Recept | Sorbetijs

0 from 0 votes
Course: NagerechtCuisine: Italiaans
Portie

0.5

liter
Bereidingstijd

15

minutes
Vriestijd

6

uur

Bij dit recept voor sorbetijs gebruiken we geen ijsmachine, maar maken we het in een bak in de vriezer. Je hebt wel een goede keukenmachine nodig. 

Ingrediënten

  • 250 ml 250 water

  • 190 gram 190 suiker

  • Sap van halve citroen

  • 500 gram 500 fruit

Zo maak je sorbetijs

  • Doe alle ingredienten in een pan en breng het aan de kook. Als het fruit zacht is pureer je het met een staafmixer of in een keukenmachine.
  • Bedek een breede bak met plasticfolie. Zeef de massa en giet het in de bak. Zet dit minstens 6 uur in de vriezer.
  • Vlak voor het serveren pureer je de bevroren sorbetmassa in een keukenmachine.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Met deze tools wordt je (sorbet)ijs het lekkerst

Heb je de smaak van het zelf ijs maken echt te pakken, dan is een ijsmachine wellicht een leuke investering. 

Wil je jouw zelfgemaakte sorbetijs naar een hoger plan tillen? Dan kan je het beste een baume-meter gebruiken. Deze meter meet het suikergehalte in een vloeistof. Hoe meer suiker de compositie bevat, des te smeuïger de sorbet zal worden. Door suiker, gelatine of geleisuiker toe te voegen maak je de sorbet zachter. Een baume-meter helpt je om het ideale suikergehalte te bepalen, als dat goed is, maak je het allerlekkerste sorbetijs. 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten