Jamie Oliver’s Food Revolution Recept: Zalm – WijnSpijs Magazine

WijnSpijs
WijnSpijs

Jamie Oliver’s Food Revolution Recepten | Feed the Future

Zalm Met Gemarineerde Groenten

Dit recept voor zalm met aardappel en groenten, gemarineerd in pesto, maakt onderdeel uit van een serie van tien recepten van Jamie Oliver, die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families van gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien. Jamie vraagt ons om te gaan koken voor ons leven. Kook je mee?

“The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.”

Vis = Gezond

Zalm is een goede bron van omega-3 en vitamine D. Beide zijn van belang voor een gezonde hart, sterke tanden en botten. Het bakken van zalm is heel makkelijk; bovendien is het een eenvoudige manier om meer vette vis in onze dagelijkse dieet toe te voegen. Wanneer zalm gepaard gaat met pesto-gemarineerde aardappelen en groenten, is het een overheerlijke door de weekse maaltijd.

Zalm Met Pesto Gemarineerde Groenten | 4 Personen

  • 600 gram nieuwe aardappelen
  • 200 gram haricot verts
  • 200 gram broccoli
  • 4 duurzaam gevangen zalmfilets met vel van ieder van 120 gram
  • olijfolie
  • 1 citroen

    Ingrediënten Voor De Pesto

      • 25 gram pijnboompitten
      • 1/2 teen knoflook
      • 50 gram verse basilicum blaadjes
      • olijfolie van de eerste koude persing
      • 15 gram Parmezaanse kaas
      • 1 citroen

pesto

noperfectdayforbananafish.tumblr.com

De Pesto

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een koekenpan op middelgrote vuur. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Zet ze apart in een kom. Ontvel de knoflook en plet het samen met een snufje zeezout in een vijzel. Scheur de basilicum blaadjes en maal ze met de vijzel. Doe de pijnboompitten erbij en stamp de ingredienten door elkaar. Schrap af en toe de randen van de vijzel om de ingredienten gelijkmatig te vermengen, maar hou het een beetje grof. Schenk 2-3 eetlepels olijfolie aan de basilicum-notenmengsel — net genoeg om het met elkaar te binden. Schep de fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met een vleugje citroensap, zeezout en peper.

De Groenten

Was de aardappelen en schrob ze goed schoon. Verwijder de worteleinden van de haricot verts en snij harde delen van de broccoli stelen weg. Vul een pan met water en breng het aan de kook met een theelepel zeezout. Kook de aardappelen 15 minuten in het borrelende water. Doe de haricot verts en broccoli bij de aardappelen in de pan en kook nog een laatste 5 minuten. Lek de groenten uit in een vergiet.

zalm met groenten

De Zalm

Verhit een koekenpan of grillpan op hoge vuur. Wrijf de zalm filets in met olijfolie en besprenkel ze met zeezout en peper. Leg de zalm filets met vel in de pan en kook ze op middelhoog vuur circa 4 minuten, of totdat het vel licht goudbruin is geworden.

Draai de zalmfilets om met een spatel en kook ze nog 2-3 minuten. Zet het vuur uit. Wacht 30 seconden, alvorens citroensap te persen over de vis. Schud de pan heen en weer om de sap goed te verdelen.

De Opmaak Van Het Gerecht

Doe de groenten samen met de pesto in een kom. Schep beide ingrediënten goed door elkaar. Verdeel de vis en pesto-gemarineerde groenten over vier borden. Leg de zalm op de borden en schenk de sappen uit de koekenpan over de borden. Serveer dit gerecht met een schijfje citroen!

WIJNTIP

Deze Chardonnay gaat perfect samen met een stukje gebakken zalm. De ronde smaak van de wijn matched goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm. Dus schenk je glas maar vol, santé!

Meer recepten van Jamie Oliver? Bekijk dan:

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s website en geniet van de pure kracht van vers en gezonde eten!

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

- drop a line, get in touch

PRAAT JE MEE?