Poffertjes behoren tot de Nederlandse streetfood cultuur. En toch eten de meeste mensen ze bijna nooit. Daar moeten we verandering in komen, want een portie verse poffertjes met boter en poedersuiker is hemels!
Met dit recept zet je jouw familie de lekkerste poffertjes voor. We geven je een aantal variatietips (en een recept voor vegan poffertjes).
Hoe bak je poffertjes zonder poffertjespan?
Heb je geen pofffertjespan? Gebruik dan deze handige truc:
Vul een lege, schone mayonaisefles, ketchupfles of stroopfles met poffertjesbeslag en draai de dop weer op de fles. Spuit vervolgens kleine toefjes in de pan. Maak de poffertjes ongeveer 3 centimeter breed. Done!
Alle vegans opgelet!
Poffertjes zijn heel eenvoudig te ‘veganizen‘. Lees hieronder een supermakkelijk recept voor vegan poffertjes!
Recept | Vegan poffertjes
4 porties
45 minuten
10 minuten
Ingrediënten
250 gram bloem
400 milliliter sojamelk
7 gram verse gist of 1 zakje droge gist
2 gram zout
2 eetlepels suiker
Olie om te bakken
zo maak je vegan poffertjes!
- Verwarm de sojamelk in een pannetje tot deze lauwwarm is. Los de gist op in de melk.
- Doe alle droge ingrediënten in een beslagkom en voeg de melk met de gist toe. Roer alles goed door. Dek de kom af en laat het beslag een half uurtje rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de poffertjespan tot deze goed heet is. Vet de pan goed in met de olie. Schenk het beslag in de poffertjespan.
- Wanneer de poffertjes bubbeltjes krijgen, draai je ze om met een satéprikker of een klein vorkje.
- Wanneer de poffertjes aan beide kanten mooi goudbruin zijn, haal je ze uit de pan. Serveer ze warm met poedersuiker en een klontje plantaardige margarine.