Dessert recepten
Stiekem weten we het allemaal wel. Avondeten is niet compleet zonder een dessert.
Natuurlijk hebben we niet elke dag de tijd om uit te pakken met een chique nagerecht. Geen probleem! We hebben hieronder ook genoeg recepten voor snelle toetjes! Sommige zijn hartstikke makkelijk om te maken. Of je nu zin hebt in chocolademousse, zelfgemaakt ijs of een hele taart.
Juist als je uitpakt in de keuken is het belangrijk om een spectaculair dessert als afsluiter te hebben. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een aantal onweerstaanbare dessert recepten je.
Tip | Wil je snel en altijd naar deze pagina kunnen terug grijpen? Maak er dan een bladwijzer van.

Zo maak je zelf heerlijke brownies + 6 variaties [Recept]
Maak zelf de heerlijkste smeuïge brownies met dit brownie recept. Lees onze variatietips en nog 6 brownie recepten, inclusief vegan versie!

Zelf grootmoeders appeltaart maken [recept]
Lees hier hoe je de heerlijkste appeltaart op tafel zet, precies zoals je oma vroeger ook deed. Met supertips én een recept om zelf slagroom te maken.

Cupcakes! Basisrecept voor perfecte cupcakes [met decoratietips]
Cupcakes maken? Met dit basisrecept voor cupcakes wordt het sowieso lekker! Maar hier vind je ook extra. recepten voor toppings en decoratie. Welke ga jij maken?

Kaneelbroodjes om je vingers bij af te likken [RECEPT]
Kaneelbroodjes, het ultieme comfort food. Dit overheerlijke kaneelbroodjes recept is zacht, krokant, smeuïg en supermakkelijk om te maken.

Gezonde worteltaart zonder suiker [recept]
Worteltaart: een klassieker die niet weg te denken is uit het taartassortiment van je favoriete bakker. Bovendien lekker én suikervrij! Maak ‘m zelf!

Lemon Bars met cheesecakebodem en slagroomrozetjes [recept]
Lemon Lime Bars met een cheesecakebodem, citroen-limoen crèmelaag en slagroomrozetjes. Lees hier het recept voor deze heerlijke Lemon Bars!

Zelf ijs maken met óf zonder machine, sorbet, roomijs en meer [recept]
Zelf ijs maken doen we niet vaak. Waarom niet? Ook zonder ijsmachine kun je zelf heerlijk ijs maken. Lees hier 5 ijsrecepten en variatietips.

Echte ambachtelijke Indische spekkoek [recept]
Spekkoek is moeilijk? Welnee, dat is een mythe. Spekkoek maken is leuk, gezellig en ontzettend lekker. Lees het hier!

Zelf oliebollen maken volgens het recept van Yvette van Boven [RECEPT]
Zelf oliebollen maken is helemaal niet moeilijk. Zeker niet met dit recept van Yvette van Boven. En we doen ook een batch met rum-rozijnbollen! [recept]

Rabarber met croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker [recept]
Dit rabarber recept met krokant gebakken croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker is zalig, ziet er prachtig uit en is niet moeilijk om te maken!

Hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik & mango
Dit recept voor hazelnootmeringuetaart met limoencurd, perzik en mango is heerlijk zomers, zoet en fris. Deze fruitige taart is een echte eyecatcher en dus perfect om indruk mee te maken op familie en vrienden!

Alles over koekjes bakken: 10 tips + heerlijke koekjesrecepten
Koekjes bakken, heerlijk! Met de koekjes recepten én de 10 tips in dit artikel ben je verzekerd van een schaal vol met de lekkerste zelfgebakken koekjes.

Onweerstaanbare kokosmakronen maak je zo [recept]
Een goede kokosmakroon is onweerstaanbaar. Zacht en smeuïg vanbinnen en goudgeel en licht krokant vanbuiten. Lees dit recept en variatietips.

Witte stoofpeertjes, een zoete zaligheid [Recept]
Witte stoofperen worden langzaam gepocheerd in witte wijn en zijn een ware traktatie. Lees hier hoe je dit klassieke Franse dessert thuis kunt maken.

Maak zelf de lekkerste lemon curd met een intense citroensmaak [recept]
Lemon curd met een friszoete, intense citroensmaak is onwijs lekker! Lees hier hoe je deze fluweelzachte zoete desserttopping zelf maakt.

Pannenkoeken recept | 10 variaties die je zelf kunt maken!
Een lekkere pannenkoek moet elke thuiskok kunnen maken. Gelukkig hebben wij het beste pannenkoeken recept voor je. En 10 variaties om ze mee te beleggen.

Baklava met pistachenoten, het perfecte dessert
Geluk zit in een klein hoekje, namelijk tussen de deegvelletjes van huisgemaakte baklava. Lees hier hoe je zelf de lekkerste maakt!

Zo maak je overheerlijke clafoutis met kersen [recept]
Dessertlovers opgelet! Dit recept voor Zuid-Franse Clafoutis kan je niet missen. Met heerlijke zoete kersen en super makkelijk te maken.

Het chocolade ijs van Yvette van Boven [recept]
Dit chocolade ijs uit het nieuwste kookboek van Yvette van Boven is met stip onze favoriete recept uit het boek. De combinatie van ijs, met zout en olijfolie, is bijzonder en werkt uitstekend.

Zelf heerlijke puddingbroodjes maken [recept]
Puddingbroodjes met zelf gemaakte banketbakkersroom zijn de lekkerste! Ik laat je zien hoe je deze lekkernij makkelijk zelf maakt.

Zelf originele Spaanse churros maken [recept]
Met dit originele recept voor Spaanse churros kun je alle kanten op. Wel oppassen, want voor je het weet maak je ze iedere dag!

Anna’s Carrot Cake van Heel Holland Bakt [recept]
Carrot Cake recept van Heel Holland Bakt winnares Anna! Dit recept deed het heel goed in de tent, en nu kun jij deze carrot cake ook maken!

Witte chocomoussecarré met frambozen [recept]
Deze hemelse witte chocolademoussecarré met frambozen is een feestje om te maken én te eten! Janneke Philippi legt uit hoe je het maakt.

De beste en gemakkelijkste chocoladetaart ter wereld [recept]
Uit het nieuwe kookboek van Ottolenghi komt deze ‘awesome’ chocoladetaart. Niet alleen waanzinnig lekker, maar ook makkelijk te maken en zo klaar!

Red Velvet Cake: zo maak je deze klassieker [recept]
Red Velvet cake is heerlijk zacht en smeuïg, en ziet er gewoon fantastisch uit! Wist je dat deze fluweelrode taart eigenlijk een soort chocoladetaart is met rode kleurstof? Ontdek hier alles over deze taart + een handig recept!

Hoe maak je wentelteefjes met kaneelsuiker? [recept]
Wentelteefje maken is de lekkerste manier om van je oude brood af te komen. Met dit recept staan ze binnen 15 minuten op tafel.

Dit omgekeerde rabarbertaartje maak je in een handomdraai
Deze luchtige omgekeerde rabarbertaart maak je in een handomdraai. Perfect voor wie zin heeft in een nagerecht, maar geen mierzoet dessert.

Ottolenghi’s passievruchtenkwarktaart met gekruide ananas
Ottolenghi’s bestseller passievruchtenkwarktaart maak je gewoon thuis, met dit heerlijke recept uit zijn nieuwe kookboek Sweet!

Perzikparfait met kurkumahavermout | Recept
Twee porties van deze perzikparfait graag! Maak vooral een grote hoeveelheid van de geroosterde kurkumahavermout, deze is ook super lekker als ontbijt bij yoghurt en

Waanzinnige amandelcake met sinaasappel voor zondag, bakdag [recept]
Een verleidelijke en sappige cake van amandel en sinaasappel. Makkelijk te maken en misschien nog lekker met wat slagroom of chocolade op de top.

