IJS!

Nu ik gestopt ben met roken, ben ik continu op zoek naar eten. Het maakt eigenlijk niet uit wat het is (natuurlijk wel een beetje..) als ik maar iets te doen heb. Deze mango lassi ijsjes zijn niet alleen ideaal als je niet meer rookt, maar ook als je veel net-te-rijp fruit in huis hebt of graag suikervrij wil snoepen. Heb je bijvoorbeeld te veel aardbeien ingeslagen (bestaat er zoiets als teveel aardbeien..?) vervang de mango dan. Ik maakte bijvoorbeeld ook een combi met aardbei-basilicum en yoghurt. Heel lekker. Maar banaan, andere bosfruit of perzik leent zich hier ook goed voor. Ga je voor de mango versie dan is de kardemom echter verplicht. Een gouden combinatie uit My Streetfood Kitchen.

Geen zin om te koken? Boek een Walking Dinner, de leukste manier van uiteten gaan! 

Xenos en Blokker verkopen ijsjes houders voor een habbekrats, maar je kunt ook stevige bekertjes gebruiken met houten-ijslepeltjes erin. En die verkoopt Dille & Kamille dan weer. Genoeg gelult. Aan de slag.

Mango Lassi IJsjes

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: Snack
Portie

8

Ijsjes
Bereidingstijd

10

minuten
Invriezen

4

uur

Ingrediënten

  • 4 zeer rijpe mango’s (ongeveer 400 gr vruchtvlees)

  • 50 ml agave-nectar

  • 250 gr Griekse yoghurt

  • 1/4 tl kardemom (poeder)

Bereiding

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍴Gang

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten