Op een warme dag zoals deze, heb ik zin in makkelijk en licht eten. Daarvoor is deze salade van meloen echt perfect.

Persoonlijk vind ik deze salade erg lekker met Bresaola, charcuterie uit Italië – gemaakt van gezouten rundvlees. Maar niet aan de Italianen vertellen! Die worden gek als je verschillen streekproducten met elkaar combineert.

Meloensalade met sinaasappel en walnoot

0.0 from 0 votes
Course: SaladeCuisine: Italiaans
Portie

6

Personen
Bereidingstijd

20

minutes

“Dit is een heel snelle salade om samen te stellen, ideaal als voorgerecht of na een hoofdmaaltijd. Bijna elke meloensoort is geschikt voor dit recept, afhankelijk van het seizoen. Kies een rijpe meloen die boordevol smaak zit. Dit kun je controleren door aan de bovenkant te ruiken. Als je niets ruikt, kies dan een andere meloen of wacht tot hij rijp is. Je hebt voor dit gerecht een heel goede, peperachtige olijfolie nodig; de smaak in combinatie met de sinaasappel en de meloen is het geld meer dan waard.. ”

Giancarlo en Katie Caldesi, schrijvers van Sicilië.

Ingrediënten

  • 1 meloen (ongeveer 1-1,5 kg), geschild, pitjes verwijderd en in partjes van 2 cm dik

  • 2 sinaasappels

  • 2 el kleine en in stukjes gescheurde grote blaadjes munt

  • 3 el extra vergine olijfolie

  • 1 handvol walnoten, grofgestampt in een vijzel

  • 1 tl fijngeraspte schil van 1 onbespoten sinaasappel

  • 1/2 onbespoten citroen, fijngeraspte schil

  • Zout, naar smaak

  • 2 el roze peperkorrels, grofgestampt

Bereiding

  • Snijd de meloen in mooie dunne partjes.
  • Leg de partjes meloen op een grote schaal of aparte borden.
  • Snijd op een plank met een scherp mes de schil en het witte vlies van beide sinaasappels.
  • Snijd de partjes tussen de vliesjes uit en laat ze op de meloen vallen.
  • Strooi de rest van de ingrediënten erover.

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Sicilië, heerlijke gerechten van een Italiaans eiland

Dit recept voor sinaasappel venkel salade komt uit het kookboek Sicilië. Dit verrukkelijke kookboek staat vol met de lekkerste authentieke Siciliaanse recepten. De pure gerechten zijn prachtig gefotografeerd; je waant je even op vakantie.

Kookboek Sicilië

Sicilië

  • Auteur | Giancarlo Caldesi & Katie Caldesi
  • Uitgever | Good Cook
  • Omvang | 272 pagina’s
  • ISBN | 9789461431646
  • Prijs | € 25,95

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten