WijnSpijs Magazine Logo

Ook zo’n zin in pasta? Vind hier de beste pasta recepten!

Hoeveel pasta soorten zouden er zijn? Duizenden denk ik. Elk met zijn eigen bijpassende saus. Je bent dus voorlopig niet uitgegeten.

Op deze pagina vind je al onze recepten met pasta. Ovenschotels zoals cannelloni gevuld met ricotta en spinazie, supersnelle koude pastasalades voor onderweg, klassiekers waar je nooit meer zonder wilt en heerlijke snelle, en langzame pasta recepten voor al die andere dagen.

Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van.

Alle 28 op een rij

Tips, tricks en pasta fabels

⭐ Olie

Voeg geen olie toe aan je kookwater. De olie zorgt ervoor dat je saus slecht(er) aan de pasta hecht. Niet doen dus. Roer direct na het toevoegen van de pasta, de pan goed door met een lepel of vork en je pasta zal niet aan elkaar plakken.

⭐ Water

Tenminste als je voldoende water gebruikt. Neem de hoeveelheid water echt ruim, anders krijg je een kleverige bende.

⭐ Zout

Gebruik veel zout. Ja, dat moet.

⭐ Afspoelen

Spoel je pasta na het afgieten nooit af onder de koude kraan, tenzij je een koude salade maakt ofzo. Zorg gewoon dat je alles hebt klaar staan en direct aan tafel kunt. Pasta, net als ei, wacht op niemand.

⭐ Hechting

Bewaar een beetje kookvocht en roer dat door je saus voor je de pasta toevoegd. Het zorgt voor betere hechting van de saus aan de pasta door het hoge zetmeelgehalte.

⭐ Afgaren

Gaar als het even kan je pasta 'af' in de saus. Dat klinkt ingewikkeld maar is het niet. Haal drie minuten van de kooktijd op de verpakking af. Laat je pasta zo lang koken in water en giet af. Voeg een soeplepel kookvocht toe aan je saus en vervolgens de pasta zelf. Kook de pasta de resterende 3 minuten af in de saus.

⭐ Vorm

Niet elke pastavorm hoort bij elke pasta saus. Over het algemeen kun je zeggen, hoe grover de saus, hoe grover de pasta.

Pasta recepten

 

Kijktip | pasta grannies is for pasta lovers

Ben je dol op pasta? Dan is dit you tube kanaal een regelrechte aanrader.

In elke video laat een Italiaanse Nonna zien, hoe je ‘haar” pasta maakt. Van scratch en zonder fratsen. Fantastische video’s.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram