SUMMER = lekker weer! Bijna vakantie en een heerlijk dinertje in de zonnige tuin gepland. Vrienden en familie erbij, dus wat gaan we drinken? We proberen deze Neleman Viognier-Chardonnay…

Yo! Deze wordt gewoon aangeraden door Hamersma. We wisten het! Bekijk snel hier onze Hema Wijn top 5 van 2017.

Neleman Viognier Chardonnay Valencia

De Nederlandse wijnmaker in Valencia

De nieuwe witte wijn van Bodegas Neleman uit Valencia – exclusief verkrijgbaar bij de HEMA – is een zeer interessante keuze als je indruk wilt maken op je gasten. Voor het ontwerp van het etiket werkt Neleman samen met jonge ontwerpers. Gave fles!

Productie: Alle Neleman wijnen zijn biologisch en veganistisch wat betekent dat er geen chemicaliën, kunstmest of toegevoegde sulfieten zijn gebruikt. Ook geen dierlijke producten en alle wijnen zijn gecontroleerd door de Britse Vegan Society.

Op zoek naar vegan wijnen? Let op dit etiket met de zonnebloem op het etiket.

Vegan-wijn

Het broertje van deze wijn scoorde hoog bij ons: bekijk hier hoe hoog!

Plaats: De wijngaarden kan je vinden ten westen van Valencia, op een hoogte van 800 – 950 meter boven zeeniveau. Deze hoogte zorgen voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nachttemperatuur. Soms zelfs tot 20 graden verschil!

Mocht je deze vakantie richting Valencia gaan, de wijngaarden van Neleman liggen iets meer dan een uur rijden landinwaarts.  Thuisblijvers niet getreurd. Jullie kunnen de wijnwinkel bezoeken in Zutphen. Je kunt daar alle wijnen proeven én meneer Neleman zelf ontmoeten. 😀

Neleman Viognier-Chardonnay 2016

3 sterren - wine review - corvina

Smaak: Die grote temperatuurverschillen in de wijngaarden proef je. De wijn is fris in de neus en mond. Tonen zoals peer, citroen en meloen, dezelfde smaken komen terug bij het proeven.

WijnSpijs: De wijn is top met oesters, garnalen of rauwe witvis en al helemaal voor een prijs van €6,- bij jouw HEMA.Oesters en witte wijn

Kan je geen keuze maken? Bestel een proefpakket!

Tip! Neleman verkoopt verschillende proefpakketten op hun website. Je krijgt zes verschillende wijnen (drie keer wit en drie keer rood) gratis thuisbezorgd met de DVD Kissed by the Grapes. Het prijswinnaarspakket heeft vijf van de zes bekroonde wijnen in een pakket voor €38,- in plaats van €53,-. Houd dit wijnhuis in de gaten voor meer goede wijnen!