Wine Review | Activate your tastebuds with HEMA’s Neleman Viognier-Chardonnay

WijnSpijs
WijnSpijs

SUMMER = lekker weer! Bijna vakantie en een heerlijk dinertje in de zonnige tuin gepland. Vrienden en familie erbij, dus wat gaan we drinken? We proberen deze Neleman Viognier-Chardonnay…

Yo! Deze wordt gewoon aangeraden door Hamersma. We wisten het! Bekijk snel hier onze Hema Wijn top 5 van 2017.

Neleman Viognier Chardonnay Valencia

De Nederlandse wijnmaker in Valencia

De nieuwe witte wijn van Bodegas Neleman uit Valencia – exclusief verkrijgbaar bij de HEMA – is een zeer interessante keuze als je indruk wilt maken op je gasten. Voor het ontwerp van het etiket werkt Neleman samen met jonge ontwerpers. Gave fles!

Productie: Alle Neleman wijnen zijn biologisch en veganistisch wat betekent dat er geen chemicaliën, kunstmest of toegevoegde sulfieten zijn gebruikt. Ook geen dierlijke producten en alle wijnen zijn gecontroleerd door de Britse Vegan Society.

Op zoek naar vegan wijnen? Let op dit etiket met de zonnebloem op het etiket.

Vegan-wijn

Het broertje van deze wijn scoorde hoog bij ons: bekijk hier hoe hoog!

Plaats: De wijngaarden kan je vinden ten westen van Valencia, op een hoogte van 800 – 950 meter boven zeeniveau. Deze hoogte zorgen voor grote temperatuurverschillen tussen dag en nachttemperatuur. Soms zelfs tot 20 graden verschil!

Mocht je deze vakantie richting Valencia gaan, de wijngaarden van Neleman liggen iets meer dan een uur rijden landinwaarts.  Thuisblijvers niet getreurd. Jullie kunnen de wijnwinkel bezoeken in Zutphen. Je kunt daar alle wijnen proeven én meneer Neleman zelf ontmoeten. 😀

Neleman Viognier-Chardonnay 2016

3 sterren - wine review - corvina

Smaak: Die grote temperatuurverschillen in de wijngaarden proef je. De wijn is fris in de neus en mond. Tonen zoals peer, citroen en meloen, dezelfde smaken komen terug bij het proeven.

WijnSpijs: De wijn is top met oesters, garnalen of rauwe witvis en al helemaal voor een prijs van €6,- bij jouw HEMA.Oesters en witte wijn

Kan je geen keuze maken? Bestel een proefpakket!

Tip! Neleman verkoopt verschillende proefpakketten op hun website. Je krijgt zes verschillende wijnen (drie keer wit en drie keer rood) gratis thuisbezorgd met de DVD Kissed by the Grapes. Het prijswinnaarspakket heeft vijf van de zes bekroonde wijnen in een pakket voor €38,- in plaats van €53,-. Houd dit wijnhuis in de gaten voor meer goede wijnen!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
 • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

  DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

  souvlaki

  Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

  LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

  100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

  Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

  Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

  TEST JE WIJNKENNIS:

  Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

 • - flessenpost en meer

  Schrijf je hier in

  - 1001 recepten voor elke dag

  Wat eten we vandaag?

  - drop a line, get in touch

  PRAAT JE MEE?