Rabarber met croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker [recept]

Celine
Celine

Dit rabarber recept met krokant gebakken croissant, fris venkelijs, romige yoghurt en kruidige kaneelsuiker ziet er spectaculair uit, maar is niet eens zo moeilijk om te maken. Lees hier hoe je zelfs ook zelf het ijs maakt! 

Dit kleurrijke dessert is zeker een aanrader om te serveren op een verjaardag of tijdens de feestdagen! 

Dit fijne recept komt uit het kookboek van Restaurant de Kas, onder het recept lees je meer over het prachtige boek. Andere lekkere recepten met rabarber? Maak rabarbertaart met marsepein of een omgekeerd rabarbertaartje. 

 

rabarber recept

Rabarber is in Nederland verkrijgbaar van oktober tot en met juli. Na de langste dag van het jaar wordt er niet meer geoogst; de stengel wordt vanaf dan steeds vezeliger en minder smakelijk. Maak dit recept dus als je rabarber in seizoen is! 

Benieuwd naar andere recepten van Restaurant de Kas? Maak dan ook eens deze bietengazpacho of dit koolrabi recept. Ook deze gerechtjes zijn heerlijk, gezond en zien er prachtig uit, dus zeker het proberen waard!

Recept | Rabarber

Tussengerecht | 4 personen
Ingrediënten
  • 500 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 croissantjes
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 citroen
  • 1 kg rabarber, draden verwijderd, in stukjes van 2 cm
  • 1 venkelknol met loof, de knol zo dun mogelijk gesneden op de mandoline
  • 250 g Griekse yoghurt
  • venkelijs of anders goede kwaliteit vanilleroomijs
rabarber

Zo maak je dit rabarber recept

Stap 1

Doe de suiker met het kaneelstokje in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Dit is te veel voor dit recept; bewaar de rest van de kaneelsuiker in een afgesloten pot voor andere recepten, zoals granola.

Stap 2

Scheur de croissantjes in stukken. Bestrooi ze met de gesmolten boter en 2 el kaneelsuiker en bak ze circa 10 minuten in een oven van 160 °C, tot de croutons bruin en krokant zijn.

Stap 3

Breng in een pan 200 ml water met 150 g kaneelsuiker en het sap van 1 citroen aan de kook, voeg de rabarber toe en laat hem circa 10 minuten pruttelen, tot hij gaar en zacht is.

Stap 4

Leg de plakjes venkel in ijswater, zodat ze lekker knapperig blijven.

Stap 5

Klop de Griekse yoghurt een beetje los met een garde en schep een flinke lepel op een bord. Schep hierop een lepel rabarber en verdeel er wat van de croutons over. Eindig met een flinke lepel venkelijs en wat van de rauwe venkel met loof.

Stap 6

Bereid een vinaigrette van het kookvocht van de rabarber vermengd met een beetje olijfolie en sprenkel die erover.

 

Wil je meer rabarber recepten maken? Probeer dan ook eens deze rabarbertaart of dit omgekeerde rabarbertaartje

Restaurant de Kas Amsterdam: Van het land op het bord

In dit kookboek krijg je een kijkje achter de schermen van Jos en Wim, chef en eigenaar van restaurant de Kas in Amsterdam. Naast het hebben van eigen kassen, heeft het restaurant ook een tuin in de Beemster. Hier worden dan ook vele groentes vandaan gehaald en verwerkt in de gerechten.

In het kookboek staan deze groenten centraal in 50 verrassende recepten. Deze gerechten zijn prachtig om te zien en gemaakt met de lekkerste seizoensgroenten. Zeker een aanrader als je een keer gaat koken voor vrienden en/of familie. Ze zullen zeker verrast zijn als je een van deze kunstwerkjes op tafel zet! 

restaurant de kas kookboek

Restaurant de Kas Amsterdam: Van het land op het bord

  • Wim de Beer en Jos Timmer
  • 9789021575315
  • Kosmos Uitgevers
  • €34,99 
Geef je mening!
recipe image
Recept
Rabarber met croissant, venkelijs, yoghurt en kaneelsuiker
Geschreven door
Gepubliceerd op
Beoordeling
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?