Cocktails, voor als je een chique drankje wilt doen.
Cocktails zijn cool. Ik denk dat we dat allemaal vinden. Maar drinken we vaak cocktails? Niet echt, toch? Dat komt omdat het 'niet elke dag feest is' zeg maar. En omdat cocktailbars toch de neiging hebben een flinke deuk in onze financiën te slaan.
Maar gelukkig is er weleens iets te vieren. Dus drinken we cocktails. En soms gewoon, omdat het kan!
Hieronder hebben we een heleboel heerlijke cocktail recepten om zelf thuis te maken. Haal de spullen in huis, vergeet de ijsklontjes niet. Trek iets leuks aan en denk aan hoe the Great Gatsby het deed.
Proost.
Van ons heb je al fantastische cocktail recepten gekregen. Wil je er nog een paar? Sla dit cocktailhandboek er op na en je wordt in no time een shaker boy/girl!
Uiteraard bespreekt de schrijver The Classics, Retro Cocktails, een flink hoofdstuk Bloody Mary’s, Seizoenscocktails, Bowl voor Volwassen en Alcoholvrije Mengsels. Ook hebben we hard gelachen om de Minibar sectie, waarin wordt beschreven wat je zou kunnen maken uit de gemiddelde hotel-minibar – “..serveer de mix met de tandenborstel als cocktailstaafje..”.
Bovendien zou iedere cocktailliefhebber een boek moeten kunnen waarderen waarin de Gin Tonic schittert door afwezigheid.
Campari
Zoete Vermouth
Droge Vermouth
Gin
Oude Tequila
Angostura Bitters
Sinaasappel
Soda | Bij voorkeur Pellegrino
Tumblers
Martini glazen
Mixglas
Shaker
Barlepel
Barzeefje (theezeefje mag ook)
Een echte dorstlesser. Vervang de sinaasappel eens door citroen. Bella Italia! Vul een tumbler – of longdrink – met veel ijsblokken. Schenk er 25 ml Campari en 25 ml Zoete Vermouth bij. Top af met bubbelwater en een schijfje sinaasappel op de rand.
Deze pittige tante is voor de doorgewinterde cocktaildrinker en wordt zowel met Campari of Aperol gemaakt. Campari maakt hem nog ietsje straffer. Zet je martiniglas even in de vriezer. Vul de shaker met de volgende pittige mix: 50 ml tequila + 25 ml zoete Vermouth + 25 ml droge Vermouth + 25 ml Campari (evt ook te vervangen door Aperol) + een druppel Angosturabitter + flink wat ijsblokken. Giet de mix in het koude Martiniglas. Garneer met sinaasappelschil.
Dé cocktail-der-cocktails. En zo makkelijk.. Zorg voor een echt goed koud glas! Zet je martiniglas in de vriezer. Shake of roer 50 ml Gin met een theelepel droge Vermouth en ijs. Zeef de cocktail in je gekoelde glas. Garneer eventueel met een olijf.