Lemon Bars met een cheesecakebodem, citroen-limoen crèmelaag en slagroomrozetjes. Hoe klinkt dat? Juist, best wel onweerstaanbaar. Deze kleine vierkantjes zijn heerlijk als stout snackje, voor bij de thee of koffie en als licht dessert. 

Lees snel verder voor het recept!

Lemon Bars

0 from 0 votes
Course: Snack, Dessert
Portie

1

plaattaart van 20 x 20 cm
Bereidingstijd

30

minutes
Voorbereiding

30

min

Dit recept komt uit het kookboek ‘Bak!’ van Jayne Jubb. Fan van haar baksels? Probeer dan ook eens dit Brioche brood recept uit haar kookboek! 

Ingrediënten

  • 150 gr 150 digestive-koekjes

  • 75 gr 75 boter

  • 3 eidooiers

  • 1 1 blik (397 gr) gezoete gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

  • 100 ml 100 citroen- en limoensap (ca. 2 citroenen en 2 limoenen), pitjes en velletjes eruit gezeefd

  • 150 ml 150 slagroom

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 160 °C.
  • Vet een bakvorm van 20 x 20 centimeter in en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Maal de digestive-koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpan en spatel de kruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm en druk stevig en gelijkmatig aan (met je handen of met de bolle kant van een lepel).
  • Klop de eidooiers met de gecondenseerde melk in een mengkom. Voeg het citrussap toe en roer tot een glad beslag. Schenk het beslag over de koekjesbodem en bak de taart 20-30 minuten in de oven tot net gestold. Laat de taart helemaal afkoelen en zet hem dan in de koelkast om op te stijven.
  • Snijd de taart vlak voor serveren in blokken of repen.
  • Klop de slagroom totdat hij stevig is. Doe hem in een spuitzak met een stervormig spuitmondje en spuit één of meerdere rozetjes op elk blok. Geen spuitzak of geen zin? Strijk de opgeklopte slagroom over de citroen-limoencrèmelaag en snijd de taart daarna in stukken. Of bestrooi de bars gewoon met poedersuiker.

Tips

  • Ook top: je kan deze fruitige bars gewoon invriezen. Voel je dus niet verplicht – of juist wel – om de hele taart in een keer op te eten. 

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

Bak! van Jayne Jubb

Van simpel boerinnenbrood tot exotische gistbroden, glutenvrije broden patisserie, in ‘Bak!’ vind je het allemaal. Echt een boek voor de thuiskoks onder ons die dol zijn op experimenteren met variaties op brood en patisserie. 

Dit bak boek is buitengewoon inspirerend, als je eenmaal begint is het moeilijk om weer op te houden met bakken. Gelukkig legt Jayne alles duidelijk uit, met dit boek kan het bakken gewoon niet mislukken!

Bak kookboek

Bak!

  • Auteur: Jayne Jubb
  • ISBN: 97890452208
  • Uitgever: Karakter Uitgevers Bv 
  • Prijs: €19,99 

🍴Gang

🍾 Gelegenheid


🥧 Gemak


🍉 Ingredienten