Deze heerlijke supersnelle visstoof van verse kabeljauw en vongole moet je proberen! Dip met vers brood in deze visstoof, wijntje erbij en genieten!

Lees snel verder voor het recept!

Snelle visstoof van kabeljauw en vongole met aardappel en postelein

0 from 0 votes
Course: HoofdgerechtCuisine: Mediterraans
Portie

6

Personen
Bereidingstijd

30

minutes
Vis wellen

30

min

Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze eventueel van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.

Zijn de vongole niet in seizoen? Vraag dan aan de visboer of hij een lekker alternatief heeft!

Ingrediënten

  • 1 kg 1 vongole*

  • 100 g 100 boter

  • 4 tenen knoflook, fijngesneden

  • 2 middelgrote uien, fijngesneden

  • 1 l 1 visbouillon

  • 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes

  • 450 g 450 vastkokende aardappels, in blokjes

  • 200 ml 200 volle melk

  • 450 g 450 kabeljauwfilet, in stukken

  • bosje winterpostelein, grof gesneden

  • 10 g 10 selderijblad, fijngesneden

Bereiding

  • Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
  • Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en ui toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn.
  • Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het geheel 10 minuten en voeg dan de melk toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Sluit af met een deksel. Laat nog hooguit 3-4 minuten koken of totdat de schelpen open staan.
  • Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit. Serveer met ciabatta of ander stevig brood.

Tips

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Het beste uit Delicious - 10 jaar

Delicious bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een heerlijk boek: 'Het beste uit Delicious – 10 jaar'. In dit kookboek worden de leukste foodtrends, foodhero’s, de lievelingsrecepten van de redactie (van ontbijt tot diner, en alles daar tussenin) en handige tips voor elke thuiskok uitgelicht. Wij mogen vast twee recepten met je delen.

delicious 10 jaar

Het beste uit delicious

  • Auteur | Betty Koster
  • Omvang | 288 pagina's
  • ISBN | 9789059567047
  • Prijs | €29,99,-

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten