Hier vind je al onze pasta recepten. Ovenschotels zoals cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, supersnelle koude pastasalades voor onderweg, klassiekers waar je nooit meer zonder wilt en heerlijke snelle, en langzame pasta recepten voor al die andere dagen.
Hoeveel pasta soorten zouden er zijn? Duizenden denk ik. Elk met zijn eigen bijpassende saus. Je bent dus voorlopig niet uitgegeten.
Klik hier om supersnel naar lasagne recepten, gnocchi recepten, pasta salades of spaghetti recepten te gaan.
En wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van, zo heb je altijd al je favoriete pastagerechten onder handbereik.
Voeg geen olie toe aan je kookwater. De olie zorgt ervoor dat je saus slecht(er) aan de pasta hecht. Niet doen dus. Roer direct na het toevoegen van de pasta, de pan goed door met een lepel of vork en je pasta zal niet aan elkaar plakken.
Tenminste als je voldoende water gebruikt. Neem de hoeveelheid water echt ruim, anders krijg je een kleverige bende.
Gebruik veel zout. Ja, dat moet.
Spoel je pasta na het afgieten nooit af onder de koude kraan, tenzij je een koude salade maakt ofzo. Zorg gewoon dat je alles hebt klaar staan en direct aan tafel kunt. Pasta, net als ei, wacht op niemand.
Bewaar een beetje kookvocht en roer dat door je saus voor je de pasta toevoegd. Het zorgt voor betere hechting van de saus aan de pasta door het hoge zetmeelgehalte.
Gaar als het even kan je pasta 'af' in de saus. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet. Haal drie minuten van de kooktijd op de verpakking af. Laat je pasta zo lang koken in water en giet af. Voeg een soeplepel kookvocht toe aan je saus en vervolgens de pasta zelf. Kook de pasta de resterende 3 minuten af in de saus.
Niet elke pastavorm hoort bij elke pasta saus. Over het algemeen kun je zeggen, hoe grover de saus, hoe grover de pasta.