Recept | Betoverend Arabisch dessert met pistachenoten en oranjebloesemsiroop
Laat je betoveren door dit recept voor een echt Arabisch dessert! Osmalieh met pistachenoten en oranjebloesemsiroop is jouw nieuwe guilty pleasure.

Feestelijk Portugees dessert van peer en panna cotta [recept]
Etentje voor de boeg? Met dit dessert van peer & panna cotta steel je de show!

Bastogne – Meringue – Citroentoetje uit Voer Voor Vrienden menu [recept]
Eva Posthuma de Boer helpt jou en je vrienden deze Kerst uit de brand met een stressvrij kerstmenu – wat dacht je van dit heerlijke recept voor dessert!

Perfecte mini pavlova’s van Nigella Lawson [recept]
Het beste recept voor het meest favoriete desserts aller tijden? Goddelijke huisvrouw Nigella geeft je het recept voor perfecte pavlova’s.

Vrolijk dessert voor de lente | Tiramisu met limoncello en aardbeien [recept]
Dit is mijn lievelingsdessert! Limoncello én tiramisu. What’s not to love? Nu er ook nog Hollandse aardbeien zijn is het helemaal feest. En.. zo klaar!

Creme Catalana versus Crème Brûlée + recept
Een van de bekendste Spaanse desserts is zonder twijfel creme catalana. Het lijkt verdacht veel op crème brùlée – of is het andersom? creme catalana

Midden Oosters Zoet Spektakelstuk | Vijgen-rozentompouce uit Feasts
Recept voor een prachtige Vijgen-Rozentompouce. Onderdeel van ons Midden Oosterse Kerstmenu en afkomstig uit het nieuwe kookboek Feasts – oftewel feest!

Panna Cotta – met dit recept maak je dit onweerstaanbare toetje!
Panna Cotta is mijn favoriete dessert. En als je op een paar kleine dingen let, is het helemaal niet moeilijk om te maken. [recept]

Arroz Doce – het Portugese antwoord op rijstepap en sticky rice [recept]
Deze zoete rijst met kaneel en rode bessen is een Portugese klassieker. Werkt net zo goed als rijstepap en sticky rice. Je maakt het zo!

Meringue maken [basisrecept + fouten die je niet wilt maken]
Meringue maken is niet moeilijk als je vast houdt aan een paar basisprincipes. Gebruik dit recept voor allerlei taarten, schuimpjes en de mooiste decoraties.

Tiramisu met sinaasappel en Grand Marnier [recept]
Sinaasappel Tiramisu is een heerlijke twist op het klassieke recept. Deze versie maak je met Grand Marnier en is heel makkelijk om te maken.

Heerlijke Franse Chocolademousse (+ veganversie!) [recept]
Eén van de lekkerste toetjes ter wereld! Deze chocolademousse streelt je tong en laat je zweven van geluk. Lees hier hoe, inclusief veganversie!

Maak zelf heerlijke Engelse clotted cream [recept]
Echte Engelse clotted cream maken voor bij je zelfgemaakte scones? Met dit traditionele clotted cream recept gaat dat zeker lukken! Enjoy!

Maak zelf de gezondste waterijsjes (met écht fruit!) [recept]
Zelf waterijsjes maken wordt een feestje met deze 3 gezonde recepten. Met een ideetje voor een ‘volwassen waterijsje’. Lees het hier!

Tiramisu maken doe je zo! | Italiaanse klassieker [recept]
Dit Italiaanse toetje is wereldwijd geliefd. Maak tiramisu voortaan zelf klaar, in nog geen kwartier tijd! In dit artikel delen we het originele recept.

Maak thuis heerlijke poffertjes [recept]
Poffertjes, Waarom eten we ze zo weinig? Met dit recept maak je zelf de lekkerste poffertjes. Lees verder voor leuke variatietips. Plus veganversie.

Feestelijke dame blanche met zelfgemaakte chocoladesaus [recept]
Dit toetje der toetjes, de Dame Blanche, verovert jouw eettafel. Lees hier hoe je haar bereidt, met zelfgemaakte chocoladesaus en Franse slagroom.

Zelf een verrukkelijke slagroomtaart maken
Een slagroomtaart is een feestje op zichzelf. Hoe maak je deze klassieke verjaardagstaart zelf?

Zelf de beste vanillesaus maken [recept]
Makkelijk, lekker en werkelijk bij álles te gebruiken: vanillesaus laat iedereen watertanden. Lees hier hoe je deze heerlijke saus zo op tafel zet.

Bak zelf overheerlijke wafels, met óf zonder wafelijzer! [recept]
De geur van versgebakken wafels maken een mens intens gelukkig. Lees hier hoe je de de lekkerste wafeltjes zelf maakt!

Banketbakkersroom maken
Banketbakkersroom is zo lekker! Met dit handig basisrecept maak je het zelf. Nom!

Baba met Rum – uit de Zilveren Lepel
Baba met rum is zacht, luchtig gebak in rum gedrenkt. In Campanië en vooral Napels heel populair. Met dit recept uit De Zilveren Lepel maak je het zelf.

Maak zelf de lekkerste poptails | 3 x IJsjes mét tic 🍸
Poolparty, verjaardag, zomers feestje? Met deze ‘poptails’ – zelfgemaakte bevroren cocktails maak je de blits! Drie top recepten!

Recept | Homemade gevulde speculaas met roomboter!
Craving voor speculaas? Dit simpele recept voor gevulde speculaas maak je in een handomdraai! Nog lekkerder met een beetje sinaasappelschil!

Recept | Dadelcake met pistachekaramel & kardemomtoffeesaus
Soms heb je behoefte aan zoet. Zoek dan niet verder. Maak dit bijzonder geschikte recept uit ‘My Streetfood Kitchen’ om je honger naar zoet te stillen!

Recept | Mango Lassi IJsjes – Suikervrij de zomer door
Perfect ijs om de zomer mee door te komen. Snel klaar, makkelijk & suikervrij. De combinatie van mango, kardemom & yoghurt is fantastisch. Aan de slag!

Recept | Crème Brûlée Met Sereh Van Yvette van Boven
Recept van Yvette van Boven onze heldin! Onderdeel van ons ‘Het Grote-Gezellige-De-Oven-Is-Je-Beste-Vriend-Diner’. Een 3-gangen diner dat je perfect kunt voorbereiden. Handig!

Pepernoten bakken: wie zoet is krijgt lekkers…
Recept voor pepernoten van WijnSpijs. Uitgebreid getest en goedgekeurd door de Pepernoten-Proef-Piet. 😉 Maak ze ook!
Zoet dessert of een kaasplankje?
Zeker als je uit eten bent is dit een eeuwig dilemma. Ga je voor een zoet dessert of een kaasplankje?
Thuis is het ook heel lekker om een kaasplankje in plaats van een dessert uit te kiezen. Of doe allebei!
Als je het uitzoeken van de kazen en beetje in de vingers krijgt, dan kan je met een kaasplankje net zoveel indruk maken als uitgebreid exotisch gebakje. Als je de kaasboer in de buurt te vriend houdt kost het ook nog eens wat minder moeite dan een ingewikkelde parfait, taart en mousse.
Wil jij weten hoe je het ideale kaasplankje moet maken? Check dan onze guide! Of kijk ons filmpje hieronder.

DEEL JE CREATIES!
En? Weet je wat je welk dessert je gaat maken vandaag? Deel je gerecht met ons en alle andere foodies! Post je creatie op Instagram met de hashtag #wijnspijsrecept en tag ons @wijnspijs!
Nog geen keuze gemaakt? Klik op wat eten we vandaag, om alle recepten op het WijnSpijs Magazine te bekijken. Er zit zeker ook iets voor jou bij!