Wie kan een nagerecht makkelijk afslaan? Ik niet.
Een goed dessert, toetje of taartje maakt je blij, al is het maar een klein blokje chocolade met een lekkere kop thee.
Het maken van een dessert of toetje kan trouwens heel therapeutisch werken. Of doen er kinderen mee? Dan is het wat minder therapeutisch, maar lekker druk en chaotisch. En natuurlijk de vraag, 'wie mag de garde aflikken?'
Welke weg je ook kiest, we hebben zoveel heerlijke nagerechten recepten bij elkaar gezet, er zit vast iets tussen voor jou. Welk nagerecht maak jij vandaag?
Nagerechten zijn zo oud als de weg naar Rome. Ouder zelfs, want de oude Mesopotamiërs offerden al gedroogde vruchten aan hun goden. Sinds de uitvinding en verspreiding van suiker(riet), eten wij het hier ook.
Wij kennen natuurlijk vooral de Franse desserts. Het woord komt van desservir, de tafel afruimen. Aan het Franse hof begon men na het afruimen fruit of andere zoetigheden te eten na een maaltijd.
Vanaf de tijd dat men begon recepten te noteren, werden nagerechten nog populairder.