"In de hiërarchie van dampende kommen magische bouillon met noedels, gaat laksa onbetwist aan kop. De beste. De lekkerste. Ontbijt, lunch, diner – en de remedie tegen alle kwalen. Ik beweer niet dat dit het beste laksarecept ter wereld is. Vast niet. Maar ik hoop wel dat het je een idee geeft van hoe lekker laksa kan zijn.
Ik ben ervan overtuigd dat een kom pittige noedels het voorportaal naar het volmaakte geluk is. Veel van mijn beste momenten van de laatste jaren spelen zich af op een laag plastic krukje, ergens in Azië, met een kom pittige noedels in hete bouillon. Maleise laksa’s behoren tot de beste die er zijn. Er bestaat ook een waanzinnige penangversie, met een zalige bouillon van tamarinde en vis, gevuld met makreel en ananas – en hoewel ze beide een enorme fanschare hebben, vind ik de Kuchingversie toch het lekkerst."
'Beter wordt het niet' van Anthony Bourdain en Laurie Woolever
Is deze laksa jou ook zo in de smaak gevallen? Meer over Anthony Bourdain en zijn nieuwe boek lees je hier. Of probeer nu alvast zijn recept voor de ultieme gehaktballen!
Beter wordt het niet
Auteurs | Anthony Bourdain en Laurie Woolever
Uitgever | Carerra Culinair
Omvang | 304 pagina’s
ISBN | 9789048836994
Prijs | € 9,99