Delicious Recept | Kabeljauw-vongolestoof met aardappel en postelein 

Laura Lemmers
Laura Lemmers
Delicious bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een heerlijk boek: Delicious – 10 jaar. In dit kookboek worden de leukste foodtrends, foodhero’s, de lievelingsrecepten van de redactie (van ontbijt tot diner, en alles daar tussenin) en handige tips voor elke thuiskok uitgelicht. Wij mogen vast twee recepten met je delen. (Klik hier voor een supersnelle en gezonde roerbak met oesterzwammen en omelet.)
deicious 10 jaar_cover.jpg

Kabeljauw-Vongolestoof met aardappelen en postelein

2a-kabeljauwvongolestoof-copy-copy

Hoofdgerecht | 6 personen

ingrediënten

  • 1 kg vongole*
  • 100 g boter
  • 4 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 middelgrote uien, fijngesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne boogjes
  • 450 g vastkokende aardappels, in blokjes
  • 200 ml volle melk
  • 450 g kabeljauwfilet, in stukken
  • bosje winterpostelein, grof gesneden
  • 10 g selderijblad, fijngesneden

voor erbij

  • lekker stevig brood
  • partjes citroen
  • een mooie Soave – zoals deze!

Aan de slag!

  • Leg de vongole ± 30 min. in ruim koud water, schep goed om, haal ze eruit en leg ze in een vergiet. Verwijder kapotte exemplaren.
  • Verwarm de boter in een ruime pan, voeg de knoflook en ui toe en laat 10-15 min. zachtjes bakken, totdat ze goudbruin zijn.
  • Voeg de bouillon, bleekselderij en aardappels toe en breng aan de kook. Kook het geheel 10 minuten en voeg dan de melk toe. Breng opnieuw aan de kook en voeg de kabeljauw en vongole toe. Sluit af met een deksel. Laat nog hooguit 3-4 minuten koken of totdat de schelpen open staan.
  • Roer tot slot de postelein en het selderijblad erdoor, laat niet meer koken, zet het vuur uit. Serveer met ciabatta of ander stevig brood.

* Vongole koop je bij de viswinkel of op de markt, bestel ze evt. van tevoren. Het seizoen loopt van september tot en met mei.

Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
KokenKoken

- flessenpost en meer

Schrijf je hier in

- 1001 recepten voor elke dag

Wat eten we vandaag?

TEST JE WIJNKENNIS!

Ben jij een winenoob of een supersomm?

Je ontdekt het hier!