Witte stoofpeertjes worden langzaam gepocheerd in witte wijn en zijn een ware traktatie. Ze zijn boterzacht, zoet en hebben heerlijke complexe smaken en een mooie goudgele kleur. Omdat de peren langzaam worden gegaard, blijven ze mooi stevig.
Heb je zin gekregen in dit klassieke Franse dessert? Lees snel verder voor ons witte stoofpeertjes recept en hoe je hier je eigen draai aan kunt geven.
Variatietips voor witte stoofpeertjes
- Je kunt de witte wijn vervangen door Sauternes, Muscat Beames de Venise of een andere witte dessertwijn. Doe er dan wel wat minder suiker in, anders wordt het wel heel zoet.
- Steranijs, kruidnagel of een citrusschil geven de peertjes nog wat extra’s, lekker in de herfst en winter.
- Een scheutje jus d’orange maakt de peertjes wat frisser en geeft ze een mooi lichtoranje kleurtje. Wil je deze kleur versterken? Doe er dan een (heel) klein beetje saffraan bij.