Jamie Oliver’s Food Revolution Recept: Simpele Salade – WijnSpijs Magazine

WijnSpijs
WijnSpijs

 

Jamie Oliver’s Food Revolution Recepten | Feed the Future

Simpele Salade

Dit recept voor een groene simpele salade maakt onderdeel uit van een serie van tien recepten van Jamie Oliver, die samen alle vaardigheden en technieken bevatten die we nodig hebben om onszelf en onze families gezond, voedzaam en lekker eten te voorzien. Jamie vraagt ons om te gaan koken voor ons leven. Kook je mee ?

“The more we share our skills and the more we cook, the more we have a grip on our health and happiness.”

Sla!

Wanneer je verse sla aanmaakt met een eenvoudige dressing, is het resultaat overheerlijk. De combinatie van olie met iets fris zoals azijn of citroen helpt ons lichaam om de voedingsstoffen op te nemen. Alhoewel het niet nodig is, kan je aan onderstaande salade, een handje sperziebonen of rauwe erwten toevoegen. Kijk in de moestuin voor lekkere seizoen ingredienten om deze salade te verrijken.

 

Bekijk snel andere salade recepten!

 

 

terrisalminen.com

terrisalminen.com

 

Salade Met Citroendressing

  • 1 krop Hollandse sla
  • 1 kleine gem salade of 1/4 Romeinse sla
  • 1 kleine rode radicchio sla
  • een 1/4 bosje gemengde groene kruiden zoals basilicum, bladpeterselie en munt

Voor De Dressing

  • 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie van de eerste koude persing

Dressing eerst!

Om de dressing te maken, snij de citroen door het midden. Pers de sap van de citroen halfjes in een weckfles door je sap te laten lopen tussen je vingers en de pitjes in je hand op te vangen. Schenk de olijfolie bij de citroensap met een snufje zeezout. Doe een deksel op de weckles en schud de ingredienten goed door elkaar. Proef de dressing voor de juiste balans tussen de zuur van de citroen, de romige smaak van de olijfolie en de zilte nasmaak van de zeezout.

Slalalala

Verwijder de kronen of harde worteleinden van de kroppen sla. Scheur de sla blaadjes los en doe ze in een vergiet. Was de sla onder koud stromend water. Droog de sla hierna in een sla centrifuge of wikkel het in een schone theedoek.

Doe de sla in een grote kom. Scheur de verse kruiden door de sla. Schenk drie eetlepels dressing over de sla. Verdeel de dressing over de salade door de ingredienten voorzichtig door elkaar te scheppen met je handen. Indien nodig, voeg wat dressing bij.

(Tip: je wilt dat de sla goed aangemaakt is maar teveel dressing maakt de salade slap).

Doe de resterende dressing in de koelkast in een afgedekte weckpot. Serveer de simpele salade onmiddellijk.

Meer Food Revolution

fifteen food symposium

Tijdens de Food Revolution van dit jaar organiseert Terri Salminen in samenwerking met Jamie Oliver’s Fifteen Amsterdam een Pop-Up Cookery School – Fifteen’s Food Symposium. Kom je ook?

Meer recepten van Jamie Oliver’s Food Revolution proberen?

Voor alle tien recepten, bezoek Jamie’s Website en geniet van de pure kracht van verse en gezonde eten!

 

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?