Dit recept voor zalm met groenten, gemarineerd in pesto, maakt onderdeel uit van een serie van tien recepten van Jamie Oliver, die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families van gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien. Jamie vraagt ons om te gaan koken voor ons leven. Kook je mee?

Lees snel verder voor het recept voor gebakken zalm met groenten en pesto!

“The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.” - Jamie Oliver

Gebakken zalm met pesto en gemarineerde groenten

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Italiaans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Zalm is een goede bron van omega-3 en vitamine D. Beide zijn van belang voor een gezonde hart, sterke tanden en botten.

Het bakken van zalm is heel makkelijk. Bovendien is het een eenvoudige manier om meer vette vis in onze dagelijkse dieet toe te voegen.

Wanneer zalm gepaard gaat met pesto-gemarineerde aardappelen en groenten, is het een overheerlijke én gezonde maaltijd!

Ingrediënten

  • 600 gram 600 nieuwe aardappelen

  • 200 gram 200 haricot verts

  • 200 gram 200 broccoli

  • 4 4 duurzaam gevangen zalmfilets met vel van ieder van 120 gram

  • olijfolie

  • 1 1 citroen

  • Ingrediënten Voor De Pesto
  • 25 gram 25 pijnboompitten

  • 1/2 1/2 teen knoflook

  • 50 gram 50 verse basilicum blaadjes

  • olijfolie van de eerste koude persing

  • 15 gram 15 Parmezaanse kaas

  • 1 1 citroen

Bereiding

  • De pesto
    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een koekenpan op middelgrote vuur. Zorg ervoor dat ze niet aanbranden. Zet ze apart in een kom. Ontvel de knoflook en plet het samen met een snufje zeezout in een vijzel. Scheur de basilicum blaadjes en maal ze met de vijzel.
    Doe de pijnboompitten erbij en stamp de ingrediënten door elkaar. Schrap af en toe de randen van de vijzel om de ingrediënten gelijkmatig te vermengen, maar hou het een beetje grof. Schenk 2-3 eetlepels olijfolie aan de basilicum-notenmengsel — net genoeg om het met elkaar te binden. Schep de fijn geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Breng de pesto op smaak met een vleugje citroensap, zeezout en peper.

    noperfectdayforbananafish.tumblr.com
    Pesto
  • De groenten
    Was de aardappelen en schrob ze goed schoon. Verwijder de worteleinden van de haricot verts en snij harde delen van de broccoli stelen weg. Vul een pan met water en breng het aan de kook met een theelepel zeezout. Kook de aardappelen 15 minuten in het borrelende water. Doe de haricot verts en broccoli bij de aardappelen in de pan en kook nog een laatste 5 minuten. Lek de groenten uit in een vergiet.
  • De zalm
    Verhit een koekenpan of grillpan op hoge vuur. Wrijf de zalm filets in met olijfolie en besprenkel ze met zeezout en peper. Leg de zalm filets met vel in de pan en kook ze op middelhoog vuur circa 4 minuten, of totdat het vel licht goudbruin is geworden.
  • Draai de zalmfilets om met een spatel en kook ze nog 2-3 minuten. Zet het vuur uit. Wacht 30 seconden, alvorens citroensap te persen over de vis. Schud de pan heen en weer om de sap goed te verdelen.
  • De opmaak Van Het Gerecht
    Doe de groenten samen met de pesto in een kom. Schep beide ingrediënten goed door elkaar. Verdeel de vis en pesto-gemarineerde groenten over vier borden. Leg de zalm op de borden en schenk de sappen uit de koekenpan over de borden. Serveer dit gerecht met een schijfje citroen!

wijntip

  • Deze chardonnay gaat perfect samen met een stukje gebakken zalm. De ronde smaak van de wijn matched goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm. Dus schenk je glas maar vol, santé!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Meer recepten van Jamie Oliver!

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s website en geniet van de pure kracht van vers en gezonde eten!

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten