Kabeljauw uit de oven is makkelijk, snel en superlekker!  Dit recept voor kabeljauw met tomaten en citroen is een heerlijk fris en licht gerecht. Het recept is ook calorie-arm en supergezond, genoeg reden om uit te proberen dus! 

Lees snel verder voor het recept!

Kabeljauw uit de oven met tomaat en citroen

0 van 0 Beoordelingen
Gerecht: HoofdgerechtKeuken: Mediterraans
Portie

4

Personen
Bereidingstijd

25

minuten

Deze kabeljauw uit de oven is lekker met gekookte aardappeltjes en een frisse salade. Je kan ‘m ook serveren met rijst en groene asperges, gegarandeerd genieten!

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets

  • Zout en peper

  • Olijfolie

  • 1 doosje kerstomaatjes

  • 1 citroen in plakjes gesneden.

  • 2 teentjes knoflook

  • 2 takjes tijm

  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  • Meng de kerstomaatjes, citroenplakjes, knoflook, tijm en de olijfolie in een ovenschaal. Leg de kabeljauwfilets ertussen.
  • Bak de kabeljauw 15-20 minuten in de hete oven. Bestrooi het met de gehakte peterselie en eventueel nog wat citroensap.

Tips

  • Wil je toch liever een andere vis maken? Kijk dan hier voor nog meer vis recepten!
  • Meer weten over kabeljauw bereiden? Lees dan alles over kabeljauw én nog meer kabeljauw recepten!

Heb je dit recept gemaakt?

Tag @wijnspijs op Instagram.

🍾 Gelegenheid

🥧 Gemak

🍉 Ingredienten

 •  •  •