Arroz Doce – het Portugese antwoord op rijstepap en sticky rice [recept]

Gezoete rijst met kaneel, Arroz Doce is Portugals rijstepap, een pareltje. Als je net zo’n zoetekauw bent als ik moet je dit recept op je lijstje zetten!

Arroz Doce is een klassieke zoete rijst, in dit recept geserveerd met frisse bessen en kaneel. Een echte klassieker uit de Portugese keuken en perfect als je een keer iets nieuws wil proberen!

Arroz Doce - Polvo & pato

Misschien niet je standaard dessert, maar net als sticky rice en onze ouderwetse rijstepap werkt zoet en rijst gewoon heel goed samen. . Bij je volgende diner ga je iedereen dus verbluffen met zoiets simpels als rijst, verrukkelijke arroz doce! 

Wij hebben ‘m al geprobeerd, en hij is goedgekeurd. Vind hieronder het recept!

Arroz Doce | Zoete rijst met kaneel

Dessert | 4 personen

Ingrediënten

  • 700 ml volle melk
  • 2 reepjes citroenschil
  • zout
  • 1 vanillestokje
  • 200 g (dessert)rijst met een ronde korrel
  • 120 g suiker
  • 300 ml slagroom
  • 3 eidooiers
  • kaneelpoeder
  • 100 g rode bessen

Aan de slag!

Breng de melk aan de kook met de reepjes citroenschil, een beetje zout en het vanillestokje. Voeg de rijst toe, roer de suiker erdoorheen en laat koken tot de rijst gaar is. Schenk de restjes melk uit de pan en laat de gekookte rijst rusten.

Klop de slagroom stijf.

Klop eidooiers los in een kannetje en schenk ze bij de rijst. Schenk ook de slagroom erbij. Meng alles goed door elkaar op zo laag mogelijk vuur en laat vervolgens afkoelen.

Schep de zoete rijst in kommen en strooi voor het opdienen gemalen kaneel over het gerecht. Garneer met rode besjes.

TIP | Je kunt makkelijk spelen met de smaken van zoete rijst. Experimenteer en maak het jouw eigen! 

Gebruik deze zoete rijst ook als kerst nagerecht! Zo in elkaar geflanst, zodat je ook nog van het diner kan genieten. Hier vind je nog meer van onze favoriete kerst desserts!

Proef het Portugese leven

Polvo en Pato bookcover van Jeroen Jansen

Dit fijne arroz doce recept is van Jeroen Jansen uit kookboek Polvo & Pato. Daar neemt hij je mee op roadtrip door Portugal: langs de beste wijnhuizen, restaurants, vismarkten, en nog veel meer! 

Het is een ware ontdekkingstocht, en niet je standaard kookboek. Hierin hebben wij al zijn beste sardientjes van de barbecue gegeten en een verrukkelijk dessert van peer! Maar ook veel traditionele Portugese gerechten komen aan bod. 

Jeroen Jansen laat je van elke pagina genieten! Ik krijg meteen de kriebels om een vakantie naar Portugal te boeken.

Niewsgierig? Koop ‘Polvo & Pato’ hier op bol.com!

 

Polvo & Pato

Auteur | Jeroen Jansen
Uitgever | Fontaine Uitgevers
Omvang | 256 pagina’s
ISBN | 9789059569140
Prijs | € 29,95

Summary
recipe image
Recipe Name
Arroc doce
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Speciaal voor jou.

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email