WijnSpijs Magazine Logo

Zalige desserts | De kers op de taart!

'Stressed is desserts spelled backwards', zei een wijs persoon eens.

Dat is een waarheid als een koe, letterlijk en figuurlijk. Een goed dessert/toetje/taartje maakt je blij. 

Of je nou een echte zoetekauw bent of niet, tegen een lekker toetje zegt toch niemand nee?

Een nagerecht kan simpel zijn (bolletje ijs) of uitgebreid (patisserie).  

We hebben zoveel heerlijke nagerechten recepten bij elkaar gezet, er zit vast iets tussen voor jou.

Romig, fruitig, vanille of chocola. Slagroom, cake, deeg of geen deeg.

Welke maak jij vandaag?

Alle 59 Nagerechten recepten op een rij

 

Van fruit naar crème brûlee

Nagerechten zijn zo oud als de weg naar Rome. Ouder zelfs, want de oude Mesopotamiërs offerden al gedroogde vruchten aan hun goden. Sinds de uitvinding en verspreiding van suiker(riet), eten wij het hier ook. 

Wij kennen natuurlijk vooral de Franse desserts. Het woord komt van desservir, de tafel afruimen. Aan het Franse hof begon men na het afruimen fruit of andere zoetigheden te eten na een maaltijd. 

Vanaf de tijd dat men begon recepten te noteren, werden nagerechten pas echt populair. Gelukkig maar!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram