Frosé recept
Course: CocktailCuisine: Amerikaans
Portie
1
Volle kanPrep time
15
minutesBereidingstijd
3
hoursTotal time
3
hours15
minutesFrosé is de nieuwste wijntrend uit Amerika en ontstaan in – hoe kan het ook anders – Hotspot New York. De Frosé is een soort slushy-rosé, naar smaak gemaakt met bijvoorbeeld perziken, watermeloen en/of aardbeien. Ook zijn er variaties gespot met suikersiroop, vermouth, campari en wodka. Laat die mooie Provence dus maar in de wijnkast, want dit is een lekker recept, maar met rosé wijn heeft het niet meer zoveel te maken!
Hoe kouder hoe beter!
Ingrediënten
1 fles rose
250 gram suiker (optioneel)
100 ml Campari
250 gram aardbeien
Bereiding
- Optioneel: maak een suikersiroopje als je van zoet houdt. Breng 250 ml water aan de kook en roer tot 250 gram suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
- Schenk de rosé (samen met eventueel de suikersiroop) in een ijsklontjesbakje en zet in de vriezer voor minimaal 3 uur weg.
- Pureer 250 gram koude aardbeien en 100 ml Campari (uit de vriezer) in een blender.
- Voeg de rose-blokjes toe en mix kort en krachtig tot een frosé.
Video van het recept
Heb je dit recept gemaakt?
Tag @wijnspijs op Instagram.