Ook zo dol op zeebaars? Dit zeebaars recept met mango, tomaat, chili en gember komt uit het nieuwe kookboek van Benoit Dewitte - sharing.

Dit prachtige gerecht zorgt voor een zee van originele smaken op je bord. Zo lekker heb je dit visje nog nooit gegeten!

Lees snel verder voor dit heerlijke zeebaars recept!

Zeebaars met mango, tomaat, chili en gember

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Oosters
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

30

minutes

Dit recept is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je de verschillende componenten eerst goed voorbereid. Dan kan je daarna helemaal relax je vis bakken.

Vanwege de frisse- en licht fruitige smaken is dit zeebaars recept top voor in de lente en de zomer!

Ingrediënten

  • 4 4 zeebaarsfilets van 100 gr per persoon, ontgraat, met vel

  • Maldon-zeezout

  • 1 1 mango, geschild en in stukjes

  • 10 10 kerstomaatjes, gehalveerd

  • 20 gr 20 gember, in fijne stukjes gesneden

  • 1 mespuntje 1 verse chili

  • 1 dl 1 citroengrasolie

  • Een snufje suiker

  • De zeste en het sap van 2 limoenen

  • Zout

  • 3 takjes 3 verse koriander, fijngehakt

  • Oosterse azijn

  • Om af te werken: basilicumolie en enkele basilicumblaadjes

  • Citroengrasolie ingrediënten
  • 1 l 1 zonnebloemolie

  • 2 teentjes 2 knoflook, geperst

  • 1 1 kleine chilipeper

  • 50 gr 50 verse gember, gepeld en in stukken gesneden

  • 100 gr 100 citroengrasstengels, fijngesneden

  • Oosterse azijn ingrediënten
  • 1 l 1 inlegsap

  • 50 gr 50 gember, in stukken gesneden

  • 50 gr 50 citroengras, in stukken gesneden

  • 50 gr 50 verse koriander, gehakt

  • 3 3 teentjes knoflook, geplet

  • 2 2 chilipepers

  • 3 3 limoensap

  • Basilicumolie ingrediënten
  • 1 bosje 1 basilicum (enkel de blaadjes)

  • 1 l 1 zonnebloemolie

  • 2 2 teentjes knoflook, geperst

Let's go!

  • Maak eerst de basisrecepten van de citroengrasolie, Oosterse azijn en basilicumolie.

    Bereiding citroengrasolie: verwarm de olie tot 80 °C en mix daarna alle ingrediënten samen in een blender. Giet het geheel daarna door een fijne zeef en laat afkoelen.
  • Voor de Oosterse azijn: breng het inlegsap aan de kook en giet het op de kruiden. Dek af en laat afkoelen.
  • Bereiding basilicumolie: mix alles zeer fijn in een blender en bewaar op een koele plek.
  • Wanneer deze basisrecepten gemaakt zijn kun je verder met de rest. Bak de zeebaars op de velkant in een pan met antiaanbaklaag of op de plancha. Kruid net voor het opdienen met Maldon-zeezout en de zeste van een limoen. 
  • Meng de mango met de kerstomaatjes, de gember en chili, en voeg een scheutje citroengrasolie toe. Kruid af met de suiker, het limoensap, zout, verse koriander en een scheutje oosterse azijn. 
  • Leg het garnituur op het bord en plaats de vis op het garnituur. Serveer met wat basilicumsaus en werk af met enkele basilicumblaadjes.

    Bon appetit!

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Sharing van Benoit Dewitte

Sharing is een kookboek vol speelse, lichte en gezonde gerechten. Benoit Dewitte zijn kookstijl staat bekend om zijn lichte karakter met spannende smaken. 

Met dit boek kun je thuis dus ook die elegante, frisse kookstijl op tafel zetten. Het staat vol recepten van ontbijt, tot avondeten. Creëer sprankelende tafels voor gerechten die niet vervelen. 

Boek Sharing

Sharing

  • Auteur | Benoit Dewitte
  • ISBN |9789401462594
  • Uitgever | Lannoo
  • Prijs | € 29,99

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten