WijnSpijs Magazine Logo

Easy Cocktails Recepten - Cocktails & Chill

Cocktails, voor als je een drankje wilt doen, maar dan 'fancy'.

Cocktails zijn cool. Ik denk dat we dat allemaal vinden. Maar drinken we vaak cocktails? Niet echt, toch? Dat komt omdat het 'niet elke dag feest is' zeg maar. En omdat cocktailbars toch de neiging hebben een flinke deuk in onze financiën te slaan.

Maar gelukkig is er weleens iets te vieren. Dus drinken we cocktails. En soms gewoon, omdat het kan!

Hieronder hebben we een heleboel heerlijke cocktail recepten om zelf thuis te maken. Haal de spullen in huis, vergeet de ijsklontjes niet. Trek iets leuks aan en denk aan hoe the Great Gatsby het deed.

Proost.

Alle 27 Cocktail recepten op een rij


Altijd al zelf cocktails willen maken?

Van ons heb je al fantastische cocktail recepten gekregen. Wil je er nog een paar? Sla dit cocktailhandboek er op na en je wordt in no time een shaker boy/girl!

 

 

De Cocktailbar

 

Classics + Minibar + Humor = De Cocktail Bar

Uiteraard bespreekt hij The ClassicsRetro Cocktails, een flink hoofdstuk Bloody Mary’sSeizoenscocktailsBowl voor Volwassen en Alcoholvrije Mengsels. Ook hebben we hard gelachen om de Minibar sectie, waarin wordt beschreven wat je zou kunnen maken uit de gemiddelde hotel-minibar – “..serveer de mix met de tandenborstel als cocktailstaafje..”.

Bovendien zou iedere cocktailliefhebber een boek moeten kunnen waarderen waarin de Gin Tonic schittert door afwezigheid.

 

Shake It Like A Polaroid Picture

Drank Uitrusting

Campari

Zoete Vermouth

Droge Vermouth

Gin

Oude Tequila

Angostura Bitters

Sinaasappel

Soda | Bij voorkeur Pellegrino

 

Andere Wapens

Tumblers

Martini glazen

Mixglas

Shaker

Barlepel

Barzeefje (theezeefje mag ook)

 

De Cocktails

*Americano

Een echte dorstlesser. Vervang de sinaasappel eens door citroen. Bella Italia! Vul een tumbler – of longdrink – met veel ijsblokken. Schenk er 25 ml Campari en 25 ml Zoete Vermouth bij. Top af met bubbelwater en een schijfje sinaasappel op de rand.

*Rosita

Deze pittige tante is voor de doorgewinterde cocktaildrinker en wordt zowel met Campari of Aperol gemaakt. Campari maakt hem nog ietsje straffer. Zet je martiniglas even in de vriezer. Vul de shaker met de volgende pittige mix: 50 ml tequila + 25 ml zoete Vermouth + 25 ml droge Vermouth + 25 ml Campari (evt ook te vervangen door Aperol) + een druppel Angosturabitter + flink wat ijsblokken. Giet de mix in het koude Martiniglas. Garneer met sinaasappelschil.

*Martini

Dé cocktail-der-cocktails. En zo makkelijk.. Zorg voor een echt goed koud glas! Zet je martiniglas in de vriezer. Shake of roer 50 ml Gin met een theelepel droge Vermouth en ijs. Zeef de cocktail in je gekoelde glas. Garneer eventueel met een olijf.

De Cocktailbar van Dan Jones
ISBN: 9789461431295
Prijs: € 12,50

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram