Lemon Bars met cheesecakebodem en slagroomrozetjes [recept]

WijnSpijs
WijnSpijs

Lemon Bars met een cheesecakebodem, citroen-limoen crèmelaag en slagroomrozetjes. Hoe klinkt dat? Juist, best wel onweerstaanbaar. Deze kleine vierkantjes zijn heerlijk als stout snackje, voor bij de thee of koffie en als licht dessert. 

Ook top: je kan deze fruitige bars gewoon invriezen. Voel je dus niet verplicht – of juist wel – om de hele taart in een keer op te eten. 

Dit recept komt uit het kookboek ‘Bak!’ van Jayne Jubb. Fan van haar baksels? Probeer dan ook eens dit Brioche brood recept uit haar kookboek! 

Lemon lime bars

Recept | Lemon Bars

Voorbereiden 30 min | bakken 30 min
Ingrediënten voor 1 plaattaart van 20 x 20 cm
  • 150 gr digestive-koekjes
  • 75 gr boter
  • 3 eidooiers
  • 1 blik (397 gr) gezoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • 100 ml citroen- en limoensap (ca. 2 citroenen en 2 limoenen), pitjes en velletjes eruit gezeefd
  • 150 ml slagroom

Hoe maak je Lemon Bars?

Stap 1

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Stap 2

Vet een bakvorm van 20 x 20 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 3

Maal de digestive-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en spatel de kruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig en gelijkmatig aan (met je handen of met de bolle kant van een lepel).

Stap 4

Klop de eidooiers met de gecondenseerde melk in een mengkom. Voeg het citrussap toe en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag over de koekjesbodem en bak de taart 20-30 minuten in de oven tot net gestold. Laat de taart helemaal afkoelen en zet hem dan in de koelkast om op te stijven.

Stap 5

Snijd de taart vlak voor serveren in blokken of repen.

Stap 6

Klop de slagroom totdat hij stevig is. Doe hem in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit één of meerdere rozetjes op elk blok. Geen spuitzak of geen zin? Strijk de opgeklopte slagroom over de citroen-limoencrèmelaag en snijd de taart daarna in stukken. Of bestrooi de bars gewoon met poedersuiker.

Bak!

Van simpel boerinnenbrood tot exotische gistbroden, glutenvrije broden patisserie, in ‘Bak!’ vind je het allemaal. Echt een boek voor de thuiskoks onder ons die dol zijn op experimenteren met variaties op brood en patisserie. 

Dit bak boek is buitengewoon inspirerend, als je eenmaal begint is het moeilijk om weer op te houden met bakken. Gelukkig legt Jayne alles duidelijk uit, met dit boek kan het bakken gewoon niet mislukken!

Bak boek

Bak!

 

  • Jayne Jubb
  • 97890452208
  • Karakter Uitgevers Bv 
  • €19,99 
Geef je mening!
recipe image
Recept
Lemon Lime Bars met cheesecakebodem en slagroomrozetjes [RECEPT]
Geschreven door
Gepubliceerd op
Voorbereiding
Koken
Totaal
Deel dit artikel
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
En lees verder
  • NIEUW! ONTDEK DE TAKE AWAY WANDELINGEN

    DE BESTE CHEFS MAKEN SPECIAAL VOOR JOU HET LEKKERSTE STREETFOOD

    souvlaki

    Ook zin om lekker naar buiten te gaan? Doe mee met onze culinaire stadswandelingen. Tickets zijn zeer beperkt beschikbaar boek dus snel jouw culinaire Take Away Wandeling. 

    LEER ALLES OVER WIJN EN SPIJS COMBINEREN

    100% ONLINE EN IN JE EIGEN TEMPO

    Begin direct. De cursussen van de WijnSpijs Academy zijn allemaal online. Je kijkt waar en wanneer je wilt. We brengen de wijnen bij je thuis. 

    Meer dan 1000 cursisten gingen je voor.

    TEST JE WIJNKENNIS:

    Ben jij een winenoob of een supersomm? Je ontdekt het hier

  • - flessenpost en meer

    Schrijf je hier in

    - 1001 recepten voor elke dag

    Wat eten we vandaag?

    - drop a line, get in touch

    PRAAT JE MEE?