Frosé | wijntrend van dit moment en heerlijk zomers

Frosé

Frosé is de nieuwste wijntrend uit Amerika en ontstaan in – hoe kan het ook anders –  Hotspot New York. De Frosé is een soort slushy-rosé, naar smaak gemaakt met bijvoorbeeld perziken, watermeloen en/of aardbeien. Ook zijn er variaties gespot met suikersiroop, vermouth, campari en wodka. Laat die mooie Provence dus maar in de wijnkast, want dit is een lekker recept, maar met rosé wijn heeft het niet meer zoveel te maken!

In New York loopt het storm..

En ook op Instagram is het Frosé wat de klok slaat

Recept voor 1 volle kan ijskoude frosé!

Benodigdheden (hoe kouder hoe beter)

  • 1 fles rose
  • optioneel 250 gram suiker
  • 100 ml Campari
  • 250 gram aardbeien

Recept  – Bereidingstijd 15 minuten + 3 uur vriezen 

  1. Optioneel: Maak een suikersiroopje als je van zoet houdt. Breng 250 ml water aan de kook en roer tot 250 gram suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
  2. Schenk de rosé (samen met eventueel de suikersiroop) in een ijsklontjesbakje en zet in de vriezer voor minimaal 3 uur weg.
  3. Pureer 250 gram koude aardbeien en 100 ml Campari (uit de vriezer)  in een blender.
  4. Voeg de rose-blokjes toe en mix kort en krachtig tot een frosé.

ROSE ALL DAY! 

frose-recept-rose-wijn

Verder lezen? Wellicht vind je dit ook leuk:

Tips? Vragen? Laat een reactie achter!

Stuur naar iemand die dit ook leuk vindt!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Simple Share Buttons