Frosé recept

0 from 0 votes
Course: CocktailCuisine: Amerikaans
Portie

1

Volle kan
Prep time

15

minutes
Bereidingstijd

3

hours 
Total time

3

hours 

15

minutes

Frosé is de nieuwste wijntrend uit Amerika en ontstaan in – hoe kan het ook anders –  Hotspot New York. De Frosé is een soort slushy-rosé, naar smaak gemaakt met bijvoorbeeld perziken, watermeloen en/of aardbeien. Ook zijn er variaties gespot met suikersiroop, vermouth, campari en wodka. Laat die mooie Provence dus maar in de wijnkast, want dit is een lekker recept, maar met rosé wijn heeft het niet meer zoveel te maken!

Hoe kouder hoe beter!

Ingrediënten

  • 1 1 fles rose

  • 250 gram 250 suiker (optioneel)

  • 100 ml 100 Campari

  • 250 gram 250 aardbeien

Bereiding

  • Optioneel: maak een suikersiroopje als je van zoet houdt. Breng 250 ml water aan de kook en roer tot 250 gram suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  • Schenk de rosé (samen met eventueel de suikersiroop) in een ijsklontjesbakje en zet in de vriezer voor minimaal 3 uur weg.
  • Pureer 250 gram koude aardbeien en 100 ml Campari (uit de vriezer)  in een blender.
  • Voeg de rose-blokjes toe en mix kort en krachtig tot een frosé.

Video van het recept

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten