Pasta recepten
Hoeveel pasta soorten zouden er zijn? Duizenden denk ik. Elk met zijn eigen bijpassende saus. Je bent dus voorlopig niet uitgegeten.
Op deze pagina vind je al onze recepten met pasta. Ovenschotels zoals cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, supersnelle koude pastasalades voor onderweg, klassiekers waar je nooit meer zonder wilt en heerlijke snelle, en langzame pasta recepten voor al die andere dagen.
Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van.

Koude Griekse pastasalade met komkommer, feta en tomaatjes [recept]
Deze koude pastasalade maak je met orzo of risoni. Deze Griekse pastasoort past perfect bij dit recept voor Griekse pastasalade. Lekker!

Zelf Gnocchi maken | Probeer deze Italiaanse klassieker [recept]
Gnocchi – wat is dat precies? En hoe maak je zelf gnocchi? Probeer het eens met dit recept!

Traditionele lasagne bolognese, met liefde bereid
Traditionele lasagne bolognese maak je met tijd en liefde. Met dit recept maak je deze Italiaanse klassieker tot een groot succes!

Pasta met tonijn zoals echte Italianen eten [recept]
Hét recept voor Italiaans pasta met tonijn. Dit makkelijke, snelle recept voor pasta met tonijn kan ik elke dag wel eten.

Romige bechamelsaus maak je zo! [recept]
Bechamelsaus is een heerlijke witte basissaus die onmisbaar is in bijvoorbeeld lasagne. Bloem, boter en melk, meer heb je niet nodig!

(Verse) Tortellini met spinazie-roomsaus [Recept]
Met dit tortellini recept zet je iets bijzonders op tafel. Lees snel verder maak indruk met deze heerlijke gevulde pasta. Bekijk ook onze variatietips.

Kässknepfle uit de Elzas | Pasta maar dan heel anders [recept]
Typisch Elzasser Kässknepfle maak je met kwark en verse cantharellen. Dit is een pastasoort die je moet proberen. En zo klaar, want de pasta is zo lekker dat hij geen saus nodig heeft!

Pasta Vongole | Het allerbeste recept voor je eerste date
Oh man. Dit is lekker! Maak dit bordje pasta vongole voor je eerste date en je zit geramd. Of voor je vriendjes natuurlijk, die zijn er ook blij mee!

Pastasalade met pesto [supersnel recept]
Pastasalade met pesto is een combinatie heel erg lekker ruikt én smaakt. Niet te lang over praten, maar gewoon maken dus.

Recept voor Storzapretti | Een soort ‘gnocchi’ en het comfortfood van Corsica
Dit karakteristieke gerecht uit Bastia – Corsica is familie van de gnocchi en geweldig lekker! Serveer er een simpele salade bij en klaar, comfortfood!

Zomerse pastasalade met tonijn a la nicoise [recept]
Op zoek naar een recept voor pastasalade met tonijn voor een zomerse BBQ of picknick? Neem dit vrolijke recept! Niet moeilijk en méga lekker!

Recept | Pasta alla Parmigiana van Massimo Bottura & Friends
Heerlijke Pasta Alla Parmigiana uit het nieuwe kookboek van de beroemde chef Massimo Bottura. In Brood is Goud wordt met alledaagse ingrediënten gekookt.

Pastasalade met kip, rucola en portobello [recept]
Pastasalade met kip, pijnboompitten en rucola. Supersnel gemaakt en heerlijk! Deze pastasalade is origineel en gezond, maak hem ook!

Zelf pasta maken als een Italiaanse nonna [recept]
Pasta maken op een authentieke manier, zoals alleen Italiaanse nonna’s die maken. Met dit recept, kun jij het ook!

Cannelloni met gehakt óf liever met ricotta en spinazie vulling [recept]
Cannelloni! Onzettend leuk om zelf te maken (ook met kinderen) en helemaal niet moeilijk. Welke cannelloni vulling is jouw favoriet?

Mafaldina, pasta met een feestelijke tintje [recept]
Deze mafaldina pasta kan altijd en is makkelijk om te maken. Maar zoals geldt voor elk simpel gerecht: het moet met zorg en nauwgezet bereid worden. Lekker!

Recept voor verse lasagne | met lentegroenten en waterkerspesto
Lasagneliefhebber? Ja? Dan hier het perfecte recept voor op de zonnige lentedag! Namelijk verse lasagne met lentegroenten en waterkerspesto uit het boek Aan Tafel Met Floorabella.

Italiaanse ravioli, zelfgemaakt van deeg tot saus! [recept]
Zelf ravioli maken? Dit recept chef Benoit Dewitte (met handige video) helpt je! Naast de raviolivulling van ricotta en spinazie, geven we je nog 3 opties!

Traditionele Spaghetti Bolognese maak je zo [recept]
Spaghetti Bolognese is een van de bekendste Italiaanse recepten. In Nederland dan… Hoe maak je deze klassieke gehaktsaus uit Bologna?

Gnudi met spinazie en ricotta
Gnudi is luchtig, smaakvol en in een handomdraai gemaakt. Vicky Bennison deelt het recept voor deze ‘naakte’ pasta met ons, uit haar boek ‘Pasta Grannies’.

Gezonde pastasalade met spekjes, artisjokken en basilicum [recept]
Deze pastasalade met spekjes is een fijne combinatie van krokant spek, chewy pasta en frisse groene groenten. Maak ‘m zelf met dit recept.

Recept | Rigatoni met broccoli & worst uit kookboek Zes Seizoenen
De gerechten uit Zes Seizoenen zijn stuk voor stuk enorm vrolijk, zonder dat het belachelijk veel werk is. Joshua McFadden past slimme, snelle trucjes toe, waardoor de gerechten exploderen van smaak en structuur. Eigenlijk zijn het allemaal mini-feestjes voor elke dag.
Tips, tricks en pasta fabels
Olie
- Voeg geen olie toe aan je kookwater. De olie zorgt ervoor dat je saus slecht(er) aan de pasta hecht. Niet doen dus. Roer direct na het toevoegen van de pasta, de pan goed door met een lepel of vork en je pasta zal niet aan elkaar plakken.
Water
- Tenminste als je voldoende water gebruikt. Neem de hoeveelheid water echt ruim, anders krijg je een kleverige bende.
Zout
- Gebruik veel zout. Ja, dat moet.
Afspoelen
- Spoel je pasta na het afgieten nooit af onder de koude kraan, tenzij je een koude salade maakt ofzo. Zorg gewoon dat je alles hebt klaar staan en direct aan tafel kunt. Pasta, net als ei, wacht op niemand.
Hechtig
- Bewaar een beetje kookvocht en roer dat door je saus voor je de pasta toevoegd. Het zorgt voor betere hechting van de saus aan de pasta door het hoge zetmeelgehalte.
Afgaren
- Gaar als het even kan je pasta 'af' in de saus. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet. Haal drie minuten van de kooktijd op de verpakking af. Laat je pasta zo lang koken in water en giet af. Voeg een soeplepel kookvocht toe aan je saus en vervolgens de pasta zelf. Kook de pasta de resterende 3 minuten af in de saus.
Vorm
- Niet elke pastavorm hoort bij elke pasta saus. Over het algemeen kun je zeggen, hoe grover de saus, hoe grover de pasta.

Kijktip | pasta grannies is for pasta lovers
Ben je dol op pasta? Dan is dit you tube kanaal een regelrechte aanrader.
In elke video laat een Italiaanse Nonna zien, hoe je ‘haar” pasta maakt. Van scratch en zonder fratsen. Fantastische video’s.
DEEL JE CREATIES!
En? Weet je wat je welk makkelijk recept je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs!
Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!