de menukaart in een restaurant

Ken je dat? Je kiest voor de huiswijn omdat je de andere wijnen op de menukaart niet kent. Na het volgen van een wijncursus weet je wél welke wijn je moet kiezen. En waarom! 

#6 Een goede combinatie kunnen maken

Een wijn kunnen kiezen die bij je avondmaal past, dat is toch top! Zo kun je meer genieten van je eigen creatie.

 Bekijk ook eens de WijnSpijs cursus die je leert hoe je jouw gerechten met wijn combineert! 

NIEUW!

Onze tweede online wijn-spijs cursus
combineren kun je leren

WijnSpijs Academy

Video afspelen

#7 Maak indruk

Hoe tof is het als jij je vrienden meer over de wijn kan vertellen die jullie drinken? Of wanneer je een waanzinnige wijn bestelt voor je date. Of ben jij binnenkort degene die tijdens zakelijke etentje de wijnkaart krijgt van je baas. Het kan allemaal… 

#8 Een goede reden om meer mooie wijn te ontdekken

Je wil na het volgen van een wijncursus natuurlijk je kennis in de praktijk brengen. Hierdoor heb je gelijk een excuus om regelmatig naar een wijnproeverij of zelfs een wijngaard te gaan! En daarvoor hoef je het land helemaal niet uit!

#9 Byebye, verveling!  

Wijn bestaat dus al 9000 jaar! En het wordt over de hele wereld gemaakt van duizenden verschillende druiven. Er valt ontzettend veel interessante informatie te leren over wijn, het perfecte medicijn tegen verveling dus! 

Either give me more wine or leave me alone.

- RUMI, CIRCA 1200

#10 Je geniet nog meer van de WijnSpijs Wandeling

Geniet nòg meer van de wijn-spijs combinaties tijdens een WijnSpijs Wandeling! Met de juiste kennis over wijn én wijn-spijs combinaties wordt het proeven extra leuk!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?